Hogyan vásároljon kerti széket?

A pihenés a friss levegőn a legjobb, jó ételekkel és szeretteinek társaságában. Az ilyen összejövetelekhez kiváló minőségű kerti bútorok, kerti székek tökéletesen szolgálnak majd, amelyeket választhat a gyakran megforduló vendégek vagy családja mérete számára, de a a terasz megjelenése alapján is kiválaszthatja a megfelelőt. Az időjárás, a kert vagy terasz mérete, vagy az is befolyásolhatja a választást, hogy a hideg évszakokban kint vagy fedél alatt tárolja a bútort.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy kerti szék szett és milyen paraméterekkel rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, az anyagot vagy a méreteket?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy kerti széknek?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen kerti széket szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb paraméterekről, amelyekkel kerti székének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Kerti szék kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A legfontosabb szempontok

Ár
Anyag
A használat módja
Vendégek száma
Elhelyezés

További fontos paraméterek

Méretek
Terhelhetőség
Tömeg

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

Ahhoz, hogy kertje sarka, a pergola vagy terasz teljes legyen és élvezhesse a kényelmet, egyéb kiegészítőkre is szüksége lehet. A kényelem szempontjából szánjon időt az ülőpárnák és a kényelmes takarók kiválasztására is, amelyeket ma már a legváltozatosabb stílusban beszerezhet, továbbá varrathat is előre kiválasztott anyagból. A szezonon kívüli tároláshoz a ponyvák és a csomagolások nemcsak a bútorok, de a rácsok és egyéb kiegészítők takarásában is hasznosak lehetnek. Amennyiben a pihenősarok nem a tető alatt található, használjon praktikus napernyőket vagy elegáns napellenzőket.

Léteznek elektrosztatikus porszórással készült anyagok, amely a fém bútorok, tárgyak műanyag bevonattal történő bevonását jelenti, ezzel megerősítve a tartósságot és a felület védelmét. Esetleges rozsdásodás esetén a foltot lecsiszolhatja és a javított felület újrafesthető.
Kerti székéhez választhat tartós szövetű párnát, például akril párnát, amely ellenáll a szennyeződéseknek és a napfénynek.

Legyen körültekintő

A kültéri bútorok egyik alapvető jellemzője az összecsukhatóság. Annak elkerülése érdekében, hogy télire szét keljen szerelni, válasszon könnyen összecsukható vagy praktikusan egymásba rakható bútorokat, székeket. A pillanatok alatt összecsukható kerti szetteket egy hirtelen időjárás-változás esetén is értékelni fogja. Ez azonban a választott anyagtól is függ, van, amelyiket szükséges egyből letakarítani egy nagyobb eső esetén.

Az összecsukható szettek kiválasztásakor ügyeljen a kivitelezés minőségére is, hogy a túl sok rugalmasságot ne a csavarok gyakori meghúzásával kompenzálja. Amennyiben azonban a tárolóhely hiányával küszködik, válasszon minél több összecsukhatóból elemekből álló készletet, ahelyett, hogy egymásra helyezhető lenne, amelyekben az alapméret már nem csökken.

A bútorok karbantartása és gondozása

Mesterséges rattan: a karbantartás nem igényel sok időt. Nyáron és tavasszal csak nedves ruhával törölje le a port, és az év hátralévő részében egyáltalán nem kell aggódnia a bútorok miatt.
Műanyag: kezelése hasonlít a mesterséges rattanéhoz, nincs szükség további teendőre. Amennyiben piszkos lesz, egy nedves ruha és normál mosószer elegendő.
Fém: még a fém bútorok karbantartása és tisztítása sem túl időigényes. A lágy ruhával végzett szokásos tisztítás mellett a szezont megelőzően átkenheti az illesztéseket, vagy korróziógátló spray-t is használhat az adott fémtől függően.
Fa: a fából készült bútorok esetén több időt kell fordítania a karbantartásra. A rendszeres tisztítás mellett szezononként legalább kétszer egy speciális olajjal vagy más faápolóval kell bevonni a bútorokat. A rendszeres ápolás meghosszabbítja a bútorok élettartamát és megakadályozza a fakulást, repedést.

Szezonon kívül érdemes szétszerelni és fedett, száraz helyen tárolni a bútorokat. Nem szabad kitenni nedvességnek, vegyszereknek (például garázsban vagy műhelyben), UV-sugárzásnak vagy nagy hőmérséklet-ingadozásnak. Amennyiben nincs lehetőség tárolásra, szerezzen be egy átlátszó takarót vagy ponyvát, és takarja le a bútorokat. Az érzékenyebb anyagok, például fa tárolásakor fokozott óvatossággal kell eljárni.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető kerti székeket és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb kerti széket, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik kerti szék illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!