Hűtőszekrény, hűtőgép

(2763 termék)

Háztartás hűtőszekrény nélkül? Ez ma már gyakorlatilag elképzelhetetlen. Egy új készülék vásárlásán akkor is elgondolkodunk, amikor költözünk,... Mutass többet

Hűtőszekrény típusok

kombinált hűtők

Kombinált

A kombinált, vagyis fagyasztóval is ellátott hűtők a legelterjedtebbek. A fagyasztó elhelyezését megválaszthatjuk - választhatunk alulfagyasztós kombinált hűtőszekrényt vagy felülfagyasztós kombinált hűtőszekrényt. • Nagy hely az élelmiszereknek - többféle hasznos térfogatú lehetőség közül lehet választani
 • Külön ajtó a hűtőszekrényhez és a fagyasztóhoz - energiatakarékos megoldás
 • Funkciók széles választéka

✖️ Az egymotoros kombinált hűtőszekrényeknél egyszerre kell leolvasztani a hűtőszekrényt és a fagyasztót is


side-by-side hűtők

Amerikai

Az amerikai típusú side-by-side hűtőszekrények elsősorban a nagyobb családok igényeit elégítik ki, és jellemzően 2 ajtóval rendelkeznek. Ennek köszönhetően nagyobb kényelmet és ezáltal több lehetőséget kínálnak, például a gyümölcsök és zöldségek hűtőben való tárolására. • Az élelmiszerek áttekinthető rendszerezése
 • Nagy hasznos térfogat - elkülönített hűtőszekrény és fagyasztószekrény
 • Modern funkciók és dizájn
 • Népszerűek a jégkészítővel ellátott amerikai hűtőszekrények

✖️ Magasabb energiafogyasztás
✖️ Helyigényes - kisebb lakásokba nem alkalmasak
✖️ Szakszerű beszerelést igényelAz amerikai hűtőszekrénytípusok továbbfejlesztett változata a francia ajtós hűtő, más néven French Door. Ezek 2 ajtóval rendelkeznek a hűtőrészben és 2 fiókkal vagy ajtóval a fagyasztó részben.

Ne rettenj vissza a nagyméretű készülékek körülményes mozgatásától. Minden kérdésedre választ ad a hűtőszekrény biztonságos szállításáról szóló cikkünk.

monoklimatikus hűtőszekrények

Monoklimatikus (egyajtós)

A monoklimatikus hűtőszekrények egyszerűen egy nagy hűtőtérrel rendelkeznek. Ezek tehát lényegében fagyasztó nélküli hűtőszekrények. • Nagy tér a hűtött élelmiszerek tárolására
 • Ideális választás, ha van egy külön fagyasztód is, vagy mint második, kiegészítő hűtőszekrény
 • Nem szükséges leolvasztani
 • Elsősorban kereskedelmi helyiségekben használatosak

✖️ A fagyasztó nem tartozék
✖️ Szűk választék


retro hűtők

Retro

Ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint egy modern hűtőszekrény, csak éppen retro köntösben. A retro hűtőszekrényekre jellemzőek a lekerekített sarkak és a markáns fogantyúk. • Retro stílusú konyhákhoz ideális
 • Ugyanazt a technológiát kínálja, mint egy modern hűtőszekrény
 • Széles választék - kombinált hűtőszekrények, hűtőszekrények, nagy és kis térfogatúak
 • Szemet gyönyörködtető, élénk színekben

Egy különleges típus az abszorpciós hűtőszekrény, amely leggyakrabban szabadidős járművekben, például lakókocsikban található.

Hűtőszekrény az elhelyezés szerint

A hűtőszekrényt az elhelyezés és a konyha stílusának megfelelően kell kiválasztanod.

Szabadonálló

A szabadonálló hűtő kiválasztásakor ügyelj a dizájnra. A rozsdamentes acél modellek esetében keresd az ujjlenyomatmentes modelleket. Hogy hogyan kell kialakítani a hűtőszekrény körüli teret, arról a 7 tipp a hűtőszekrény megfelelő elhelyezéséhez c. cikkünkben olvashatsz.

Beépíthető

Beépíthető hűtőszekrényt célszerű választani olyan konyhákba, ahol az összes többi készülék is a konyhabútorba van beépítve. Így a konyha megjelenése tiszta és egységes lesz. A hűtőszekrénynek elegendő szellőzést kell biztosítanod a szekrényben. Szakszerű beszerelést igényel. A beépíthető fagyasztós hűtőszekrény szintén egy lehetőség.

Smart

A modern háztartásokban egyre népszerűbbek az intelligens hűtőszekrények. Ezek a kijelzős hűtőszekrények még okosabb változatai. Olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek javítják az élelmiszerek tárolásának minőségét - csökkentik az áramfogyasztást, és megkönnyíthetik a főzést vagy a bevásárlást is.
Modern megjelenésükkel lenyűgöznek, gyakran látni ilyen típusú hűtőszekrényeket üvegajtókkal vagy „knock-knock” rendszerű ajtókkal, amelyeknél csak meg kell kopogtatni az ajtó felületét, és a hűtőszekrény megmutatja a tartalmát, csökkentve ezzel az áramfogyasztást.

