Hogyan vásároljon fagyasztót?

Egy fagyasztó vásárlása háztartása számára nagyszerű módja annak, hogy nagy mennyiségű élelmiszert hosszú távon tároljon, amely nem fér el a hűtőszekrényben vagy a hűtő fagyasztó részében. Robosztus kialakításuknak köszönhetően pedig könnyen tárolhatók benne olyan terjedelmes élelmiszerek is, mint a hús és a fagyasztott zöldségek.

Ideális választás azoknak a nagycsaládosoknak, ahol a nagy mennyiségű élelmiszer vásárlása mindennapos, az extra fagyasztótérnek köszönhetően több terméket lehet előre vásárolni és tárolni, továbbá akár az előre megfőzött nagyobb adag ételeket is kényelmesen lefagyaszthatja.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy fagyasztó és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a fagyasztó típusát vagy kivitelét?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy fagyasztónak?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen fagyasztót szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel fagyasztójának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Fagyasztó kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A fagyasztók közel sem olyan összetett háztartási gépek, mint a hűtőszekrények: két típusuk létezik, amelyek viszonylag egyszerű funkciókkal rendelkeznek, ezáltal az Önnek legmegfelelőbb termék kiválasztása is egyszerűbb lesz. A legfontosabb tényezők, amelyeket figyelembe kell venni, az egység kapacitása, típusa és helye az otthonában, természetesen az árakról és a plusz funkciókról sem megfeledkezve.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Kialakítás
Kapacitás

További fontos paraméterek

Energiaosztály
Zajszint

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

A mélyhűtőben kialakított testreszabható rekeszek, elválasztók és kosarak segítenek a fagyasztott ételek megfelelő rendszerezésében és átláthatóságában, amelyeket alakíthat, átrendezhet, így saját kényelmének és a tárolt ételek mennyiségének megfelelően használhatja. Egy nagy belső térrel rendelkező, de jól rendszerezett fagyasztóból másodpercek alatt előveheti az éppen szükséges ételt.
A fekvő fagyasztók mellett a függőleges fagyasztó is sok esetben testreszabható. Számos termék extra rekeszekkel, belső polcokkal rendelkezik, így egy ilyen típusban is rendszerezni tudja a fagyasztott ételeket.

Az ajtózárral rendelkező fagyasztó kisgyerekes családoknak ajánlott elsősorban.

Léteznek olyan modellek, amelyek ajtóriasztóval vannak ellátva, amelyek figyelmeztetnek a nyitott ajtóra egy bizonyos idő után. Így elkerülheti, hogy egy figyelmetlenség miatt extra terhelést kapjon a fagyasztó vagy elkezdjenek kiolvadni az ételek.

Néhány függőleges mélyhűtőben lágyfagyasztó rekesz található, ami például a fagylaltot fagyasztva tartja, de még mindig elég puha marad ahhoz, hogy kanalazni lehessen. Ez a funkció egy kényelmi pluszt jelent, és nem kell többé a felengedési idővel számolnia.

Egyes fagyasztók gyorsfagyasztás (superfrost) funkcióval is rendelkeznek. A funkció hidegebbre állítja a hőmérsékletet, mint az abszolút legalacsonyabb hőmérséklet, ez megőrzi az ételek frissességét vagy nagy mennyiségű ételt képes gyorsan lefagyasztani.

A no frost (jegesedésmentes) rendszernek köszönhetően a fagyasztót nem szükséges leolvasztania, hiszen teljesen jegesedésmentesen üzemel a jegesedést gátló technológiának köszönhetően. A hűtőtérben működő ventilátor egy párologtató irányába tereli a nedves levegőt, ami így egy irányított helyre fagy rá - ez pedig a fűtés hatására rendszeresen leolvad. Ez a működés megakadályozza, hogy a fagyasztó falára rakódjon a jég, továbbá a baktériumok szaporodását is gátolja.

Az ételek megfelelő hőmérsékleten tartása érdekében a fagyasztónak 24 órában működnie kell, ami hosszú távon villanyszámláján is meglátszik. Olyan energiahatékony modellek találhatóak a piacon, amelyek kevesebb áramot fogyasztanak és környezetbarátabbak, vásárlás előtt érdemes tehát erre a paraméterre is figyelmet fordítani illetve a kilowattban (kW) megadott éves energiafogyasztás értékét is ellenőrizni a termékek adatlapján.

Legyen körültekintő

Mielőtt kiválasztja a fagyasztó típusát, győződjön meg arról, hogy biztosan elfér-e a kiválasztott helyen, emellett érdemes ellenőrizni a bejárati ajtó és a konyhaajtó méretét is, főként fekvő fagyasztók esetében, amelyeknek általában nagyobb helyre van szükségük mind a szállítás, mind az elhelyezés során.

A fagyasztókba nem ajánlott meleg vagy forró élelmiszert vagy folyadékot helyezni, emellett figyeljen arra is, hogy az edényeket, dobozokat ne töltse meg száz százalékig, hogy a fagyás során ne repedjenek meg.

A készüléket stabil, vízszintes padlón helyezze el, szükség szerint az állítható lábak segítségével pontosítsa a vízszintet. A fagyasztó működéséhez szükséges légmozgást a padlótól és a falaktól való megfelelő távolsággal biztosítsa, ahogy a hűtőszekrények esetében is. A készüléket lehetőleg hűvös, jól szellőztetett és száraz helyiségben állítsa fel.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető fagyasztókat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.
Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb fagyasztót, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik fagyasztó illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!