Hogyan vásároljon főzőlapot?

A modern konyha kialakításához egyre többen választanak hagyományos tűzhely helyett beépíthető sütőt és egy különálló, beépített főzőlapot. A főzőlapok beépíthetőségüknek köszönhetően hozzájárulnak a konyha letisztult, modern, ráadásul többféle szín, stílus és méret közül lehet választani.

A beépített főzőlap továbbá nem csak konyhája stílusához járul hozzá, hanem tisztán tartása is könnyebb, ezenkívül a helykihasználás is jobban megoldott, hiszen elegendő egy pultrészt fenntartania a főzőlap számára.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy főzőlap és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust, vagy a kialakítást?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy főzőlapnak?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen főzőlapot szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel főzőlapjának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Főzőlap kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Amennyiben például felújítás előtt áll, érdemes részletesen felmérnie az igényeit, konyhája méretét, stílusát, így olyan terméket tud választani, amely teljesen az Ön igényeire szabott.
Ahogy más beépíthető készülék esetében is, itt is fontos előre tervezni, és pontosan lemérni a helyet, ahová a főzőlap beépítésre kerül. Nem minden típus alá építhető sütő, így ezt is mindenképp ellenőrizze.

A mérettel és a kapacitással kapcsolatos egyik paraméter a főzőlapokon található főzőzónák száma, amely a legtöbb terméknél 1-6 főzőzónát jelent. Amennyiben nagy családdal rendelkezik, szereti barátait vendégül látni, akkor érdemes legalább 4-5 zónával rendelkező típust választania, amely nem csak kényelmes, de a hatékony főzést is lehetővé teszi.

Méretüket tekintve a főzőlapok a legtöbb esetben 60 cm szélesek, de népszerűek a nagyobb, 70 vagy 90 cm-es modellek is. Ennél jóval kisebb vagy jóval nagyobb kapacitású, például 2 vagy 8-10 főzőzónás modellek is elérhetőek.

Főzőlapját a konyha berendezésétől függően telepítheti akár a beépített sütő fölé közvetlenül, de népszerű a konyhaszigetre telepített, különálló főzőlap is. Attól függően, hogy mekkora hellyel rendelkezik, milyen gyakran főz, illetve milyen a konyha berendezése, gondolja át, hogy milyen elrendezéssel tudja leghatékonyabban kihasználni a területet főzés közben. Általánosságban elmondható, hogy a munkapultja legalább 25-30 mm vastagságú legyen, hogy be lehessen építeni a főzőlapot.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Méret

További fontos paraméterek

Kialakítás
Vezérlés

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

A maradékhő-kijelzéssel rendelkező főzőlapok mutatják, amikor az üvegkerámia főzőlapon a főzőzóna hőmérséklete elérte a 60 °C feletti értéket. Ez a funkció elsősorban biztonságot nyújt, mert a főzőlapon nem látszik, hogy forró, így elkerülheti, hogy megégesse magát. A maradékhő pedig az ételek melegen tartására alkalmas.

A szikragyújtás funkció segítségével a gázfőzőlapok használatakor nem feltétlenül kell gyufa vagy gázgyújtó a főzőzónák meggyújtásához. Az elektromos szikragyújtó már több típusba be van építve, amit egy külön gombbal lehet kezelni. A modernebb készülékek esetében pedig csak a gázrózsákhoz tartozó gombokat kell benyomni, majd tartani néhány másodpercig, így ez a művelet egy kézzel is elvégezhető.

A mindennapokat megkönnyíti, kényelmessé és élvezetessé teszi a főzést, amennyiben a főzőlap praktikus adottságokkal rendelkezik a hagyományos funkciók mellett. Ezek közé tartozik például az érintőgombos vezérlés, a LED kijelzők vagy az edényfelismerő funkció.

A főzőlap is azok közé a háztartási gépek közé tartozik, amelyek nem rendeltetésszerű használat esetén veszélyesek lehetnek, így fontos, hogy lehetőség szerint biztonsági funkciókkal is rendelkezzen. Hasznos például a gyerekzár funkció, illetve jó hír, hogy a gyártók a korszerűbb típusokat már egyéb biztonsági funkciókkal is felszerelik. A biztonsági kikapcsolás segítségével például a beállított fokozattól függően bizonyos idő után a készülék automatikusan kikapcsol, amennyiben hosszabb ideje folyamatosan, beavatkozás nélkül működik. A főkapcsolóval az eszköz egy pillanat alatt kikapcsolható.

Legyen körültekintő

Sütője/főzőlapja használatakor típustól függően fokozottan figyeljen a gáz és az elektromos áram használatára. Beépítés előtt ellenőrizze, hogy megfelelő-e a csatlakozás a gázvezetékhez vagy az elektromos vezetékhez. Ügyeljen rá továbbá, hogy gyúlékony anyag vagy egyéb tárgy ne legyen a főzőlap közelében.

Amennyiben kisgyerek él a háztartásban, különös figyelmet kell fordítania a sütés közbeni óvatosságra az égési sérülések elkerülése végett, továbbá érdemes biztonsági funkciókkal felszerelt terméket használni.

Főzőlap vásárlása előtt fontos, hogy pontosan meggyőződjön a termék méretéről, a beépítést pedig bízza szakemberre, illetve ügyeljen arra, hogy mindig az adott típusú főzőlapra alkalmas edényeket használja (például indukciós főzőlap esetén mágnesezhető edényeket). Az üveg, vagy egyéb érzékeny felületek tisztításánál körültekintően járjon el, hogy hosszú ideig hibátlanul és biztonságosan használhassa a terméket.

Meghibásodás esetén (különös tekintettel a gáz főzőlapokra, ahol szélsőséges esetben robbanásveszély is fennáll) mindenképp forduljon szakemberhez.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető főzőlapokat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.
Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb főzőlapot, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik főzőlap illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!