Hogyan vásároljon digitális zongorát?

Zongorát szeretne vásárolni, de nem akarja a szomszédait zavarni? Esetleg előnyben részesíti a különleges funkciókat, úgy mint a felvétel vagy metronóm? Bármilyen okból is döntsön egy digitális zongora vásárlása mellett, legyen az egy eszköz gyermeke számára, amin zongorázni tanulhat, vagy csak szeretne a hobbijának hódolni, érdemes körbejárni a lehetőségeket, hiszen egy jó hangszer hosszú évekre a társa lehet.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

 • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
 • Mennyibe kerül ma egy digitális zongora és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
 • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a hangszer billentyűzetét vagy a csatlakoztatási lehetőségeket?
 • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
 • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy digitális zongorának?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen digitális zongorát szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel digitális zongorájának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Digitális zongora kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Ki fog a zongorán játszani?

Az első kérdés, amelyre valószínűleg nem lesz nehéz válaszolni: ki fog zongorázni? A zenész tapasztalatai mellett vegye figyelembe a (leendő) zongorista céljait is. Vitatott kérdés, hogy egy kezdőnek alacsonyabb minőségű digitális zongorára van-e szüksége. Természetesen a gyakorlás első szakaszaiban valószínűleg nem lesz szüksége túl sok effektre, viszont a hangszer komplexitása magával fogja ragadni. Ne spóroljon csak azért, mert még nem tud zongorázni.

Amennyiben Ön kezdő, viszont hosszú távon tervezi fejleszteni játékát, ne féljen több pénzt befektetni a zongoravásárlásba. A fejlődésre nem feltétlenül kell sokáig várni, és hamar előfordulhat, hogy a vártnál több billentyűre lesz szüksége. Egy drágább zongora a számos funkciónak köszönhetően a gyermekek érdeklődését is tovább fenntarthatja. Amennyiben azonban bizonytalan a jövőbeni céljait tekintve, valószínűleg nem értékelné a túl sok extra funkciót.

Fogja-e hordozni a hangszerét?

Amennyiben azt tervezi, hogy különféle rendezvényekre, koncertekre vagy más terembe költözteti a zongorát, akkor valószínűleg egy túl nagy zongorával egy idő után problémába ütközik. Ezért vásárláskor vegye figyelembe azt is, hogy a zongora mennyit nyom, mekkora a mérete, és milyen anyagból készült.

Ezeknek megfelelően a kínálat két részre oszlik: hordozható digitális zongorákra, illetve úgynevezett szekrény kivitelűekre, beépített rendszerrel, amely hasonlít az akusztikus zongorára. A hordozható zongorák kisebbek szélességükben, és különböznek magasságukban és mélységükben is. Súlyuk általában körülbelül 10 kg, így szükség esetén könnyen hordozhatók.

Miért vásárol zongorát?

Az utolsó nem kevésbé fontos kérdés a felhasználás célja. Akusztikus zongora-helyettesítőt keres, zenekarban játszik, vagy saját dalokat szeretne felvenni? Amennyiben a hangzás a legfontosabb az Ön számára, akkor nincs szükség extra funkciókra, választásában fókuszáljon a polifóniára és a billentyűzet minőségére. Amikor gyermeke zongoraórájáról van szó, használja az akusztikus készülék leghűségesebb mását, hogy gyermeke ne érezzen nagy különbséget otthon játszva. Ezzel szemben azok, akik zenekarban játszanak, nagyobb valószínűséggel használnak számos speciális effektet, hanghatásokat, felvétel funkciót stb.

A legfontosabb szempontok

Ár
Billentyűzet
Hangprocesszor

További fontos paraméterek

Polifónia
Csatlakoztathatóság
Tartozékok

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

Key off - a visszhang hatását szimulálja, a billentyűk (hasonlóan a klasszikus zongorához) nem halkulnak el azonnal felengedés után.

Escapement - utánozza a zongora karakterét: ha a billentyű nem kapott megfelelő intenzitású nyomást, a húr nem rezeg, hang nem szólal meg.

Billentyűdinamika - reagál a különböző billentyűleütésekre, befolyásolható vele a hangerő. Minél több fokozatot kínálnak a zongora dinamikájához, annál jobban hasonlít a hangzás egy igazi zongoráéhoz.

Tompított rezonancia - utánozza a jobb pedál felengedését, a húrokat nem tompítják a némítások, és a hangok sokkal hosszabb ideig szólnak.

Sztereofonikus optimalizáló - a fejhallgató csatlakoztatásakor beállítja a hangot térbeli hangzást biztosítva, mintha a hangok közvetlenül a hangszer testéből érkeznének.

IAC (Intelligens akusztikus vezérlés) - automatikusan beállítja a hangot a beállított hangerőhöz, hogy a mély és magas hangok ne tűnjenek el alacsony hangerő mellett sem.

Kísérő hangok és effektek - orgonahangok, vonósok, rézfúvósok és egyebek repertoárját kínálja, amellyel bármilyen stílusú zenét játszhat.Legyen körültekintő

Hogyan kerülje el a hátfájást?

A megfelelő és gördülékeny játék alapja a megfelelő ülés. Zongorázáskor gyakran elfelejti az ember az időt, és egyáltalán nem veszi észre, hogy több órát töltött ugyanabban a pozícióban. Annak érdekében, hogy a test idővel ne tiltakozzon, figyeljen néhány alapvető tanácsra, amelyeknek köszönhetően játéka sokkal gördülékenyebb lesz és fizikailag is kellemesebben fogja érezni magát:

 1. Tartsa a lábát természetes, derékszög pozícióban a teste előtt.
 2. Ne dőljön hátra, éppen ellenkezőleg, játék közben fixálja medencéjét azáltal, hogy lábát finoman a földbe nyomja.
 3. A szék szélén üljön, ne pedig a teljes felületén.
 4. Vállait húzza hátra, távol a fülétől. Játék közben a vállak gyakran befeszülnek, ami a nyak fájdalmát okozza.
 5. Hagyja, hogy a könyöke szabadon lógjon, ezáltal ellazul a karja, így játéka könnyed lesz.
 6. Amennyiben egy idő után bármelyik testrészén feszültséget érez, tartson egy kis szünetet a játékban, beépítve néhány pihentető gyakorlatot.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető digitális zongorákat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb digitális zongorát, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

 • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
 • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
 • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
 • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
 • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik digitális zongora illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!