MISSZIÓNK
Legfőbb feladatunk, hogy szakértelmünkön és a nálunk elérhető, kiemelkedő minőségű eszközökön keresztül utat mutassunk a lehető legegészségesebb és legízletesebb ételkölteményekhez.
TÖRTÉNETÜNK
2006-os indulásunk óta büszkék vagyunk arra, hogy a sous vide technológiát és a gasztronómiai innovációkat közelebb hozzuk a hazai közönséghez. Nálunk mindenki megtalálja azt az eszközt és segítséget, amelyre szüksége van.
HOZZÁÁLLÁSUNK
A konyhaművészet – az élet sok más területéhez hasonlóan – folyamatosan fejlődik, változik. A Sous Vide Hungary csapata minden pillanatban azokat a lehetőségeket, megoldásokat és konyhai eszközöket keresi, amelyek minden „konyhaművész” munkáját megkönnyítik.
FILOZÓFIÁNK
A kivételes ízek és a modern minőség harmóniájában hiszünk. A konyhaművészet számunkra nem csak a táplálkozásról szól. A Sous Vide Hungary-nél összpontosul az a figyelem, alázat és hozzáértés, amelyre vásárlóinknak és vendégeiknek szükségük van.
Tiszteljük ügyfeleinket és a minőség iránti elkötelezettségüket. Ezért minden döntésünknél arra törekszünk, hogy hazai specialistaként olyan élményt nyújtsunk vásárlóinknak, amely megadja a kellő lendületet a vendégek szívéhez (és gyomrához) vezető úton.
SOUS VIDE HUNGARY
Sous Vide (ejtsd: szuvid, magyarul vákuum alatt) egy új konyhatechnológiai eljárás, amely most már a sztárséfek konyhái után háztartási, otthoni kivitelben is elérhető. A Sous Vide-olás levegőtől elzárt környezetben, vagyis vákuum alatt, precízen, egyenletesen alacsony hőmérsékleten történő lassú főzési eljárás. A Sous Vide-olással drasztikusan lecsökken a sütési veszteség. Az így készült ételek megőrzik eredeti ízvilágukat. Az ételekben benne maradnak a tápanyagok, ásványi sók és vitaminok, s mindezen egészséges táplálkozási szempontok mellett omlós, az ember szájában szinte szétolvadó, nedvdús ételeket fogyaszthatunk. Amennyiben az elkészült ételeket később, akár több nap múlva szeretnénk csak elfogyasztani, egy hirtelen lehűtést követően eltehetjük a hűtőszekrénybe vagy le is fagyaszthatjuk akár 18 hónapra. Sous Vide-olni nagyon egyszerű, mindenki megpróbálhatja, s a siker garantált.
A Sous Vide-olás két eszköz használatán alapul. Az egyik a vákuumozó és fóliahegesztő gép, amely az élelmiszerbiztos zacskóba helyezett élelmiszerről szinte teljesen leszívja a levegőt, vákuumot képez, majd a művelet befejeztével a zacskót le is heggeszti. A légmentes lezárás előnye, hogy szinte teljes mértékben megakadályozza az oxidációt, s így az étel csak enyhén színeződik el, illetve az aerob baktériumok, amelyek az ételek romlásáért felelősek, nem tudnak elszaporodni.
A másik eszköz a SousVide Supreme „vízsütő”, amely a medencéjében lévő vizet tizedfok pontossággal tudja az adott hőfokon tartani a temperáló termosztát segítségével.
Ebben az alacsony, de egyenletes hőmérsékleten tartott vízfürdőben az alapanyagtól függően 1-től akár 48 óráig is főzhetjük ételeinket a túlfőzés veszélye nélkül. A zacskóból kivéve az elkészült húst, mindössze annyi a dolgunk, hogy egy kellően felforrósított serpenyőben pár csepp olajon megpirítsuk, kellemes, szemet gyönyörködtető kérget süssünk a húsra 10-20 mp alatt, s máris tálalhatjuk.
×
Az Árukereső.hu a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében és személyre szabott hirdetési céllal cookie-kat használ, amit az oldal használatával elfogad. Részletek.