Hogyan vásároljon SSD meghajtót?

Egy jó minőségű SSD meghajtó a gyors számítógép alapeleme, így ha PC vagy notebook vásárlása vagy bővítése előtt áll, érdemes megfontolnia SSD meghajtó beépítését számítógépébe.


Egy SSD meghajtó használatával a processzor teljesítményét is növelheti, így amennyiben a lehető legnagyobb gyorsaságot szeretné elérni, mindenképp érdemes SSD merevlemezzel kombinálni számítógépét. Egy egyébként erős processzor munkáját egy lassú, hagyományos merevlemezzel (vagy más néven HDD = Hard Disk Drive) önmagában kombinálva lassítani fogja. A processzor másodpercenként több milliárd művelet végrehajtására képes, azonban gyakran arra várakozik a rendszer, hogy az elvégzett számításokat átadhassa az adatot tároló meghajtónak. A hagyományos merevlemezek – összehasonlítva az SSD meghajtókkal – lomhának mondhatóak, ugyanis a bennük megtalálható, és az adatok tárolására szolgáló tányérokat minden információ-kiolvasás során fel kell pörgetni, az olvasófejeket pedig a kívánt információt tartalmazó szektorhoz mozgatni. Ezek időigényes folyamatok, ezért a rendszer legoptimálisabb működéséhez érdemesebb egy SSD meghajtót választani.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy SSD meghajtó, és milyen tudással rendelkeznek az egyes termékek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a kapacitást, vagy a csatlakozók típusát?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy SSD meghajtónak?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen SSD-t szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszköz használata közben.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel meghajtójának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Belső SSD meghajtó kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Miközben az SSD meghajtók szinte minden esetben gyorsabbak a merevlemezeknél, vannak olyan helyzetek (például nagy mennyiségű adattárolás), amelyekben egyelőre még mindig a hagyományos merevlemezek jelentik a költséghatékonyabb alternatívát.

Amíg egy 10 TB kapacitású HDD-hez 90-100 ezer forint környékén hozzájuthat, addig ugyanezért az árért a legtöbb SSD-t 1-2 TB tárhellyel kaphatja meg - így akinek a nagy kapacitás mellett a költséghatékonyság is fontos, sok esetben logikusabb választás egy HDD használata.

A fentiek ellenére összességében kijelenthető, hogy az SSD meghajtók szinte minden esetben jobb választásnak bizonyulnak egy HDD-nél. Hétköznapi felhasználás mellett még a leggyengébb SSD meghajtó is akár háromszor akkora sebességre képes, mint egy hagyományos merevlemez.

A legfontosabb szempontok

Ár
Milyen SSD meghajtót támogat a számítógép?
Kapacitás
Csatlakozók
Kialakítás
SATA vagy PCI Express csatlakozós legyen?
Fogyasztás
Milyen típusú NAND flash memóriára van szükség?

További fontos paraméterek

Élettartam
3D flash SSD meghajtó és rétegezés

Legyen körültekintő

Ne feledje, hogy a csúcskategóriás típusok, még ha elméletben gyorsabbak is, a hétköznapi használatban nem mindig érződnek nagyságrendekkel gyorsabbnak a pénztárcabarátabb modelleknél.

Amennyiben Önnek nem az írási- és olvasási sebesség az elsődleges preferenciája vagy nem professzionális céllal vásárol, gyakran érdemesebb egy megfizethető árú SSD meghajtót választania, ami bár nem feltétlenül nyújtja a leggyorsabb sebességet, nagyobb kapacitással rendelkezik.

Hagyományos merevlemezről SSD-re váltva minden esetben hatalmas a sebességbeli különbség, amit azonnal tapasztalni fog a csere után.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető SSD meghajtókat, és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.

Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a készülékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb SSD meghajtót, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket a Boltokról is, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Válassza az Ön számára legkedvezőbb ajánlatot!

Úgy gondoljuk, hogy most már döntése biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik SSD meghajtó illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!