Hogyan vásároljon tűzhelyet?

A konyhát gyakran az otthon lelkének is szokás nevezni, aminek egyik legfontosabb része a tűzhely. Mivel a legtöbben sok időt töltenek főzéssel, fontos, hogy az otthonnak és az életstílusnak megfelelő készüléket válasszák ki.

Akár régi modellt cserél újra, akár először vásárol tűzhelyet, ez az útmutató ismerteti a legfontosabb szempontokat, valamint a modern tűzhelyekben elérhető funkciókat és technológiákat, hogy a lehető leghatékonyabb és legkényelmesebb legyen a főzés.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy tűzhely és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a tűzhely vagy a főzőlap típusát vagy az egyéb tulajdonságokat?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy tűzhelynek?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen tűzhelyet szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel tűzhelyének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Tűzhely kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.
Az új termék megvásárlása előtt tehát érdemes átgondolni, hogy mik a legfontosabb szempontok az Ön számára:

Hány fő él a háztartásban, illetve adott esetben hány fogást kell egyszerre elkészíteni a tűzhelyen, vagy hányan használnák egy időben a háztartási gépet? Ehhez kapcsolódik a főzőzónák száma, a sütőtér nagysága is, amit érdemes úgy meghatározni, hogy akár nagyobb tepsik, vagy a kedvenc főzőedénye is gond nélkül beleférjen.

A konyha méretétől függően mekkora méretű tűzhelyet vásároljon? Amennyiben a helyiség mérete megengedi, bátran választhat a szélesebb modellek közül is, de érdemes figyelni, hogy az új készülék bekötésekor ne érje váratlan meglepetés, amennyiben a korábbitól lényegesen eltér az új készülék mérete. Tartsa szem előtt, hogy a kábelnek el kell érnie a konnektorig, de adott esetben a gázcsőnek is kényelmesen, biztonságosan elérhetőnek kell lennie telepítéskor.

Életviteltől függően érdemes néhány szempontot figyelembe venni. Mennyire időigényes a tűzhely tisztítása, karbantartása? Amennyiben sokat van használatban (akár napi szinten), nem elhanyagolható az energiaosztály, a fogyasztás kérdése sem. A felmelegedés gyorsasága, vagy az egyéb extra funkciók is fontos szempont lehetnek a választáskor.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
A főzőlap
Tisztítás, öntisztítás

További fontos paraméterek

A sütő űrtartalma
Egyéb tulajdonságok

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

A maradékhő-kijelzéssel rendelkező főzőlapok mutatják, amikor az üvegkerámia főzőlapon a főzőzóna hőmérséklete elérte a 60°C feletti értéket. Ez a funkció elsősorban biztonságot nyújt, mert a főzőlapon nem látszik, hogy forró, így elkerülheti, hogy megégesse magát. A maradékhő pedig az ételek melegen tartására alkalmas.

A szikragyújtás funkció segítségével a gázfőzőlapok használatakor nem feltétlenül kell gyufa vagy gázgyújtó a főzőzónák meggyújtásához. Az elektromos szikragyújtó már több típusba be van építve, amit egy külön gombbal lehet kezelni. A modernebb készülékek esetében pedig csak az egyes gázrózsákhoz tartozó gombokat kell benyomni, majd tartani néhány másodpercig, így ez a művelet egy kézzel is elvégezhető.

A mindennapokat megkönnyíti, kényelmessé és élvezetessé teszi a főzést, amennyiben a modern elektromos főzőlap praktikus adottságokkal rendelkezik a hagyományos funkciók mellett. Ezek közé tartozik például az érintőgombos vezérlés, a LED kijelző vagy az edényfelismerő funkció.

A főzőlapok nem rendeltetésszerű használat esetén veszélyesek lehetnek, így fontos, hogy lehetőség szerint biztonsági funkciókkal is rendelkezzenek. Hasznos például a gyerekzár funkció, illetve jó hír, hogy a gyártók a korszerűbb típusokat már egyéb biztonsági funkciókkal is felszerelik. A biztonsági kikapcsolás segítségével például a beállított fokozattól függően bizonyos idő után a készülék automatikusan kikapcsol, amennyiben hosszabb ideje folyamatosan, beavatkozás nélkül működik.

Ahogy fentebb, a tisztítási módszerek között is részleteztük, a sütőknél az öntisztítás funkció az, ami a legcsábítóbb tulajdonság lehet vásárláskor. Előnyei közé tartozik többek között az energiatakarékosság, a biztonság és természetesen a gyorsaság. Környezetvédelmi és anyagi szempontból is megéri, hiszen nem szükséges tisztítószert használni a sütő kitakarításához.
A háromrétegű edzett üveggel rendelkező sütőajtó biztonságosabb, tartósabb, mivel jobban ellenáll a magas hőmérsékletnek, és sokkal kisebb eséllyel reped meg van törik el.

Legyen körültekintő

A tűzhely használatakor - típustól függően- fokozottan figyeljen a gáz és az elektromos áram használatára, hogy elkerülje a baleseteket.

Vásárlás előtt egy későbbi elektromos tűz elkerülése érdekében érdemes konzultálni egy villanyszerelővel, hogy biztosan bírni fogja-e a hálózat a kiválasztott készülék fogyasztását. Gáztűzhelyeknél pedig kifejezetten szakember segítsége szükséges a bekötésnél, mivel sok esetben a garancia is elveszhet, amennyiben nem szakszerűen történik a beüzemelés.

Meghibásodás esetén (különös tekintettel a gázüzemű készülékekre, ahol szélsőséges esetben robbanásveszély is fennállhat) mindenképp forduljon szakemberhez.

Amennyiben kisgyermek él a háztartásban, különös figyelmet kell fordítania a sütés közbeni óvatosságra az égési sérülések elkerülése végett, továbbá érdemes biztonsági funkciókkal, például gyerekzárral felszerelt terméket használni.

Az adott típusú főzőlapra alkalmas edényeket használja (például indukciós főzőlap esetén mágnesezhető edényeket). Az üveg, vagy egyéb érzékeny felületek tisztításánál körültekintően járjon el, hogy hosszú ideig hibátlanul és biztonságosan használhassa a terméket.

Fontos! A szívritmusszabályozóval élőknél a mágneses mező megzavarhatja a pacemaker működését, ezért csak abban az esetben használjon indukciós főzőlappal ellátott tűzhelyet, amennyiben előtte konzultált az orvosával!

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető tűzhelyeket és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb tűzhelyet, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik tűzhely illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!