Hogyan vásároljon szódagépet?

Egy szódagéppel bármikor élvezhet egy pohár szénsavas vizet, fröccsöt vagy házi limonádét, amikor csak kedve tartja. Mindössze tiszta vízre (lehetőleg csapvízre) és egy megfelelően teli CO2-palackra van szüksége. Ezután már csak másodpercek kérdése, hogy tetszés szerinti szénsavas italt készítsen. A szódagép segítségével így elkerülhető a nehéz, előre gyártott italos üvegek cipelése a boltból, emellett a környezetvédelmet is támogatja a kevesebb műanyag felhasználásával.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

 • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
 • Mennyibe kerül ma egy szódagép és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
 • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a szódagép típusát, anyagát vagy az egyéb tulajdonságokat?
 • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen szódagépet szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel szódagépének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Szódagép kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A szódagép kiválasztásakor a két legfontosabb kritérium : a szódavíz mennyisége, amelyet elő szeretne állítani, valamint az, hogy milyen gyakran fogja használni a gépet. Ha kávézóba, vagy étterembe keres szódakészítőt, akkor a kereskedelmi használatra szánt modellekre összpontosítson. Ha otthon szeretne napközben pár pohár szódát elfogyasztani, válasszon az olcsóbb, otthoni használatra szánt gépek közül.

 • A kereskedelmi használatra szánt szódagépek viszonylag drágák és nagyok, de úgy tervezték őket, hogy bírják a nagy igénybevételt is. Nem megterhelő számukra, amikor órákon át használatban vannak, és egyik adag szódát a másik után gyártják. Gyorsak és egyszerre akár 5 liter szódavizet is el tudnak készíteni. Nagyobb teljesítményük miatt nagyobb méretű széndioxid-palackokkal is rendelkeznek, hogy ne kelljen folyamatosan újratölteni őket.

 • A háztartásokba szánt szódagépek körülbelül akkora helyet foglalnak el a konyhapulton, mint egy vízforraló. Kis súlyuknak köszönhetően könnyen mozgathatók, így nyáron magával viheti akár a nyaralásra is. Ezek a modellek egyszerre legfeljebb 1 liter szódavíz előállítására alkalmasak. Ha nagyobb mennyiségű üdítőre van szüksége, például limonádéhoz egy családi összejövetelen, akkor egyszerűen csak készítsen el egymás után több adagot. A gép másodpercek alatt képes egy palackot megtölteni.

A legfontosabb szempontok

Ár
Vezérlés és működtetés
Funkciók
Palackok
Térfogat
Anyag

További fontos paraméterek

Karbantartás
Patronok
A patronok típusa
Csere
Dizájn

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

Ha kedveli a szénsavas üdítőket, de nem szeretne folyamatosan boltba járni és cipekedni, válassza a Pepsi, Mirinda vagy 7UP ízeit, amik akár cukormentes verzióban is választhat. A tiszta, szénsavas víz mellett ízesített limonádét is készíthet otthon, különböző ízek felhasználásával.
A szörpöket külön kell megvásárolni a szódakészítőkhöz és számtalan gyümölcs, kóla és gyógynövény íz közül választhat. Hígítsa a szirupot egyszerű szódával, hogy édes limonádét kapjon. A szörpök 375 és 750 ml-es kiszerelésben kerülnek forgalomba, és a nagyobb kiszerelésűek kb. 10 liter szörp előállítására alkalmasak.

Legyen körültekintő

Gondolja át, mekkora űrmértékű palackra van szüksége, milyen gyakran fogad vendégeket vagy Ön és az egy háztartásban élő személyek milyen sűrűn fogyasztanak szénsavas vizet.
Általában egy szódagéphez egy vagy kettő palack jár, ezért, ha többen laknak egy helyen vagy sűrűn fogyasztanak vizet, érdemes több palackot beszerezni, hogy mindenkinek juthasson a friss szódából.

Talán nem a legfontosabb szempont, de a palackok már nagyon különleges, egyedi és szép díszítéssel kaphatók, ezért, amennyiben fontos a dizájn is, akkor érdemes átnézni a különböző palackok stílusát.

A gépek között is sokféle található, színben, kinézetben egyaránt. Válasszon olyat, ami passzol a konyhája, étkezője stílusához, hogy szép eleme lehessen otthonának a szódagép.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető szódagépeket, és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb szódagépet, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

 • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
 • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
 • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
 • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
 • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik szódagép illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!