Hogyan vásároljon robotporszívót?

A hagyományos porszívók mellett ma már számtalan robotporszívó és felmosás funkcióval rendelkező robot is rendelkezésre áll a háztartások számára, amelyek még inkább segítik a padló és a szőnyegek tisztán tartását otthonában anélkül, hogy időigényes legyen a takarítás. Akár szőnyeggel, akár keményfa padlóval rendelkezik, a széles választéknak köszönhetően megtalálhatja azt a takarító robotot, amely megfelel az Ön igényeinek.

Természetesen ezek az eszközök is rendelkeznek számos extra funkcióval - némelyik robot az álló- vagy hagyományos porszívók hatékonyságával is fel tudja venni a harcot. Népszerű választás elsősorban a nagy alapterületű, egybenyitott terekkel rendelkező lakásokba és házakba, ahol a padló takarításának nagy részét beavatkozás nélkül el tudja végezni a takarító robot.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy robotporszívó és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a robot típusát vagy extra funkcióit?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy takarító robotnak?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen robotporszívót szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel robotporszívójának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Takarító robot kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Első lépésként mérje fel otthonát, határozza meg, hogy milyen típusú padlóval rendelkezik leginkább: keményfa padló, néhány szőnyeg, esetleg padlószőnyeg? A padló típusa a szívóerőt és például a felmosás funkció használhatóságát is meghatározza. Amennyiben emeletes az otthona, a porszívózás útvonalába és idejébe azt is kalkulálja bele, hogy át kell helyezni az eszközt egyik emeletről a másikra.

A legfejlettebb takarító robotok – itt például az iRobot vagy a Xiaomi robotjai emelhetőek ki – az előttük álló akadályt is észreveszik, illetve azt, amikor nekimennek valaminek, továbbá érzékelik, amikor például feltekeredett a forgókefékre egy földön heverő zsinór vagy vékonyabb kábel. Nagy kihívást jelent a robotok számára a vastag, rojtos szőnyeg vagy a földön keresztbe futó kábel. Arról nem is beszélve, amikor a robot egy kábelbe beleakadva leránt egy értékes műszaki cikket az asztalról - ezt a bosszúságot elkerülheti, amennyiben a legfejlettebb érzékelőkkel ellátott termékek közül választ.

Érdemes észben tartani, hogy a robotporszívók szívóereje általában kisebb, mint a hagyományos, nagy teljesítményű porszívóké, a felső árkategóriában azonban bőven talál kifejezetten nagy teljesítményű termékeket is.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Dokkoló állomás

További fontos paraméterek

Zajszint
Érzékelők

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

Az időzítő segítségével beállíthatja a porszívózás működésének előre meghatározott időpontját, és az adott időpontban a gép automatikusan elkezdi a tisztítást. azoknak érdemes ezzel a funkcióval rendelkező porszívót vásárolnia, akik keveset tartózkodnak otthon, a napközbeni időt pedig ki szeretnék használni, hogy a gép nyugodtan dolgozhasson - mire hazaér a munkából, már tiszta padló fogadja. A legújabb modellek WiFi csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy okostelefonon keresztül indítsa el a takarítást vagy állítsa be a időzített programot. A készülék értesíti Önt, amikor elkészült. Az esetleges hibákról vagy problémákról szóló értesítéseket is megkapja okos eszközén keresztül.

Felső kamera

A robotporszívók tetejére elhelyezett kamera a plafont, vagy például a magasabb bútorok alját fotózva készíti el a lakás térképét és ez alapján tervezi meg a takarítás útvonalát.

Alsó kamera

Néhány gyártó nem csak felső, hanem alsó kamerát is alkalmaz. Működése körülbelül az optikai egerekéhez hasonlítható. Még sötétben is megbízhatóan működik, és a porszívó ugyanúgy valós képet kap a talajról és az útvonalról, amelyen halad.

Sok háztartási géphez hasonlóan a robotporszívók esetében is sok gyártó kínál saját alkalmazást (applikációt), amelyet okos eszközére telepítve bárhonnan, bármikor ellenőrizheti és irányíthatja a takarítást otthonában.

Legyen körültekintő

A robotporszívók egy szoftverrel rendelkeznek, amelyekre - hasonlóan az okos eszközökhöz - a gyártók frissítéseket adhatnak ki. A gyártó által meghatározott, más módon történő szoftverfrissítést mindenképp kerülje el.

A készülék indítása előtt járjon körbe a lakásban és szedjen össze minden apró tárgyat, például papírdarabokat, függönyzsinórokat, elektromos vezetékeket és egyéb törékeny tárgyakat. Amennyiben a készülék áthalad egy elektromos kábelen és magával viszi azt, akkor előfordulhat, hogy egy tárgyat leborít az asztalról vagy a polcról.

Ha a takarítani kívánt helyiséghez erkély tartozik, elkerítéssel akadályozza meg a
robot erkélyre jutását és biztosítsa a biztonságos működést. Ne feledje, hogy a robot önállóan mozog. Legyen óvatos, amikor olyan területen mozog, ahol a robot dolgozik, nehogy rálépjen.

A takarító robotok esetében is nagyon fontos, hogy azok megfelelő szűréssel rendelkezzenek.
A HEPA és EPA szűrők magas szintű szűrőképességet biztosítanak, érdemes allergiásoknak, asztmásoknak vagy például háziállatot tartó családoknak ilyen szűrővel rendelkező eszközt vásárolni, hogy a lehető legkevesebb allergizáló anyag kerüljön a lakás vagy ház levegőjébe.

Textil és szivacs szűrőkkel látják el az alacsonyabb árkategóriába tartozó robotokat - természetesen ezek is adnak egy alap védelmet.

A szűrőket és a portartályt rendszeresen ürítse és tisztítsa, ezzel a robot teljesítményét is optimális szinten tudja tartani.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető takarító robotokat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.
Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb takarító robotot, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik takarító robot illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!