ASUS hangkártya

(12 termék)
 Szűrés
Max. hangszóró konfiguráció
Max. mintavételi frekvencia

A hangkártya olyan eszköz, amely a kimeneten és a bemeneten egyaránt feldolgozza a hangjelet. Segítségével az analóg jelet digitálissá alakítja. Amennyiben... Mutass többet

Paraméterek

A hangkártya típusa és vezérlése
A hangkártyákat nemcsak bemeneti interfész, hanem típus szerint is két alapvető kategóriába soroljuk:

Külső hangkártya - USB-kábelen keresztül csatlakozik a laptophoz.
Belső hangkártya - a számítógép alaplapján található foglalathoz csatlakozik.

A hangkártyák vezérlése gombokkal történik. Ideális esetben a kártyát elölről kell működtetni. Minél professzionálisabb hangkártyát választ, annál összetettebbek lehetnek a kezelőszervek, mivel több funkciót is kínál.

A kimenetek száma és típusa
Kezdők számára két bemenet elegendő, de ha egynél több hangszert fog rögzíteni, akkor a hangkártyának több bemenettel kell rendelkeznie. A kártyához mindenféle mikrofon és hangszer csatlakoztatható. A mikrofon bemenetek úgynevezett fantomteljesítményt is biztosítanak, így kondenzátor mikrofon is csatlakoztatható a kártyához. A használat során az is gyakori, hogy legalább egy bemenetet magas impedanciájú Hi-Z üzemmódba kapcsolhat, amelyet elektromos gitár vagy basszusgitár felvételéhez használnak.

Általában 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 vagy 8 bemenettel rendelkező hangkártyákat lehet kapni. Néha 14, 16 vagy akár 38 bemenettel rendelkező kártyák is kaphatók.

Bemenetek és kimenetek
Gondolja át alaposan, hogy mit szeretne a hangkártyájához csatlakoztatni.

Optikai bemenet - lehetővé teszi a csatlakoztatott eszközök számának bővítését
IN - egy hangszer (INSTRUMNET/LINE) és egy mikrofon (MIC) csatlakoztatható a bemenetre.
Phantom - lehetővé teszi tápegység csatlakoztatását
MIDI - régebbi eszközök csatlakoztatására szolgál

Frekvencia
A mintavételi sebesség vagy mintavételezési sebesség azt rögzíti, hogy hány mintát olvasnak le másodpercenként, amikor egy analóg jelet digitális jellé alakítanak át. A CD-felvételeknél általában használt frekvencia 44,1 kHz. Ez a frekvencia csak a hanghullám legfelső és legalsó részének mintáját használja. Egy 44,1 kHz-en tárolt felvétel 22 kHz-es frekvenciát tud visszaadni. A maximális mintavételi sebességgel rendelkező hangkártyák a legelterjedtebbek a piacon:

Kevesebb mint 96 kHz
96 kHz
192 kHz
384 kHz

Bitmélység
Ez a paraméter a hangdinamika szempontjából fontos. Meghatározza a hangátvitelben lévő zaj mennyiségét, ezt decibelben (dB) mérik. A gyakorlatban egy bit 6 dB-nek felel meg. Egy tipikus CD 16 bites, így az ezen a hordozón rögzített felvétel dinamikatartománya 96 dB. A bitmélységet két kategóriára osztjuk:

16 bit - szabványos bitmélység; kevésbé jó minőségű
24 bit - a szabványos bitmélység felett; a felvételek professzionális szintűek

Mi nélkülözhetetlen a hangfelvételek készítésekor? Ne feledkezzen meg a mikrofon, a fejhallgató és a megfelelő hangszer kiválasztásáról.

34 900 Ft-tól
10 ajánlat
17 990 Ft-tól
22 ajánlat

Hangkártya vásárlási útmutató

25 400 Ft-tól
10 ajánlat
22 899 Ft-tól
6 ajánlat
36 340 Ft-tól
7 ajánlat
51 900 Ft-tól
3 ajánlat
60 190 Ft-tól
6 ajánlat
74 280 Ft-tól
7 ajánlat
40 690 Ft
ipon.hu
Termék részletek
23 790 Ft
ipon.hu
Termék részletek

Hangkártya vásárlási útmutató

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.