Julietta Costa Rica Tarrazú frissen pörkölt kszemes kávé 250 g (tarrazu)

Julietta Costa Rica Tarrazú frissen pörkölt kszemes kávé 250 g (tarrazu)

4 230 Ft

Egyéb ajánlatok

 

Julietta Costa Rica Tarrazú frissen pörkölt kszemes kávé 250 g (tarrazu)

4 230 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
atekaved.hu
Termékleírás
Őrlés Kávébab
Összetétel 100 % arabika
Koffein tartalom alacsony
Sütés sötét
Csomagolás 250 g
Značka JULIETTA

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Kereskedelmi név : Julietta Costa Rica Tarrazú frissen pörkölt kszemes kávé 250 g
Ízprofil : csokoládé, dió, narancs.
Régió : Tarrazú kanton, San Jose, fajta : Caturra, Catuai
Magasság : 1400-1500 m tengerszint feletti magasságban.
SCA PONTSZÁM: 83,5
Costa Rica a "klasszikus csésze" néven ismert kávét termel. Íze kellemesen enyhe, citrusos savakkal és finom csokoládés jegyekkel. Az elmúlt évtizedben azonban számos helyi termelő rendkívüli kávék előállításával párosította ezt. A termelők a kávé termesztésének és feldolgozásának különböző módjaival kísérleteznek, hogy egyedi és gyakran furcsa ízvilágot érjenek el. A gazdák emellett azzal a jelentős érdeklődéssel is küzdenek, hogy a fejlesztők a városfejlesztés és terjeszkedés érdekében földeket vásárolnak fel, különösen San José környékén. A szegény farmerek nehezen tudnak ellenállni a multinacionális vállalatoknak, amelyek szó szerint arra kényszerítik őket, hogy eladják ültetvényeiket.
Az ország déli részén fekvő San José régióban találhatóTarrazú területe a kávétermelésből és -exportból él. A vulkanikus talaj megfelelő feltételeket biztosít a növekedéshez. Az éghajlat kedvez a kiváló minőségű kávé termesztésének. Decembertől áprilisig a száraz évszak (és egyben a szüreti időszak) uralkodik, míg az esős évszak csak májusban érkezik és novemberig tart.
Nedves módszer
A betakarítás után a kávébabokat megfosztják héjuktól és a gyümölcshús egy részétől. Ezután a babot nagy, vízzel teli tartályokba helyezik a szükséges erjesztéshez. Ezután a kávét megmossák, hogy a pépet teljesen eltávolítsák. A kávébabokat vízzel teli csatornákba öntik, ahol sűrűségük alapján szétválasztják őket magasabb minőségű (az aljára süllyedő) és alacsonyabb minőségű (a felszínen lebegő) kávébabokra. Végül a kávét a napon vagy szárítókban hagyják száradni. Ez a módszer költséges, mivel nagy mennyiségű friss vízellátást igényel, valamint pépesítőgépek, erjesztőedények és vízcsatornák biztosítását.
A kávétermesztés kezdetei Costa Ricában
A Costa Rica-i kávé története a 18. század végére nyúlik vissza, amikor az első farmerek felismerték, hogy az ország éghajlata és talajviszonyai ideálisak a kávétermesztéshez. A kormány és a brit befektetések segítségével a 19. században beindult a termelés. Sok más közép-amerikai országhoz hasonlóan a Costa Rica-i kávé hírnevében nagy szerepet játszott az ország belső gazdasági helyzete. 2006-ban Costa Rica kávéexportja a 3. helyen állt.

Tömeg : 250 g
Tárolás : Száraz és sötét helyen tárolandó
Szlovákiában pörkölték
Forgalmazó : MI holding s. r. o. , Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.