Nagyon jó éjszakai fotókat lehet vele készíteni. Kézből telj...
Nem találtam még ilyet.

Az elvárásaimat teljes mértékben kielégítse, az olvasott információkat, melyeket a neten találtam, alátámassza.
A leírásoknak megfelel, kezdő fényképezőgépnek tökéletes.
Eddig nem igazán van hátrány számomra

Optikai zoom, tudás, képminőség. Jó volt kézben tartani, tesztfotók meggyőztek. Panoráma, illetve HDR üzemmód. Ár is döntő szempont volt. Akkumulátor üzemideje.
Nagyon jó éjszakai fotókat lehet vele készíteni. Kézből teljes telénél fotóztam holdat, és megdöbbentem amikor a képet nagyítva élesen látszottak a hold kráterei. Nagyon jó a kézremegés elleni funkció.
Nem találtam még ilyet.

Remek a fókusza, a képstabilizátora, a HD videoja. Szinte mindenben a kategoriáján felül teljesít..
Nem vészes, de külső vaku csatlakozó kerülhetett volna rá.. RAW formátumot is adhatna.. és a szuper-makrot miért nem csinálták meg rá?! Kár volt 15 Mpixre csinálni, ki akar plakát méretet? Ha 8Mpixnél maradnak, kevesebb zaj, jobb felbontással A3 képméretig szuper gép lenne..
A 30x zoom elképesztő méretű teleobjektívnak számít, ezért ott már állvány kell a legkisebb bemozdulás ellen is. Ha ezeket a gépeket nem tekintenék veszélyesnek a DSLR, tükörreflexes üzletre, akkor nagyon profi amatör gépet tudnának belőle csinálni.. de ezért a pénzért nem akarnak, mert akkor sokat veszítenének a horibilis áron eladott objeltív készleten..
Fantasztikus a fokusz és a képstabilizátor működése, a sötétben viszonylag jól teljesít a zajszűrése. Ha nem 15Mpixre csinálják, csak 8M-ra sokkal jobb kép/gép lenne.. nem értem mihez kell a 15 MPix, ez az egyetlen ami lerontja a képminőséget.. de ez más gépekre is igaz. Kiváló a HD videoja is!
Ami hiányzik: én szuper-makrózáshoz vettem és egyedül azt NEM tudja.. :( érthetetlen miért hagyták ki belőle. Hiányzik a külső vaku papucs is.. és miért nem tud RAW képet szolgáltatni? Az akku a kikapcsolt gépben is merül, ami nem szokványos a litiumoktól, lehet, h eszik vmit a gép akkor is.. de ez nem zavar, csak nem értem. Persze a géppel vettem plusz akkut és kártyákat is. Jó nagyokat érdemes venni, aki HD videot is akar.. na azt lejátszani is kell egy gépteljesítmény.. :)

internetes teszt eredmények
közel, távol, sötétben, világosban, bel és kültéren, beállítási lehetőségekben, minőség, képminőség,
full hd, 3d, stb. mindent tud és érthetően, amit egy nem bridge géptől várni lehet.
az ára kicsit bors, de megéri azt

Tönkrement a régi fényképezőm,kisbabám van és egy közép árkategóriás jó gépet akartam.Ami gyors,megbízható és nem bonyolult.
Könnyen kezelhető,magyar menü,nem kell a használati utasítás hozzá.Szép képeket tudok vele készíteni.
Gyorsan lemerül az aksija.

Ismerőseim ajánlására, illetve a full hd videó opció tetszett meg a gépben.
Könnyű kezelhetőség, szenzációsan élethű színek mind a fotókon mind a videókon.
Közvetlen csatlakozási bemenet egy hangfelvevő mikrofonhoz.