Toneles C Luis XIV Ánforas 0, 75l

Toneles C Luis XIV Ánforas 0, 75l
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Toneles C Luis XIV Ánforas 0, 75l

6 990 Ft
+ 990 Ft szállítási díj
Raktáron
irány a bolt »
mralkohol.hu
Termékleírás
A bor élénk rubinvörös színű, enyhe ibolya árnyalatokkal, tiszta és csillogó megjelenéssel. Illata intenzív és friss, a Monastrell, Arcos és Bonicaire fajták tiszta, autentikus aromáit tükrözi. Megjelennek benne a vadon termő bogyós gyümölcsök, mint a szeder és a málna, valamint enyhe földes és eukaliptuszos jegyek. A korty lágy, közepes testű, finom tanninokkal. A gyümölcsösség dominál, a szájban friss és élénk, könnyed, mégis hosszan tartó lecsengéssel. Lecsengése h osszú, tiszta és harmonikus, a gyümölcsösség és a földes jegyek szépen egyensúlyozzák egymást.

A Colección de Toneles Centenarios borászat egyedülálló történettel rendelkezik. A Ferrero borászat több mint 60 évvel ezelőtt megszűnt, és pincéjében 25 elfeledett hordó maradt hátra. Ezek a hordók, amelyek több mint 100 évesek, az úgynevezett Fondillón borok érlelésére szolgáltak, amelyek az Alicante régió tradicionális, nem erősített édes borai. A Fondillón borok évszázadokon keresztül a királyok kedvenc borai voltak, és XIV. Lajos is ezt fogyasztotta halálos ágyán. A borászatot 2015-ben alapította David Carbonell, aki felfedezte ezeket az elfeledett hordókat és újraélesztette a tradicionális borkészítést. A borászat filozófiája a minimális beavatkozásra és a biodinamikus megközelítésre épít, tiszteletben tartva az Alicante régió régi szőlészeti és borászati hagyományait. A borászat saját, több mint 60 éves szőlőültetvényekről származó szőlőt használ, amelyek a Canyada településen találhatók, 560 méteres tengerszint feletti magasságban. A talaj homokos, ami finom és elegáns borokat eredményez. A szőlőfajták között megtalálható a Monastrell (60%), Arcos (30%) és Bonicaire (10%), amelyek mind őshonos fajták az Alicante régióban. A borkészítés során a szőlőt kézzel szüretelik, majd a borokat 4 hónapig agyag amforákban érlelik. Az amforák Villarrobledo-ban készült agyagból készülnek, amelyet régi, fával fűtött kemencékben égetnek ki. Ez a hagyományos érlelési módszer lehetővé teszi a bor számára, hogy megőrizze frissességét és tisztaságát, miközben finom tanninokat és elegáns struktúrát nyer. A borászat célja, hogy a régi Alicante-i borok személyiségét és autentikus ízvilágát közvetítse, miközben tiszteletben tartja a régió hagyományait és történelmét. A Luis XIV Ánforas bor egy friss, modern megközelítése a régi idők borainak, amely tiszteli a múltat és a jövőt egyaránt.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.