Creative hangkártya

(15 termék)

A hangkártya olyan eszköz, amely a kimeneten és a bemeneten egyaránt feldolgozza a hangjelet. Segítségével az analóg jelet digitálissá alakítja. Amennyiben... Mutass többet

Paraméterek

A hangkártya típusa és vezérlése
A hangkártyákat nemcsak bemeneti interfész, hanem típus szerint is két alapvető kategóriába soroljuk:

Külső hangkártya - USB-kábelen keresztül csatlakozik a laptophoz.
Belső hangkártya - a számítógép alaplapján található foglalathoz csatlakozik.

A hangkártyák vezérlése gombokkal történik. Ideális esetben a kártyát elölről kell működtetni. Minél professzionálisabb hangkártyát választ, annál összetettebbek lehetnek a kezelőszervek, mivel több funkciót is kínál.

A kimenetek száma és típusa
Kezdők számára két bemenet elegendő, de ha egynél több hangszert fog rögzíteni, akkor a hangkártyának több bemenettel kell rendelkeznie. A kártyához mindenféle mikrofon és hangszer csatlakoztatható. A mikrofon bemenetek úgynevezett fantomteljesítményt is biztosítanak, így kondenzátor mikrofon is csatlakoztatható a kártyához. A használat során az is gyakori, hogy legalább egy bemenetet magas impedanciájú Hi-Z üzemmódba kapcsolhat, amelyet elektromos gitár vagy basszusgitár felvételéhez használnak.

Általában 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 vagy 8 bemenettel rendelkező hangkártyákat lehet kapni. Néha 14, 16 vagy akár 38 bemenettel rendelkező kártyák is kaphatók.

Bemenetek és kimenetek
Gondolja át alaposan, hogy mit szeretne a hangkártyájához csatlakoztatni.

Optikai bemenet - lehetővé teszi a csatlakoztatott eszközök számának bővítését
IN - egy hangszer (INSTRUMNET/LINE) és egy mikrofon (MIC) csatlakoztatható a bemenetre.
Phantom - lehetővé teszi tápegység csatlakoztatását
MIDI - régebbi eszközök csatlakoztatására szolgál

Frekvencia
A mintavételi sebesség vagy mintavételezési sebesség azt rögzíti, hogy hány mintát olvasnak le másodpercenként, amikor egy analóg jelet digitális jellé alakítanak át. A CD-felvételeknél általában használt frekvencia 44,1 kHz. Ez a frekvencia csak a hanghullám legfelső és legalsó részének mintáját használja. Egy 44,1 kHz-en tárolt felvétel 22 kHz-es frekvenciát tud visszaadni. A maximális mintavételi sebességgel rendelkező hangkártyák a legelterjedtebbek a piacon:

Kevesebb mint 96 kHz
96 kHz
192 kHz
384 kHz

Bitmélység
Ez a paraméter a hangdinamika szempontjából fontos. Meghatározza a hangátvitelben lévő zaj mennyiségét, ezt decibelben (dB) mérik. A gyakorlatban egy bit 6 dB-nek felel meg. Egy tipikus CD 16 bites, így az ezen a hordozón rögzített felvétel dinamikatartománya 96 dB. A bitmélységet két kategóriára osztjuk:

16 bit - szabványos bitmélység; kevésbé jó minőségű
24 bit - a szabványos bitmélység felett; a felvételek professzionális szintűek

Mi nélkülözhetetlen a hangfelvételek készítésekor? Ne feledkezzen meg a mikrofon, a fejhallgató és a megfelelő hangszer kiválasztásáról.

57 901 Ft-tól
6 ajánlat
26 590 Ft-tól
16 ajánlat

Hangkártya vásárlási útmutató

16 990 Ft-tól
4 ajánlat
39 950 Ft-tól
9 ajánlat
7 230 Ft-tól
9 ajánlat
59 900 Ft-tól
6 ajánlat
59 900 Ft-tól
5 ajánlat
76 500 Ft-tól
14 ajánlat
12 080 Ft-tól
18 ajánlat
21 890 Ft-tól
2 ajánlat
-9%
43 490 Ft-tól
16 ajánlat
153 990 Ft
alza.hu
Termék részletek
41 900 Ft
aqua.hu
Termék részletek
69 934 Ft
matrixnet.unas.hu
Termék részletek
69 933 Ft
pepita.hu
Termék részletek

Hangkártya vásárlási útmutató

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.