A hűtőszekrény és paraméterei

Zajszint

• Ha a konyhád különálló helyiség, a magasabb zajszint nem akadálya a vásárlásnak. Más a helyzet egy konyhasarok esetében, és különösen akkor, ha a konyhád a nappalival van összekötve.

• A hűtőszekrény 35 dB alatti zajszintje suttogásnak felel meg, a hűtő működése szinte teljesen zajmentes.

• A kb. 36-40 dB-es zajszint hallható, de nem zavaró, és a legtöbb hűtőszekrényre ez jellemző.

• A zajszint általában nem haladja meg az 50 dB-t, ami egy normál beszélgetéshez hasonlítható, ez a hűtőszekrénytípus nagyon zajosnak számít, és inkább üzlethelyiségekbe és irodákba való használatra alkalmas.

• A zajszint bizonyos funkciókkal megemelkedik (mint például egy jégadagolóval rendelkező hűtőszekrény esetében, ami a nagy amerikai és az egyajtós jégkészítő hűtőszekrényekre is vonatkozik).

• A függönyök vagy a szőnyeg tompító hatásúak lehetnek.

• Ha túl hangos a hűtőd, olvasd el cikkünket arról, mi lehet ennek az oka és mit tehetsz ellene.

Nagy hűtőszekrény vs. keskeny hűtőszekrény

• A hűtőszekrény mérete határozza meg a hasznosítható térfogatát, azaz azt a térfogatot, amelyet az élelmiszerek tárolására használhatunk.

• Egy személy számára ideális 75 liter a hűtőrekeszben és 30 liter a fagyasztórekeszben, tehát a hűtőszekrény méretét a háztartás tagjainak száma is meghatározza.

• Figyelj a polcok és fiókok számára és elhelyezkedésére is.

• A 350 literes vagy annál nagyobb űrtartalmú hűtőszekrény mindenképpen nagynak számít.

• Ha keskeny hűtőszekrényt szeretnél, kínálatunkban találsz akár 50 cm szélességű modelleket is.

• Bármilyen méretű is legyen a hűtőszekrényed, a rendszerezéshez tippeket a Mit hova tegyünk a hűtőben című oldalunkon találsz.

Tipp

A hűtőszekrényt a kapacitásának 70%-áig javasoljuk megtölteni, mivel ekkor működik a leghatékonyabban. Ha a hűtőszekrény túl van töltve, az élelmiszerek nem hűlnek le megfelelően a kívánt hőmérsékletre. Másrészt, ha a hűtőszekrény nincs eléggé tele, az ételek túlhűlhetnek vagy megfagyhatnak. További tippeket és tanácsokat a Hogyan és meddig tárold a különféle élelmiszereket a hűtőben c. cikkünkben találsz.

Funkciók és technológia

No frost hűtő - megakadályozza a jegesedést a hűtőszekrényben vagy a fagyasztórekeszben

Super Cool/Super Freeze - rövid távú maximális teljesítmény az éppen betöltött élelmiszerek gyors lehűtéséhez vagy lefagyasztásához, hasznos a nagy bevásárlásoknál

Antibakteriális védelem - kiváló kezelés a hűtőszekrény belsejében, amely megakadályozza a baktériumok és a penész elszaporodását. Ha a baktériumok túlszaporodnak, a hűtőszekrény kellemetlen szagot áraszthat. A hűtő takarítása és szagtalanítása házilag c. cikkünkből megtudhatod, hogyan szabadulhatsz meg a szagoktól – akár vegyszerek nélkül is.

Zéró zóna - a hűtőszekrény legalacsonyabb hőmérsékletű fiókja, amely alkalmas húsok, felvágottak, zöldségek, gyümölcsök tárolására. A Mennyi ideig áll el a hús a hűtőben c. cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat arról, hogy megfelelő tárolás mellett a különféle húsok mennyi ideig maradnak fogyaszthatók a hűtőszekrényben.

Külön vezérlés - külön termosztát a hűtőszekrényhez és a fagyasztóhoz, így a hűtő és a fagyasztó hőmérsékletét külön-külön állíthatod be. A Hogyan csökkentsük az ételpazarlást? C. cikkünkből megtudhatod, mennyi az optimális hőmérséklet a hűtőben.

Figyelmeztető jelzés / fagyasztó figyelmeztető jelzés - figyelmeztet, ha az ajtó túl sokáig van nyitva, és a készülék belsejében megváltozik a hőmérséklet, ami elkerülhetetlenül megtörténik akkor is, ha a hűtőszekrény nem hűt.

Megfordítható ajtónyitás - szükség esetén megfordíthatod az ajtó nyitását az ellenkező oldalra, ezzel a funkcióval a professzionális gasztro hűtőszekrények is rendelkeznek.

