Hogyan vásároljon digitális fényképezőgépet?

Évekkel ezelőtt még jóval egyszerűbb volt új fényképezőgépet választani, főleg azoknak, akik hobbi szinten foglalkoztak a fotózással. A korlátozott választék mellett a döntés általában csak az ár körül forgott, hiszen a fényképezőgépek nem biztosítottak ennyi funkciót és lehetőséget a vásárlók számára, mint manapság.

Napjainkban több száz modell közül lehet választani, és hogy a folyamat még egy kicsit nehezebbé váljon, az okostelefonok is már olyan jó minőségű fotókat készítenek, hogy sokan választják ezeket az eszközöket fotózásra.

A fényképészeti kifejezésekkel és a kamera alkatrészeit körülvevő összes technikai szakszóval pedig időigényes folyamat az ismerkedés - ám amikor valaki elkezd a megannyi funkciót kihasználva fényképezni, egészen új szintre emelheti a fotózás élményét.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

 • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
 • Mennyibe kerül ma egy digitális fényképezőgép és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
 • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust, vagy az objektív típusát és a képminőséget?
 • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
 • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy digitális fényképezőgépnek?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen digitális fényképezőgépet szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel digitális fényképezőgépének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Digitális fényképezőgép kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A következő feltételeket érdemes átgondolnia első lépésként, amelyekkel jó, ha fényképezőgépe rendelkezik:

 • Jobb képminőség, mint kamerás telefonjáé. Olyan fényképezőgépet válasszon, ami szebb képet készít, mint a telefonja, vagy olyan funkciókat kínál, amelyeket a telefon nem.
 • Ergonómia, ami illik az Ön kezébe és kényelmes a használata. Amennyiben nincs lehetősége egy közeli üzletbe elmenni, hogy kézbe vehesse a fényképezőgépet, akkor érdemes az online értékelések alapján döntést hoznia, például hogy kényelmes-e a gép markolata, vagy az alapvető gombok megfelelő távolságra vannak-e egymástól.
 • Az életvitelének megfelelő mérettel rendelkezzen. Amennyiben Ön például sokat kirándul, vagy rendszeresen sok holmival mozog a városban, és gyakran jár fotózni akár tömegközlekedéssel, akkor a fényképezőgépnek valószínűleg könnyűnek, kompaktnak kell lennie.
 • A felhasználási területnek megfelelő lencsékkel rendelkezzen a gép. Fix rögzítésű objektív esetén a lehetőségeink adottak, amennyiben viszont cserélhető objektíves fényképezőgépet vásárol, az egyik legfontosabb része a gépnek az objektív.
 • A költségvetésének megfelelő, lehető legjobb modell választása. Amennyiben a kameratechnika ilyen tempóban halad, érdemes nagy tudású fényképezőgépbe fektetnie, így hosszú évekre társa lehet a gép, és objektívekkel, egyéb kiegészítőkkel időről időre bővítheti a készletet.
 • A technikai paramétereken felül nem szabad elfelejteni, hogy a fényképész képességei ugyanolyan fontosak, mint a kamera teste és a kiegészítők. Vásároljon tehát bátran fényképezőgépet, tanulja meg, hogyan kell használni, ismerje meg a funkciókat és beállításokat, és kísérletezzen, amíg el nem éri a gép korlátait. Ezután érdemes csak bővítésben vagy új fényképezőgép vásárlásában gondolkodnia.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Felbontás (megapixelek száma)
Képminőség
Méret és ergonómia
Érzékelő (szenzor) mérete
Gyártó

További fontos paraméterek

Sebesség és teljesítmény
Videó teljesítménye
Egyéb tulajdonságok

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

A digitális fényképezőgépek gyártói a folyamatosan megújuló design és ergonómia mellett a legnagyobb hangsúlyt a funkciókra helyezik, hogy a fotósok még jobban ki tudják használni kreativitásukat, és a fotózáshoz, illetve a fotók szerkesztéséhez, az utómunkához a lehető legjobb alapot adják.

A Full HD videofelvételek a speciális, dinamikus képstabilizátornak köszönhetően teljes zoom mellett vagy mozgás közben is biztosak, stabilak maradnak. A hosszabb felvételeket biztosítja emellett az ergonomikus markolat, amelynek köszönhetően huzamosabb időn keresztül tarthatja kényelmesen a gépet. A Canon modelljei között például találhat olyan, a videókészítéshez kapcsolódó intelligens funkciót, amellyel fényképeket és rövid, néhány másodperces filmeket egy filmalbumba egyesíthet.

Néhány gyártó, például a Sony kínál olyan modellt, amely - akár kisméretű gépek esetében is - elektronikus keresőt tartalmaz.

A fókusznagyító funkció makrófotók készítésekor lehet segítségére, ekkor nagyított nézetben megjelenítheti a területet, amelyre fókuszál, ezután pontosan beállíthatja a fókuszpontot a gép LCD kijelzőjén. Gyorsan mozgó témáknál az automatikus mozgáskövető segít például fényerő és mélység meghatározásának segítségével követni az adott témát és fókuszálni rá.

A digitális fényképezőgépek és a fényképezés folyamatának egyik legfontosabb eleme a fény és a gépek fényérzékenysége. Élesebb, tisztább, jobban definiált képek készíthetőek magas ISO-értékek mellett is. Az automatikus fényérzékenységi tartománynak köszönhetően, és a kevésbé jó fényviszonyok mellett működő AF-nek köszönhetően a legkülönbözőbb fényviszonyok mellett is fantasztikus képeket készíthet.

Legyen körültekintő

A nagy tudású digitális fényképezőgépekből a használt termékek vásárlása is elterjedt magas áruk és hosszú élettartamuknak köszönhetően. Azonban fontos megemlíteni, hogy a DSLR fényképezőgépek „zárszerkezet élettartammal” rendelkeznek (a már elkészített fényképek száma alapján), és a pótalkatrészek drágák lehetnek, így használt gép vásárlása előtt győződjön meg a termék minden paraméteréről.

Az objektívek lencséit nagy körültekintéssel tisztítsa a megfelelő eszközzel, és amikor például fotózás közben objektívet cserél, vigyázzon, hogy ne érje szennyeződés a gép belsejét. Hosszú távon továbbá javasolt a megfelelő, erre a célra gyártott táskában hordoznia fényképezőgépét.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető digitális fényképezőgépeket, és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.

Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a készülékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb digitális fényképezőgépet, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

 • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
 • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
 • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
 • Olvashat véleményeket a Boltokról is, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
 • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Válassza az Ön számára legkedvezőbb ajánlatot!

Úgy gondoljuk, hogy most már döntése biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik digitális fényképezőgép illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!