Hogyan vásároljon turmixgépet?

Számos olyan konyhai eszköz található a piacon, amellyel turmixokat készíthet, alapanyagokat apríthat és keverhet össze. Készíthet smoothie-t, összekeverhet rágcsálnivalókat a gyerekeknek, keverhet tésztát, de még diót is apríthat. A különböző turmixgépek kialakításukban, teljesítményükben és tartozékaikban, de árukban is különböznek egymástól. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan válasszon olyan otthoni turmixgépet, amely elvégzi az Ön által elvárt munkát.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:
Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
Mennyibe kerül ma egy turmixgép és milyen paraméterekkel rendelkeznek az egyes modellek?
Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust vagy a teljesítményt?
Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy turmixgépnek?


Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen turmixgépet szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új készülékben.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány típusnak, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb jellemzőkről, amelyekkel turmixgépének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Turmixgép kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Teljesítmény
Sebesség
Zajszint

További fontos paraméterek

Súly és méret
Anyag és kialakítás
Cserélhető tartozékok és kiegészítők

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

Miért olyan népszerű a smoothie és honnan származik?

Az angol "smooth" szó jelentése "sima", tehát a smoothie-italt simára kell turmixolni anélkül, hogy gyümölcsdarabok maradnának benne. Ez egy gyümölcsökből, zöldségekből és vízből készült sűrű ital, amelyet az amerikai Steve Kuhnau talált fel és népszerűsített az 1970-es években. Laktózérzékenysége miatt nem tudta meginni az akkoriban elterjedt tejes turmixokat. A turmixgépek abban különböznek a gyümölcscentrifugáktól, hogy az egész gyümölcsöt feldolgozzák, beleértve a héját is, nem csak a kipréselt gyümölcslevet. Az ital ezért a gyümölcslével ellentétben gazdagabb és egészségesebb, mert több rostot tartalmaz.

Legyen körültekintő

Karbantartás és tisztítás

Hacsak a gyártó nem jelzi kifejezetten, hogy a turmixgépet kemény ételek és jég aprítására tervezték, akkor valószínű, hogy kialakítása és teljesítménye kevésbé fog megbirkózni egy ilyen feladattal.

A hosszú élettartam első előfeltétele tehát a rendeltetésszerű használat. A második előfeltétel a megfelelő karbantartás. Minden használat után mossa és tisztítsa meg a turmixgépet. Amennyiben lehetséges, a mosogatógépben tisztítsa a levehető alkatrészeket és tartozékokat, motorhoz közeli területeket pedig csak nedves ruhával törölje át.

Biztonság

A gépet pontosan a gyártó utasításai szerint használja. Soha ne tisztítsa a gépet áramforráshoz csatlakoztatva. Egyes turmixgépek beépített biztonsági berendezéssel rendelkeznek, amely megakadályozza a helytelen összeszerelés esetén történő elindulást. A pengék levétele és tisztítása védőkesztyűben ajánlott. Egy másik módja a turmixgép szennyeződésektől való megszabadításának, ha a gépet vízzel tölti meg, és 10 másodpercre a legmagasabb fokozaton működteti. Ne engedje, hogy gyermekek kezeljék a turmixgépet.

A turmixgép megvásárlása előtt javasoljuk, hogy először keressen egy megfelelő helyet a konyhában, ahol elhelyezheti, és mérjen ki mindent gondosan. Ahhoz, hogy kényelmesen elférjen a konyhapult felső szekrényei alatt, a turmixgépnek legfeljebb 45-47 cm magasnak kell lennie. A két polccal rendelkező alsó szekrényekben általában 45 cm magasság áll rendelkezésre, így a turmixgépnek alacsonyabbnak kell lennie, amennyiben szekrényben szeretné tárolni.

A vezetéknek elég hosszúnak kell lennie ahhoz, hogy ne korlátozza a készülék használatát a konyhában. Másrészt a túl hosszú kábel útban lesz. Praktikus, ha a kábel tekercseléséhez közvetlenül a készülék testén van hely.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető turmixgépeket, és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb turmixgépet, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik turmixgép illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!