A térfogat, a méret és az alkalmazott technológiák vagy a kínált funkciók számának növekedésével azonban az ár is emelkedik. A kínálatban találhatók olyan olcsó hűtőszekrények, amelyek ára nem haladja meg a 150 000 forintot. A legolcsóbb hűtőszekrények akár 60 000 forintért is elérhetőek. Az üzemeltetéssel kapcsolatos költségeket befolyásolja a hűtőszekrény energiafogyasztása.

Nehezen igazodsz ki a kínálatban? Olvasd el a Milyen hűtőt vegyek? című útmutatónkat, ami segíthet a választásban.

Hűtőszekrény

Amerikai hűtőszekrény jégkészítővel, kombinált hűtőszekrény, kis hűtőszekrény vagy akár mini hűtőszekrény. Rengeteg féle létezik belőlük, ami jó, mert nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem.

Megfelelő hőmérséklet a hűtőszekrényben

A hűtőszekrény klímájának ideális esetben állandónak és hidegnek kell lennie. Az ideális hőmérséklet a hűtőszekrényben 5 °C körül legyen, és nem haladhatja meg a 8 °C-ot. A fagyasztóban az ideális hőmérséklet -18 °C. A magasabb hőmérsékleten az élelmiszerek gyorsabban megromlanak, míg az alacsonyabb hőmérséklet kiszárítja az élelmiszereket, és az ásványi anyagok és vitaminok jelentős csökkenéséhez vezet.

Gyakran ismételt kérdések

Sok kérdés merül fel az élelmiszerek hűtőben való tárolásával kapcsolatban. Azt például tudod, hogy a tojásfehérje mennyi ideig tárolható a hűtőszekrényben? Meglepő lehet, de a nyers tojásfehérje akár 20 napig is eláll a hűtőben. Ezzel szemben a tojássárgája csak 2-3 napig.

Tudod, hogy hogyan kell kiolvasztani a hűtőszekrényt? Ha a hűtőszekrényed No Frost funkcióval rendelkezik, akkor egyáltalán nem kell aggódnod emiatt. Ellenkező esetben ki kell ürítened a hűtőszekrényt, kihúzni a konnektorból és várni. A hűtőszekrényben lévő víz vagy az elülső lefolyón keresztül folyik ki, vagy alaposan ki kell törölni.

Tudod, hogyan lehet megszüntetni a szagot a hűtőszekrényben? Próbáld ki a nagymamák egy régi tippjét: tegyél egy tál frissen őrölt kávét, szódabikarbónát vagy sütőport a hűtőszekrénybe. Egy felszeletelt alma vagy citrom szintén elnyeli a szagot. Ha a nagymamák régi trükkjei nem válnak be, szerezz be egy szagelnyelőt a hűtőszekrénybe.

És egy utolsó tipp minden szakács számára: próbáld ki a kenyér kelesztését a hűtőben. Az igaz, hogy 12 óráig tart, de tökéletesen megfelel az éjszakai kelesztéshez, vagy ha nagyon elfoglalt vagy.

Hűtőszekrény kiegészítők

Klasszikus kiegészítőknek számítanak a hűtőszekrényre ragasztható matricák vagy mágnesek. Érdekes kütyü a hűtőszekrényzár, amely megvédi az élelmiszereket a család többi tagjától, ami nagyon hasznos például egy buli előtt, amikor a hűtő tele van finomságokkal. Hasonló szolgáltatást nyújt a zárható hűtődoboz is, de ebbe csak bizonyos mennyiségű étel vagy ital fér el. Ha rendszerető vagy, próbáld ki a hűtőrendszerezőket, hogy mindent rendben tarthass.

592 790 Ft-tól
8 ajánlat
629 000 Ft-tól
16 ajánlat
hirdetés

Hűtőszekrény, hűtőgép vásárlási útmutató

111 590 Ft-tól
12 ajánlat
-8%
386 900 Ft-tól
6 ajánlat
hirdetés
179 900 Ft-tól
29 ajánlat
130 899 Ft-tól
31 ajánlat
359 900 Ft-tól
15 ajánlat
hirdetés
60 740 Ft-tól
21 ajánlat
218 999 Ft-tól
26 ajánlat
1 099 899 Ft-tól
10 ajánlat
116 190 Ft-tól
24 ajánlat
124 990 Ft-tól
36 ajánlat
38 790 Ft-tól
34 ajánlat
134 990 Ft-tól
2 ajánlat
219 779 Ft-tól
14 ajánlat
49 990 Ft-tól
21 ajánlat
119 720 Ft-tól
9 ajánlat
346 790 Ft-tól
6 ajánlat
-5%
199 499 Ft-tól
3 ajánlat
78 890 Ft-tól
5 ajánlat
45 990 Ft-tól
14 ajánlat
165 510 Ft-tól
31 ajánlat
89 900 Ft-tól
3 ajánlat
48 390 Ft-tól
28 ajánlat
189 900 Ft-tól
2 ajánlat
164 900 Ft-tól
17 ajánlat
699 890 Ft-tól
14 ajánlat
98 192 Ft-tól
35 ajánlat

Hűtőszekrény, hűtőgép vásárlási útmutató

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.