Hogyan vásároljon íróasztalt?

A tapéták visszatérnek a divatba, elsősorban a dekorok és textúrák széles választéka miatt. A festmény mintázatú tapéták olyan hangulatot teremtenek, amelyet nem olyan könnyű elérni a belső tér egyszerű festésével. Könnyedén kombinálhatja őket bútoraival is, amikor például csak egy falat vagy a szoba egy részét tapétázza ki. Ahhoz, hogy a tapéta kiválasztása a lehető legkönnyebb legyen, ismernie kell néhány alapvető információt. Segítünk Önnek eligazodni az anyagösszetételek, típusok, színek és textúrák kuszaságában, hogy otthonosan érezhesse magát otthonában

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy tapéta és milyen paraméterekkel rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat vagy a tapéta típusát?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen tapétát szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb paraméterekről, amelyekkel a megvásárolt tapétának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Tapéta kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A sok tapéta a falon elsőre kissé kaotikusnak tűnhet. Amennyiben azonban már az elején tisztában van azzal, hogy a fal- vagy bútordísznek milyen funkciót kell betöltenie, akkor megspórolhatja, hogy hosszú percekig kelljen válogatnia.
Válasszon stílusához és bútoraihoz illő tapétát, ami sok ideig divatos lesz és sokáig tetszeni fog Önnek.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Anyag
Méret és súly

További fontos paraméterek

Színek
Mintázat

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

Hogyan lehet megtudni, mennyi tapéta fog kelleni?

A legfontosabb adat a tekercs szélessége és a minta ismétlődése. A tapéta adatait egy piktogram és egy szám jelzi, például 32, 40, 64, 70. A leggyakoribb szám a 64, azaz a minta 64 cm-enként ismétlődik. 2,5 m magas fal esetén a minta így körülbelül négyszer ismétlődik a tapétán. A következő csíkot úgy kell áthelyeznie, hogy a minta folytatódjon, és ekkor a tapéta egy részét le kell vágnia.

Milyen tapétaragasztót válasszon?

A tapétázás fontos része a ragasztó. Minden forgalmazónak a legmegfelelőbb típust és mennyiséget kell ajánlania. A jó minőségű ragasztókat por alakban árulják, figyeljen, hogy az elkészített folyékony massza ezután csak néhány napig tárolható. A ragasztó elkészítéséhez nagyobb mennyiségű vízre lesz szüksége.

Kövesse az utasításokat, amiket a ragasztóhoz adnak és soha ne adjon hozzá több vizet, mint amennyi a termék címkéjén szerepel, ellenkező esetben a tapéta nem biztos, hogy megfelelően tapad majd a falhoz. Keverje fel a langyos vizet a tartályban egy simítóval, és fokozatosan adagolja hozzá a port.

Tapéta alkalmazása

Minden tapéta felrakása a tapéta típusától függően változik. A legegyszerűbb természetesen az öntapadós fólia, ezt követik a különböző típusú fóliák, ahol a ragasztót csak a falra viszik fel. Ezt száraz ragasztásnak nevezik. A papír- és vinyl tapétáknál viszont a ragasztót közvetlenül kell felvinni, ami lehetővé teszi, hogy a tapéta kissé nedves legyen, és készen álljon a ragasztásra. Ebben az esetben a ragasztót is fel kell vinnie a falra.

Legyen körültekintő

A légbuborékok elkerülése érdekében simítsa el a tapétát a közepétől a szélek felé.

A bútortapétát felhelyezés előtt ki kell mérni és ki kell vágni. Ceruzával és vonalzóval rajzolja meg a kívánt formát, majd ollóval vágja ki. Ezután húzzon le körülbelül 10 cm-t az alsó papírból, és helyezze fel a tapétát a bútor széleire. Lassan, húzó mozdulatokkal húzza le a maradék hordozópapírt, lehetőleg a közepétől az oldalai felé haladva egy lapátkiszedővel simítsa el. Hogyha buborékok képződnek a felszínen, óvatosan szúrja meg őket egy tűvel, és simítsa el.

A függőleges csíkok szűkítik a szobát és nyújtják a teret. A vízszintes csíkok összenyomják és szélesítik a szobát. A falfelület alsó harmadában elhelyezett vízszintes tapéta nyugalmat kölcsönöz a szobának és szélesíti azt.

A bútorok és egyéb szobadíszek mellett összpontosítson a falak és a padlóburkolat megfelelő kombinációjára is. A sötétebb padló olyan alapot teremt, amely stabilitást és biztonságot ad a helyiségnek. Ha a falak világosak, a szoba légiesnek és tágasnak tűnik. Egy sötét hangsúlyosabb fal rövidebbé és zsúfoltabbá teszi a szobát. Amennyiben a szoba magasságát növelni szeretné, válasszon sötétebb padlóburkolatot a világos falak és mennyezet mellett.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető tapétát, és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb tapétát, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik tapéta illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!