Cedarlane Spherificator

Cedarlane Spherificator

Cedarlane Spherificator

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!
Legutolsó ismert ár (2024-09-24):
54 800 Ft

Amik még érdekelhetik

Árdiagram

Áttekintést kaphat a termék árának alakulásáról.
 
minimum ár
 
átlagár

Árfigyelő

Árfigyelő szolgáltatásunk értesíti, ha a termék a megjelölt összeg alá esik.
Aktuális legalacsonyabb ár: 0 Ft

Termékleírás
Spherificator a Molekuláris gasztronómia új eszköze
A Spherificator a világ első automatikus gyöngykészítő eszköze. (sphere=gömb) Egy olyan kulináris kézi eszköz, amely naponta akár 10 kg gyöngyöt képes előállítani. Nagyszerű eszköz szakácsok, cukrászok, bárpultosok és még több szakma számára! A szakácsok folyamatosan keresik a kulináris környezetben rejlő lehetőségek határait.
A molekuláris gasztronómia közössége évek óta olyan technikákat alkalmaz olyan ételek készítéséhez, amelyek felülmúlják, megújítják a kulináris normákat, az ételek ismert módjait, és rendkívül eltérő módon mutatják be őket. Ezen módszerek egyike a szferifikáció. Az eljárás során kaviárt készítenek, golyókat, amelyek bármilyen ízt felvehetnek. Az alginátot, a tengeri moszat kivonatát elkeverik kalciummal, hogy gyöngyszerű formát kapjanak. Ezt a folyamatot végzi el egyszerűen új készülékünk a Spherificator.

A szferifikációhoz (gömböcske készítés) általában pipetta vagy fecskendő szükséges, hogy gyöngyöket készítsen a megtisztított ételekből és a nátrium-alginátból, amelyet víz és kalcium-klorid keverékbe adagolnak. Ez olyan kémiai reakciót eredményez, amely a folyadékot egy membránba zárja. A Spherificator helyettesíti a fecskendőt és a pipettát és elvégzi a folyamatot. Eredményként pedig a kis kaviár szerű roppanós gömböcskéket kapjuk.  
A kis készüléknek három fúvókája van, amelyeket különféle méretű gyöngyökhöz lehet beállítani és a gyöngy-készítési sebességet a keverék vastagsága alapján változtathatjuk. 200 grammos kapacitása révén 200 és 250 gömböt képes egyszerre előállítani. Néhány recept, melyet a gyártó javasol tartalmaz pl. vöröshagyma és vörösbor-ecet főzetet osztrigához, mentagyöngyöket sajttortához, vagy pezsgőben oldott gyöngyöket egy pohár italhoz amivel legközelebb tósztot fog mondani.

Egyszerű használat és tisztíthatóság
200ml kapacitás
Letisztult design
Könnyű és csendes
Gyöngykészítés másodpercek alatt 
Tartalmaz: 75g Sodium Alginate, 100g Calcium Chloride, 1 Szórófej
70g of Sodium Alginate & 100g Calcium Chloride kb. 7kg gyöngyöcske előállításához
1 év garancia
Méretek: 70mm x 470mm x 400mm
Súly: 1kg
Nyomás: 0.8 bar
Kapacitás:  8 liter
Főző hőmérséklet akár 100 °C-ig

Galéria

Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.