Cecotec vasaló

(6 termék)

Kevesen akarnak a szükségesnél több időt tölteni vasalással. Amennyiben ritkán vasal ki egy-egy ruhadarabot, akkor nem érdemes komoly, gőzfejlesztővel... Mutass többet

Paraméterek

Teljesítmény
Minél nagyobb a teljesítmény, annál gyorsabban termel gőzt a vasaló. A több gőz azt jelenti, hogy gyorsabban és kevesebb erőfeszítéssel vasalhatja ruháit. Az 1400 W-os teljesítményt tekintik a minimális minimumnak, de ideális, ha legalább 2000 W-os vagy annál nagyobb teljesítményű modellt vásárolunk.

Gőzteljesítmény
A gőzteljesítményt a percenként kibocsátott gőz grammjában fejezik ki. Ez minden gőzölős vasaló és gőzölő legfontosabb paramétere. A gőz mennyisége közvetlenül befolyásolja a készülék vasalási képességét. A vízszintes vasalás 40-50 g/perc gőzzel kiegyenesíti a gyűrődések túlnyomó többségét, míg a függőleges gőzölés körülbelül 100 g/perc gőzt igényel. A makacs gyűrődések vasalásához hasznos a 220-600 g-ra való teljesítménynövelés lehetősége.

Gőznyomás
Egy olyan érték, amely a nagy nyomással működő gőzvasalóknál játszik szerepet. Nagyobb nyomás esetén a gőz könnyebben áthatol a szöveten. Az igazán magas nyomás 6 bar vagy annál nagyobb nyomásnak tekinthető.

A vasalótalp anyaga
A vasalók minőségét nem elsősorban a készülék anyaga határozza meg, amely a retró modellekben általában műanyag vagy fém, hanem a vasalófelület anyaga. Ennek tartós, tapadásmentes anyagnak kell lennie, amely könnyen siklik a szöveten, és jól eloszlatja a hőt.

Rossz minőségű vasalófelület esetén a vasalószövet elhasználódásakor megsérülhet, és a vasaló teljes élettartama alacsonyabb lesz.

Alumínium vasalótalp
Kerámia vasalótalp
Rozsdamentes acél vasalótalp
Teflon vasalótalp
Titán vasalótalp

Súly
Minél nehezebb vasalót vesz, annál jobban ki tudja simítani a ruhákat anélkül, hogy nyomást gyakorolna. Amennyiben gőzölős vasalót választ, ne feledje, hogy a súly általában nem veszi figyelembe a tartályban lévő vizet.

A tartály kapacitása
A nagy tartálykapacitás fontos, különösen a nagy gőzteljesítményű modellek esetében. Minél több víz fér bele, annál tovább tud vasalni egyhuzamban. Az utazóvasalóknak van a legkisebb, 40-60 ml kapacitású tartályuk. A kézi gőzölők tartálya körülbelül 300 ml-es, a legnagyobb, 1600 ml-es tartályok pedig a gőzfejlesztő vasalókban találhatók.

Automatikus kikapcsolás
A vasaló automatikusan kikapcsol, amikor egy ideig nem használja.

Vízkőmentesítés
A vízkőmentesítő rendszerrel ellátott vasalókhoz nem szükséges desztillált vizet használni. A csapvíz elegendő, és kiküszöböli a tisztítást. Hosszú távon a desztillált víz vásárlásán is spórolhat.

Anyagfelismerés
Automatikusan beállítja a hőmérsékletet és a gőznyomást az anyaghoz, amellyel érintkezik.

Csepegésgátló
Különösen a gőzölős típusoknál, ahol fennáll a kondenzáció és a gőzcsöpögés veszélye.

Öntisztítás
Ez alapvetően egy olyan funkció, amely hatékonyan átöblíti a tartályt. Ez felmelegíti a benne lévő vizet a maximális hőmérsékletre, amelyet aztán egyszerűen leengedhet. A vízkőmentesítéshez azonban speciális vízkőmentesítési funkcióra van szükség.

Függőleges gőzölés
Az ezzel a funkcióval rendelkező vasalók függőlegesen is képesek vasalni a ruhákat. Ehhez nagyobb gőzteljesítményre van szükség, amelynek legalább 100 g gőznek kell lennie percenként.

Ionizátor
Ez egy nagyon fejlett funkció, amelynek segítségével a vasaló finomabb gőzt állít elő, amely mélyebben behatol a szövet szerkezetébe.

A nehezen elérhető részek tökéletes kivasalásához hasznos funkció a gőzölő csúcs, amely a vasalófelület többi részéhez hasonlóan lyukakkal van ellátva, amelyeken keresztül a gőz kiáramlik.

Eco mód
Amikor eco üzemmódba kapcsol, a vasaló akár 20%-kal kevesebb energiát használ. Ideális azok számára, akik sokat vasalnak de pénzt szeretnének megtakarítani.

Úti vasalók
Vásárolhat mini vasalókat, amelyeket bármikor magával vihet.

10 442 Ft
emag.hu
Termék részletek
349 450 Ft
emag.hu
Termék részletek
24 262 Ft
emag.hu
Termék részletek
20 000 Ft
emag.hu
Termék részletek
13 200 Ft
emag.hu
Termék részletek
60 000 Ft
emag.hu
Termék részletek

Vasaló vásárlási útmutató

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.