Hogyan vásároljon lázmérőt?

Egy megbízható lázmérő egyetlen háztartásból sem hiányozhat. A testhőmérséklet mérése sokat elárul az általános egészségi állapotról vagy segít felismerni egy kezdődő betegséget. Hogyan válasszuk ki a megfelelő lázmérőt, hogy megbízhatóan tudjuk mérni a hőmérsékletet még akár az izgő-mozgó gyerekeknél is?

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:
Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
Mennyibe kerül ma egy lázmérő és milyen paraméterekkel rendelkeznek az egyes modellek?
Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust vagy az eszköz mérési sebességét?
Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy lázmérőnek?


Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen lázmérőt szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új készülékben.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány típusnak, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb jellemzőkről, amelyekkel lázmérőjének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Lázmérő kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Kinek mérjük a hőmérsékletét?

A megfelelő lázmérő kiválasztásának egyik alapvető kritériuma, hogy milyen gyakran és kinek mérik a hőmérsékletét. Amennyiben a készüléket csak alkalmanként használják majd felnőttek, akkor valószínűleg elég lesz valamelyik alapmodell, például egy klasszikus analóg vagy digitális lázmérő. Az újszülöttek, kisgyermekek vagy akár idősek és krónikus betegek hosszabb távú és gyakoribb hőmérséklet ellenőrzéséhez viszont az érintés nélküli lázmérő a megfelelőbb, amely úgy képes mérni a testhőmérséklet alakulását, hogy nem igényel nagy figyelmet az érintettől.

Megjegyzés: Vegye figyelembe azt is, hogy mennyire pontos eredményre van szükség. Az egyszerűbb lázmérők általában csak tájékoztató jellegűek, viszont léteznek nagyon precíz műszerek is, amelyeket többnyire professzionális használatra terveztek. A legtöbb lázmérő egy tizedesjegy pontossággal mér, de vannak olyanok is, amelyek lehetővé teszik századokra vagy ezredekre kerekített eredmény elérését is.

A legfontosabb szempontok

Ár
Érintős vagy érintés nélküli?
Kezelhetőség és méret
Anyag és a kivitelezés minősége
Típus

További fontos paraméterek

Mérési sebesség
Méret és tömeg
Áramellátás típusa
A mért hőmérsékletek tartománya

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

Hol lehet mérni a hőmérsékletet?

Választhat lázmérőt attól függően is, hogy testének melyik részén kívánja mérni a hőmérsékletet.

Hónalj - A hónalj hőmérséklet mérés az egyszerűbb érintős lázmérőre jellemző. Nem a legpontosabb, de elegendő az általános értékekhez.
Szájüreg - A szájüregben történő méréshez klasszikus érintős lázmérőket is használnak, amelyek végét az alsó ínyhez helyezik. A kapott értékek valamivel pontosabbak, mint a hónalj esetében, de a mérés kevésbé kényelmes és a lázmérőt használat után alaposan meg kell tisztítani és fertőtleníteni kell.
Homlok és halánték - A fejlett, érintés nélküli lázmérők képesek meghatározni a homlok vagy a halánték hőmérsékletét, általában néhány másodperc alatt. Ügyeljen azonban arra, hogy a homlok ne legyen túl izzadt vagy piszkos, mert ez torzíthatja az eredményeket.
Fülek - A fülmérésekhez érintés nélküli lázmérőket használnak, amelyek végét a hallójáratba helyezik. A mérés ezután legfeljebb néhány másodpercet vesz igénybe, de a hallójáratnak teljesen tisztának kell lennie.
Végbél - Klasszikus és digitális érintős lázmérőket használnak ehhez a mérési módszerhez. Leggyakrabban újszülötteknél alkalmazzák, ezért oda kell figyelni a mérőfej méretére. Az eredmények nagyon pontosak, viszont a lázmérőt természetesen minden mérés után alaposan fertőtleníteni és tisztítani kell.

Jellemzők és funkciók

Hangjelzés - a lázmérő sípol, amikor a mérés befejeződött. Ezenkívül a mért hőmérséklettől függően ez változhat, például csak akkor jelez, ha emelkedett hőmérsékletet érzékel.
Mérési memória - lehetővé teszi a mérési eredmények tárolását - egyszerűbb modellek csak bizonyos számú eredményt tárolnak, fejlettebb típusoknál ez dátummal és idővel, illetve a felhasználók általi elosztással is párosul. Az alkalmazáson keresztül okos lázmérőket csatlakoztathat mobiltelefonjához vagy táblagépéhez és megtekintheti a rögzített értékeket.
Kijelző - leggyakrabban egyszerű szegmens kijelzőket alkalmaznak, amelyek főként számokat tudnak mutatni, a fejlettebb készülékeken azonban lehet pontszerű monokróm vagy színes kijelző is, amely grafikonokat vagy szövegeket is képes megjeleníteni. Érdemes a kijelző méretére is figyelembe venni – minél nagyobb, annál jobban látható, ami különösen hasznos a rosszabb látással rendelkezők esetében. A háttérvilágítás is nagyon hasznos, ez különösen az éjszakai hőmérséklet mérésnél lehet hasznos.
Automatikus kikapcsolás - ha a lázmérő be van kapcsolva, de nincs mérés folyamatban, automatikusan kikapcsol, így kíméli az áramforrást.
Akkumulátor állapotjelző - Az akkumulátor töltöttségi állapotát jelzi. Ez a töltöttség jelzése lehet LED-del vagy ikonnal a kijelzőn, vagy az általános állapot jelzése, például grafikus skálán vagy százalékban.
Rugalmas mérőfej - lehetővé teszi a mérőfej hajlítását, ami megkönnyíti a végbélben történő mérést vagy az ovulációs mérést azoknak a nőknek, akik szeretnék figyelemmel kísérni termékeny napjaikat.

Legyen körültekintő

A legpontosabb eredmények elérése érdekében mindenekelőtt mindig a gyártó használati útmutatóját kell követni. Ez tájékoztatást ad arról, hogy mely testrészeket mérheti a készülékkel, mennyi ideig tart a mérés és hogyan lehet megállapítani, hogy mikor fejeződött be. Főleg az érintés nélküli lázmérőknél kell arra is figyelni, hogy a testrész tiszta legyen, a hőmérséklet pontos mérésének érdekében.

A mérést mindig szobahőmérsékleten kell elvégezni – tehát ha hideg vagy nagyon meleg környezetből érkezik haza, várjon egy kicsit a méréssel. Szintén nem célszerű közvetlenül bármilyen fizikai tevékenység vagy fürdés után mérni. A mérés közben maradjon nyugodt és lélegezzen kiegyensúlyozottan. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az ember hőmérséklete természetes módon változik napközben, akár több szakaszban is – a legalacsonyabb kora reggel, a legmagasabb kora este.

Ha a lázmérő elromlik, akkor az utoljára mért értékeket jegyezze fel, hogy elmondhassa orvosának, hogyan alakult testhőmérséklete. Az eredmények relevanciája érdekében mindig ugyanazon a testrészen mérje meg a hőmérsékletet.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető lázmérőket, és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb lázmérőt, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik lázmérő illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!