Hogyan vásároljon elektromos gitárt?

Egy elektromos gitár a hangszínek széles skáláját kínálja, és különböző effektekkel kombinálható és kiegészítő berendezésekhez csatlakoztatható. Bármelyik elektromos gitártípust is választja, olyan jellegzetes hangzást varázsolhat vele, amely minden műfajban lenyűgöző.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

 • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
 • Mennyibe kerül ma egy elektromos gitár és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
 • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust vagy a hangszer anyagát?
 • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
 • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy elektromos gitárnak?


  Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen elektromos gitárt szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel elektromos gitárjának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat az Elektromos gitár kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A kezdőknek szánt elektromos gitárok általában alacsonyabb árkategóriába tartoznak, mint a tapasztalt játékosoknak szánt hangszerek, akiknek magasabbak az igényei a kivitelezés és a felhasznált anyagok minőségével szemben, és akiknek különleges hangzásra van szükségük. Amennyiben tehát még csak most kezdi a gitározást, érdemes kezdetnek egy alacsonyabb árú modellt választani.

Zenei műfaj tekintetében az elektromos gitárok sokkal kevésbé különböznek az akusztikus gitároktól. A Les Paul gitárok például minden műfajban használhatók, és erőteljes, telt hangzással rendelkeznek. A Hard&Heavy gitárok a metál és a hard rock műfajok számára készültek elsősorban, éles és intenzív, extrém formájukkal, illetve masszív hangzást biztosító hangszedőikkel.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Anyag
Kialakítás
Húrok

További fontos paraméterek

A gitár fő alkatrészei

Legyen körültekintő

Ahhoz, hogy az elektromos gitár megfelelően működjön és akár évtizedekig játszhasson rajta, megfelelő gondosságra és rendszeres karbantartásra van szükség. Az elsődleges a tisztítás. Léteznek speciális készítmények, amelyek különböző fafajtákhoz alkalmasak - a helytelen anyagválasztás károsíthatja a felületet. A tisztításhoz vigye fel a tisztítószert egy tiszta, puha kendőre, majd óvatosan törölje át.

A fogólapot is fontos rendszeresen karbantartani, a kezéről ide kerül rá a legtöbb szennyeződés, izzadság használat közben. A húrok cseréjekor ideális, amennyiben először alaposan megtisztítja a felületet - a tisztítószert az adott fa típusára alkalmazza annak tulajdonságainak megőrzése érdekében.

A húrok hangja a használattal változni kezd, torzul - a profi zenészek számára szükség lehet akár havonta cserélni őket, míg a kezdők és a hobbigitárosok számára elegendő lehet évente néhányszor újrahúrozni a gitárt. Meghosszabbíthatja a húrok tartósságát úgy, hogy játék után áttörli őket, lehetőleg ekkor is egy speciális termékkel.

Míg az alapvető tisztítás és karbantartás elvégezhető otthon, a teljes beállításhoz tapasztaltabb szakértő szükséges.

Vásárlás előtt győződjön meg arról, hogy az összes különálló alkatrész teljesen szilárdan és masszívan rögzített, és nem mozdul el. A nyaknak majdnem egyenesnek és a testtel párhuzamosnak kell lennie, mivel a nagyobb eltérések kényelmetlenné tehetik az elektromos gitáron való játékot.

A fogólapon lévő bundoknak (érintőknek, azaz a fogólapon kialakított vájatokba illesztett fémhuzaloknak) egyenesnek és szilárdnak kell lenniük. A nyak alján lévő merevítés minőségére is összpontosítson - futtassa végig rajta a kezét, és ha a bundok végei élesek, a hangszeren kényelmetlen lesz játszani. Általánosságban elmondható, hogy a megfizethetőbb árú gitárok esetében kompromisszumokra kell számítani a kivitelezés tekintetében, de a drágább modelleken szinte biztosan nem talál majd apró hibákat.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető elektromos gitárokat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb elektromos gitárt, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

 • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
 • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
 • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
 • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
 • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik elektromos gitár illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!