Hogyan vásároljon vízforralót?

Vízforraló vásárlása esetén is sok szempontot érdemes figyelembe venni: amellett, hogy gyakran megkönnyíti az ember életét, legyen szó egy tea elkészítéséről vagy nagyobb mennyiségű víz felforralásának gyorsításáról, fontos a kinézet is, hogy az eszköz külseje is passzoljon konyhája egyéb berendezéseihez, a teljesítmény, ami befolyásolja például a vízforralás gyorsaságát, illetve érdemes odafigyelni például a hangerőre és a készülék kiegészítő funkcióira is.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

 • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
 • Mennyibe kerül ma egy vízforraló és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
 • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, az űrtartalmat vagy a vízforraló anyagát?
 • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
 • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy vízforralónak?  Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen vízforralót szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb paraméterekről, amelyekkel vízforralójának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Vízforraló kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A legfontosabb szempontok

Ár
Anyag
Méret és űrtartalom
A vízforraló talpa

További fontos paraméterek

Energiafogyasztás
Fűtőtekercs

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

A vízforraló kiegészítő funkciói és felszereltsége gyakran fontosabbak, mint az anyag és a térfogat. Az egyik legnépszerűbb funkciók közé tartozik a hőmérséklet-szabályozás, azaz a választható célhőmérséklet beállításának a lehetősége.

Hőmérséklet szabályzó: Ezt a funkciót például a zöld teák kedvelői használhatják ki, ahol számít a víz hőfoka, illetve egyéb hőérzékeny italok Elkészítésére is alkalmas. A hőmérsékletet 50 és 100 °C között lehet beállítani.

 • Vízszintjelző: Ennek segítségével láthatja, hogy mennyi víz található a vízforralóban.

 • Kijelző: Világosan megjeleníti a kiválasztott hőmérsékletet és esetenként a fűtési időt.

 • Automatikus kikapcsolás: A legmodernebb készülékeknél ez a funkció kiegészül hangjelzéssel és háttérvilágítással is.

 • Biztosíték: Ez is egy biztonsági funkció, amely megakadályozza a készülék folyadék nélküli bekapcsolását.

 • Teáskanna: A vízforralók esetében a teafőzők a fűtési funkció mellett tea szűrővel és hőmérséklet beállítási funkcióval is rendelkeznek.

 • Kivehető szűrő: Lehetővé teszi a szűrő hozzáadását és eltávolítását igény szerint.

 • Elektromos kábeltekercs: A hosszúra nyúló vízforraló kábel elrejtésére szolgál.

 • Fényhatás: A klasszikus hangriasztást általában fényefektusok kísérik. Leggyakrabban az egész vízforraló egy bizonyos színben világít. Ez a funkció az üveg vízforralók esetében bizonyul a legszebbnek.

 • Autós vízforraló: Az ilyen típusú vízforralók a szivargyújtó aljához csatlakoztathatóak. Alacsony a teljesítményük, tehát nem merítik az akkumulátort.


Legyen körültekintő

A modern vízforralók számos biztonsági funkcióval rendelkeznek. Minden készüléknek jeleznie kell, amikor az működésben van. Fénykibocsátó diódával vannak ellátva, amely forralás után magától kikapcsol. A vízforraló használata egyszerűnek, biztonságosnak és érthetőnek kell lennie minden felhasználó számára. Minden vízforralót négy alapvető biztosítékkal kell felszerelni:

 • Automatikus kikapcsolás 100 °C elérése után
 • A folyadék nélküli indítás megakadályozása
 • Automatikus kikapcsolás helytelen pozicionálás esetén
 • Kikapcsolás túlmelegedés esetén

Biztonságos továbbá, amennyiben a folyadék kiöntéséhez nem szükséges a fedél felnyitása, a készülék csőrén keresztül öntheti ki a felforralt vizet. A fedél felnyitásához egy gombot kell megnyomni.

A vízforralókat időnként tisztítani szükséges a vízkőlerakódások miatt. Esztétikai szempontból sem szép látvány, de idő múltán károsíthatja a készüléket a folyamatosan lerakódott vízkő. Ez a forralás hatékonyságát is ronthatja. A vízkő eltávolításának több módja is van. Az első lehetőség úgymond egy házi praktika. Egy evőkanál citromsav vagy egy csésze hatékony ecet. Csak öntse a vízforralóba, forralja fel vízzel feltöltve, majd hagyja állni. Ezután a vízforralóban forraljon tiszta vizet, hogy megszabaduljon az esetlegesen erős szagtól. Egy másik lehetőség a vízkőoldó tisztítószer használata, amely folyékony és kapszula formában is kapható. Ezekből van univerzális is, amely kávéfőzőbe és vízforralóba is egyaránt megfelelő.

 • Vízforraló vásárlása után indítson benne próba forralást. Öntse tele vízzel a készüléket, forralja fel majd távolítsa el belőle a vizet. Ezt a folyamatot legalább kétszer ismételje meg.

 • Vízforralóját megvédheti a vízkő lerakódás ellen, amennyiben egy olyan készüléket választ, amely rejtett fűtőtekerccsel rendelkezik. Azonban ha mégis olyan vízforralóra esne a választás, amelynek látható a tekercse van, akkor érdemes mindig figyelni arra, hogy ne maradjon benne víz.

 • Minden forralás után húzza ki a vízforralót a konnektorból, hogy elkerülje a váratlan rövidzárlatot és az esetleges tüzet.

 • Amennyiben otthonában keményebb a víz, akkor érdemes szűrt vizet használni. Ez a vízkőlerakódás ellen és a vízforraló hosszabb élettartamában is segít.

 • Amennyiben arra a szándékra vásárol vízforralót, hogy a baktériumokat távolítsa el a vízből, akkor várnia kell, amíg magától kihűl a víz. Olyan vízforraló még nincs a piacon, ami felforralja és le is hűti a vizet.


Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető vízforralókat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb vízforralót, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

 • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
 • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
 • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
 • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
 • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy milyen vízforraló illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!