Hogyan vásároljon szünetmentes tápegységet?

Mivel legtöbb esetben a hirtelen árammegszakadás vagy áramingadozás meglepetésként éri az embert, nem tud felkészülni elektronikai eszközök védelmére egy hirtelen leálláskor - az egyetlen mód erre az, hogy beszerez egy szünetmentes tápegységet.

A fentebb felsorolt körülmények amellett szólnak, hogy úgy otthonában, mint munkahelyén jó, amennyiben elektronikai eszközeit szünetmentes táphoz csatlakoztatja.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy tablet és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust vagy a fogyasztást?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy szünetmentes tápegységnek?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen szünetmentes tápegységet szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel szünetmentes tápegységének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Szünetmentes tápegység kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Miért lehet szüksége szünetmentes tápegységre?

A szünetmentes tápegység (UPS - Uninterruptible Power Supply) garantált áramvédelmet biztosít a csatlakoztatott elektromos berendezések számára, amennyiben az áramellátás megszakad vagy a biztonságos szinteken kívül ingadozik. A UPS azonnali tartalék energiaellátást és túlfeszültség-védelmet biztosít a csatlakoztatott érzékeny berendezések számára.

Mivel a legtöbb elektronikai eszköz érzékeny lehet az áramingadozásra vagy az áramellátás hirtelen megszakadására, ezért érdemes megvédeni őket egy szünetmentes tápegység segítségével. A UPS segítségével elkerülhetőek az áramellátási problémákból akadó károk. Ilyen kár lehet például a fontos adatok elvesztése, a munkára fordított költséges munkaórák (amikor a számítógép hirtelen kikapcsol egy áramszünet miatt, mindkét esetben jelentős károk következhetnek be), de akár a fájlrendszerek is megsérülhetnek, valamint maga az eszköz, azaz a számítógép is károsodhat. Így egy szünetmentes tápegység akár egy felesleges kiadástól is megmentheti, ugyanis amennyiben elektronikai eszközei a fent említett tényezőktől védve vannak, akár élettartamuk is meghosszabodhat.

A szünetmentes áramellátás működési elve

A szünetmentes tápegységeket be kell csatlakoztatni a hálózati áramforrás és az adott számítógép vagy egyéb elektronikai eszköz közé. A tápegység akkumulátorok segítségével tárolja az elektromos energiát, amelyből áramellátási problémák esetén a magyar szabványnak megfelelő feszültséget generál, így biztosítva a szünetmentes áramellátást. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy lementse az adatait, illetve megfelelő módon leállíthassa az elektromos eszközöket.

Miért jó, ha otthonában használ szünetmentes tápegységet?

A kommunikációhoz, biztonsághoz és szórakozáshoz nap mint nap használt elektronikus eszközök ki vannak téve a meghibásodás kockázatának a váratlan áramkimaradásokból, a feszültségingadozásokból és más áramellátási zavarokból eredően. A UPS tartalék áramellátást és áramvédelmet kínál például az alábbi elektronikus eszközök számára: vezeték nélküli berendezések (routerek, modemek), számítógépek, televíziók, biztonsági rendszerek, játékkonzolok, mobil eszközök.

Miért jó, amikor munkahelyén, vállalkozásában használ szünetmentes tápegységet?

Az áramkimaradás okozta károk egy szervezet esetében még jelentősebbek lehetnek, mivel jóval több eszköz található egy szervezetben, így fontos, hogy megfelelőképpen védje azokat, megelőzve az anyagi és egyéb károkat. Sokakban felmerül a kérdés, hogy amennyiben van generátor, akkor miért van szükség UPS-re. Egy generátor nem védi meg a berendezéseket az áramellátási problémákkal szemben. UPS-re van szükség, hogy a berendezés üzemelni tudjon a generátor beindulásáig, ami gyakran perceket vesz igénybe. Mindezek mellett a UPS-ek javítják a generátorok által előállított áram minőségét is.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Fogyasztás
Kijelzők
Kimenetek száma

További fontos paraméterek

A felhasználó által cserélhető akkumulátorok
Automatikus önteszt
SmartSlot

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

A magasabb árkategória felé haladva a rendszer paramétereit és a riasztásokat ismertetik a különböző ábrák és magyarázatok, amelyek a tápegység jelzéseiből kiolvashatóak.

Egyre több gyártó figyel a szabadalmaztatott működési módra, amely alapján nem használja azokat elektromos komponenseket, amelyek jó tápellátás esetén nincsenek használatban, azonban így is biztosítja a magas működési hatékonyságot.

Az akkumulátorok időben küldött hibaelemzése lehetővé teszi a megelőző karbantartást, amelyet a vizuális kijelzők biztosítanak.

Legyen körültekintő

Fontos, hogy elegendő információt szerezzen, mielőtt befektetne egy eszközbe, ugyanis ez hozzájárul ahhoz, hogy elektronikai eszközeit hosszú távon biztonságban tudja. Döntése meghozatalakor az egyik legfontosabb nézőpont talán az lehet, hogy a megfelelő teljesítményű terméket válassza, ugyanis amennyiben ez nem valósul meg, az UPS nem járul hozzá a maximális védelemhez.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető szünetmentes tápegységeket, és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.
Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb szünetmentes tápegységet, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik szünetmentes tápegység illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!