Főzőzónák száma
Szín

A főzőlap az egyik legfontosabb készülék a konyhában. Ezért fontos, hogy a számodra legmegfelelőbbet válaszd ki. Melyik főzőlap legyen az? Indukciós,... Mutass többet

Főzőlapok típus szerint

indukciós főzőlap

Indukciós

Napjainkban a legnépszerűbb főzőlap az indukciós főzőlap, ezért a kínálat ebben a kategóriában a legszélesebb. Ez a típus nagyszerűen karbantartható, és számos olyan innovatív funkciót kínál, amiről nem is gondolnád, hogy ezek a készülékek rendelkezhetnek vele.



+ Az összes melegítési módszer közül az indukció a leggyorsabb
+ Számos egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik
+ Beépített páraelszívóval is rendelkezhet
+ A főzőlap gyorsan lehűl
+ Csak az edény alja melegszik fel
+ Minimális a hőmérsékletveszteség
+ Gazdaságos működés

- Speciális edények használatára van szükség
- Magasabb vételár
- Zajosabb

gáz főzőlap

Gáz

A gáz főzőlap még mindig nagy népszerűségnek örvend, és a konzervatív és sok hivatásos szakács számára nélkülözhetetlen. Végül is a láng az mindig láng marad.



+ Az automatikus gyújtáshoz csak nyomd meg a gombot
+ Kiváló melegítés-szabályozás
+ Kedvező vételár

- Gázcsatlakozás vagy propán-bután csatlakozás szükségessége
- A gáz nedves és zsíros felületet eredményez
- Nehezebb karbantartás

kerámia főzőlap

Kerámia

A kerámia főzőlap a korábban gyakran használt öntöttvas főzőlapok utódmodellje. Megjelenésükben hasonlítanak az indukciós főzőlapokhoz, de a tényleges melegítéshez elektromos áramot használnak. Lehet, hogy nem olyan hatékonyak, de a technológia fejlesztői ebben is fejlődnek.



+ Kisebb hőveszteség, mint az öntöttvas főzőlapoknál
+ Nincs szükség speciális főzőedények használatára
+ Könnyen karbantartható
+ Csendes működés

- Korlátozott vezérlési lehetőségek
- Hosszabb főzési idő

kombinált főzőlap

Kombinált

A kombinált főzőlap egyesíti az indukciós és a gáz, az indukciós és az üvegkerámia vagy a gáz és az üvegkerámia előnyeit.



+ Áramszünet esetén főzhetsz gázzal
+ Remek kompromisszum

- A karbantartás gázzal kombinálva nehezebb
- Magas vételár

öntöttvas főzőlap

Öntöttvas

Bár az öntöttvas főzőlapok kínálata ma már nagyon korlátozott, még mindig akadnak rajongóik, akik nem tudnak tőlük megválni.

+ Alacsony vételár

- A főzőlapok hosszú felmelegedési és lehűlési ideje
- Jelentős mennyiségű maradékhő
- Energiafogyasztás

Főzőlapok és egyéb sajátosságok

Főzőzónák száma

Számos lehetőség közül választhatsz. A legelterjedtebb a 4 főzőzóna. A kerámia főzőlapok egyre gyakrabban kínálnak úgynevezett ovális zónát is, amely megnöveli a főzőzóna területét, ezáltal lehetővé téve egy nagyobb edény használatát. Az indukciós főzőlapok viszont felismerik maguknak az edényeknek a méretét.

Az egyéb népszerű lehetőségek közé tartoznak az alábbiak:

Funkciók és kialakítás

Népszerű és keresett megoldás az elektromos főzőlap és a páraelszívó kombinációja, illetve az indukciós főzőlap páraelszívóval. Ez egy közvetlenül a főzőlapba épített páraelszívó változata. Ezáltal ideális például egy konyhaszigeten elhelyezett készülék esetében. A páraelszívó nem zavarja a konyha összképét.

A modern stílus mellett egyre népszerűbb a retro főzőlap, pontosabban a retro gáz főzőlap.

Főzőlapok

A főzőlap egy olyan készülék, amelyet azzal a reménnyel vásárolunk, hogy hosszú ideig fog működni. Ezért hacsak nem szűkös a költségvetésed, érdemes nem spórolni a kiválasztásakor. Még mindig népszerű a hagyományos gáz főzőlap, de jó választás lehet egy indukciós vagy üvegkerámia modell is.

Nincs találat.

Főzőlap vásárlási útmutató

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.