Hogyan vásároljon autóakkumulátort?

Az a nap, amikor lemerül autója akkumulátora nem a legjobb pillanat arra, hogy újat vásároljon, mégis sokan nem készülnek fel erre.

Az autó akkumulátorát valószínűleg egyszer vagy kétszer kell majd kicserélnie járműve élettartama alatt, mert a hőhatásoktól és a többszöri töltéstől és kisütéstől elöregszik vagy elhasználódik. Egy lemerült akkumulátor igazi gondot jelenthet, különösen akkor, ha nem találja az indítókábelt, vagy ha meg kell várnia az útmenti segítséget.


Az ólomakkumulátorok egyik legnagyobb előnye, hogy képesek nagy erősségű áramot leadni, így ideálisak autók indítására. Bár az ilyen technológiával készült autóakkumulátorok lassan átadják helyüket a modernebb megoldásoknak, még mindig népszerű alternatívát jelentenek, különösen a régebbi autók tulajdonosai számára. Az ólomakkumulátorokat golfkocsikban, targoncákban, szünetmentes tápegységekben (UPS) és vészhelyzeti rendszerekben is megtalálhatja.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

 • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
 • Mennyibe kerül ma egy autóakkumulátor és milyen paraméterekkel rendelkeznek az egyes modellek?
 • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust vagy a töltési ciklusok számát?
 • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
 • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy akkumulátornak?


  Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen autóakkumulátort szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új termékben.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel akkumulátorának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Autóakkumulátor kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Az akkumulátor kiválasztása előtt számos paramétert szükséges vizsgálni, hogy megtalálja az autójához legmegfelelőbb terméket. Fontos adatok az akkumulátor kapacitása, az indítóáram - az indításnál kinyerhető maximális áram mennyisége, a saruk elrendezése (bal vagy jobb), továbbá az akkumulátor méretét is meghatározhatja, amelyet a gyártók milliméterben adnak meg.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
A töltési ciklusok száma
Karbantartás

További fontos paraméterek

Az elektrolit formája
Akkumulátor típusok

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

Választhat start-stop akkumulátort, ami azt a techológiát jelenti, ami az autó motorját megállásnál leállítja, indulás előtt pedig beindítja azt.

Ennek célja, hogy a szigorú előírások betartásának érdekében a károsanyag kibocsátást csökkentsék, így amikor a jármű áll, nem szennyezi a környezetet.

Legyen körültekintő

Hogyan ápolja az akkumulátort?

A karbantartás fő része az elektrolitban (kénsav és vízoldat) fogyó desztillált víz pótlásából áll. A szint ellenőrzése gyakori és rendszeres használat esetén körülbelül 3 havonta egyszer ajánlott. Más esetekben legalább évente egyszer. A műanyag akkumulátor dobozon 2 vonal van, ha a szint az alsó vonal alá csökken, töltse fel a desztillált vizet a felső vonal szintjéig.
Soha ne végezze ezt a fajta karbantartást járó motorral, miközben az akkumulátor töltődik. Mindig ellenőrizze az állapotot a vezetékekre pillantva, soha ne hajoljon az akkumulátor fölé.

Újrahasznosítás

Az autóakkumulátorok veszélyes hulladékok. A régi akkumulátort a kereskedő elviszi Öntől környezetbarát ártalmatlanításra, amikor újat vásárol. Egy másik lehetőség, hogy elviszi egy erre szakosodott gyűjtőudvarba, vagy eladja egy fém újrahasznosító cégnek.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető autóakkumulátorokat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb akkumulátort, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

 • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
 • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
 • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
 • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
 • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik autóakkumulátor illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!