Hogyan vásároljon borhűtőt?

A jó bor titka többek között a tárolásában rejlik. Amennyiben nincs saját borospincéje, akkor egy borhűtő ideális választás lesz az Ön számára. Fokozatosan a modern háztartások általános részévé válik, ahogyan a borkedvelők száma is nő, valamint az ára kedvezőbb, mint gondolná.


Ha szereti a bort, akkor talán már fontolóra vette egy borhűtő megvásárlását. Ez egy okos döntés lehet, hiszen ez nagyszerű módja annak, hogy mindenféle bort a megfelelő hőmérsékleten tároljon, ami biztosítja a megfelelő érlelést és a pontos ízprofilt.


Aki szeret partikat rendezni, annak a borhűtő kényelmesebbé teszi a borok tárolását és felszolgálását. Akár megrögzött gyűjtő, akár csak néhány palack bort szeretne megfelelően tárolni, a borhűtők jelenthetik a megoldást.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

 • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
 • Mennyibe kerül ma egy borhűtő és milyen paraméterekkel rendelkeznek az egyes modellek?
 • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust vagy a kapacitást?
 • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
 • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy borhűtőnek?


  Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen borhűtőt szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új termékben.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel elektromos gitárjának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Borhűtő kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Mielőtt elkezdene foglalkozni a hűtő zajával, a méretekkel vagy a hűvösséggel, gondolja végig a következőket. Otthoni vagy professzionális használatra keresk borhűtőt? Önálló vagy beépített modellt szeret? A palackokat függőlegesen vagy vízszintesen szeretné tárolni? Törődik a dizájnnal, vagy csak funkcionalitásra van szüksége? Ezekre a kérdésekre válaszolva megtudhatja, hogy valójában milyen típusú borhűtőt keres.

A legfontosabb szempontok

Ár
Otthoni és üzemi használat
Szabadonálló vagy beépített
A kivitelezés anyaga és minősége
Design

További fontos paraméterek

Zajszint
Energiaosztály
Klímaosztály
Méretek
Tömeg
Hűtési zónák száma
A hűtés módszere
A belső polcok teherbírása
Funkciók

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

Bortárolás hőmérséklete fajtánként

A borokat szín és adagolási lehetőség szerint osztják fel. Van egy másik ideális hőmérsékletük, amelyen aromájuk és ízük emelkedik ki a legjobban. Ezért, amennyiben lehetősége van, válasszon egy többzónás borhűtőt. Az alábbiakban megtalálja az ideális hőmérsékletet, amelyen tárolni érdemes az egyes bortípusokat.

Borfajta Ajánlott hőmérséklet
Nehéz vörösborok 15-18 ° C
Könnyebb és fiatal vörösborok 12-15 ° C
Rosé borok 10-13 ° C
Száraz fehérborok 9-11 ° C
Édes fehérborok 8-12 ° C
Pezsgők és habzóborok 5-8 ° C

Legyen körültekintő

Megfelelő elhelyezés

Amennyiben érdekli a beépített változat, akkor egyszerűbb a helyzet. Amikor azonban önálló készülék vásárlásán gondolkodik, komplikációk léphetnek fel. Ne felejtse el elvezetni a hőt hátulról, illetve fontos, hogy ne felejtse el hozzáadni a bor súlyát a készülék súlyához, ha bútorra vagy talapzatra szeretné helyezni. Természetesen az ajtó nyitását nem akadályozhatja semmi.

Magát a borhűtőt olyan helyiségekben kell tárolni, ahol a hőmérséklet nem haladja meg a 22 ° C-ot és nem csökken 10 ° C alá. Ez azonban egy olyan ajánlás, amelyet nem mindig lehet betartani. A borospincében a fajlagos hőmérséklet mellett a páratartalomnak körülbelül 75% -nak kell lennie. Ha magasabb, fennáll a penész növekedésének veszélye, alacsony páratartalom esetén a parafa kiszáradhat.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető borhűtőket és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb borhűtőt, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

 • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
 • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
 • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
 • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
 • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik borhűtő illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!