Vélemény-kezelési irányelvek

Jelen vélemény-kezelési irányelvek az Online Comparison Shopping Kft. (1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.; Cg. 01-09-186759; a továbbiakban: Árukereső) által üzemeltetett www.arukereso.hu oldalon adott véleményekre terjednek ki.

1. Vélemények típusai

Az Árukereső által üzemeltetett szolgáltatás keretein belül kétféleképpen lehet termék, vagy boltvéleményt írni:

Általános felhasználói vélemények
A weboldal látogatója által szabadon használható felületen megírt vélemények. Árukereső az általános felhasználói vélemények esetén, minden esetben visszaigazoló e-mailt küld a vélemény írójának. A megerősített vélemények moderáció után kerülnek ki az Árukereső.hu oldalra.

Megbízható Bolt Programon keretein belül írt vélemények
Árukereső a partnerei számára véleményprogramot üzemeltet, melynek használatára partnerei opcionálisan tudnak jelentkezni. A Megbízható Bolt Programról részletesen itt olvashat. A véleményprogram keretein belül beérkező véleményeket az Árukereső “Vásárlói vélemény” emblémával különbözteti meg oldalain az általános felhasználói véleményektől.

2. Moderálás

A vélemények moderálását az Árukereső munkanapokon, munkaidőben (9:00-17:00 között) végzi. Az Árukereső moderátorai hétvégén és munkaszüneti napokon nem dolgoznak. Munkaidőn kívül, vagy munkaszüneti napon írt vélemények moderálását az Árukereső a következő munkanapon kezdi meg.

Moderálási alapelvek:
Az Árukereső nem jelenít meg:

  • trágár, obszcén, rasszista, egyes társadalmi csoportokat szexuális, vagy vallási hovatartozásukban sértő véleményeket;
  • olyan véleményeket, melyek beazonosíthatóan nem az adott boltra/termékre irányulnak;
  • olyan termékvéleményeket, melyek az adott termékre konkrét információt/véleményt nem tartalmaznak, hanem konkurens termékek tulajdonságait írják le;
  • termékvéleményként termékkel kapcsolatos kérdést, erre külön "Kérdések és válaszok" funkció érhető el az Árukereső vonatkozó termékoldalain;
  • termék-, vagy boltvéleményként megírt megrendeléssel kapcsolatos, a termék forgalmazójának szánt kérdést/visszajelzést;
  • termék-, vagy boltvéleményként megírt, a www.arukereso.hu oldal funkcionalitásával kapcsolatos visszajelzéseket/hibajelzéseket, erre külön "Hibajelzés, visszajelzés" funkció érhető el a www.arukereso.hu oldal láblécében.

3. Egyéb rendelkezések

Moderált általános felhasználói vélemények, véleményprogramon keresztül beérkezett vélemények, boltválaszok a napi egyszeri (reggeli) oldalfrissülést követően kerülnek ki a www.arukereso.hu oldalra és az esetleges eltávolításuk is ennek megfelelően történik.

Megjelenített vélemények/boltválaszok módosítására az Árukereső nem biztosít lehetőséget. A vélemény írójának lehetősége van a teljes vélemény eltávolíttatására, amit az info@arukereso.hu címre küldött kéréssel tud kezdeményezni, amennyiben az e-mail ugyanarról a levelezési címről érkezik, mint amelyikhez a megírt vélemény köthető.

Boltvélemények esetében az érintett bolt számára az Árukereső lehetőséget biztosít egy viszontválasz megjelenítésére. További interakcióra sem a véleményírónak, sem a boltnak nincs lehetősége a www.arukereso.hu oldal felületén.

Az Árukereső fenntartja a jogot, hogy moderáljon, vagy eltávolítson bármilyen olyan véleményt, ami személyiségi jogot sért.

Az Árukereső a véleményt küldő személy e-mail címét, annak kifejezett hozzájárulása nélkül harmadik félnek nem adja ki.

Az Árukereső a partner webáruházaknak számára egy hónapnál nem régebbi 1-től 3 csillagos vélemények esetén biztosít kapcsolatfelvételi lehetőséget a véleményíróval egy, a Partner Portálon elhelyezett funkción keresztül. A véleményt író személy e-mail címe nem kerül átadásra/megjelenítésre a véleményezett partner webáruház számára, kivéve abban az esetben, ha a véleményíró a véleménysablon kitöltése során erre kifejezett felhatalmazást ad.

Az Árukereső fenntartja a jogot, hogy minden olyan véleményt, boltválaszt akár utólagosan is eltávolítson a www.arukereso.hu oldalról, amelyek a jelen véleménykezelési irányelveknek nem felel meg.

A Jelen véleménykezelési irányelveket az Árukereső jogosult bármikor, külön értesítés nélkül megváltoztatni, visszavonni.

2016.november 10.
www.arukereso.hu
Online Comparison Shopping Kft ©
Minden jog fenntartva!