Hogyan vásároljon szivattyút?

A szivattyút többféle területen is alkalmazhatja, amikor vizet kell szivattyúzni egy medencéből, tóból vagy akár kútból. Otthon vagy a nyaralóban egyaránt alkalmas ivóvíz, háztartási víz és iszapvíz kezelésére, továbbá segíthet az esővíz hasznosításában is. A vízszivattyú kiválasztásakor több fontos paramétert kell szem előtt tartania, különösen azt, hogy hol és hogyan fogja használni.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy szivattyú és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust vagy a víz típusát és mennyiségét?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy szivattyúnak?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen szivattyút szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel szivattyújának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Szivattyú kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
A víz típusa
Vízmélység
A víz mennyisége

További fontos paraméterek

A használat mértéke
Meghajtás
Áramlási sebesség és a víz mennyisége
Fogyasztás, teljesítmény és feszültség
A nyomástartó edény térfogata és a víz mennyisége
Súly
A vízben lévő szilárd részecskék átmérője
A vízforrás kapacitása

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

Amennyiben érdekli a villamosenergia-fogyasztás és annak ára, akkor azt maga is kiszámolhatja.

A fogyasztás kiszámításának képlete:
Szorozza meg a szivattyún feltüntetett wattok számát 24-el (napi órák száma), majd szorozza meg 30-al (havi napok száma), majd szorozza meg az üzemelési hónapok számával (1-12). A végső számot elosztja 1000-rel (a wattból kilowattóra lesz), és szorozza meg azzal az árral, amelyet az energiaszolgáltatója felszámít Önnek 1 kW/h-ért.

Legyen körültekintő

Megfelelő karbantartás

A szivattyú karbantartásának nagy figyelmet kell szentelni, különösen tél előtt. Ekkor kell a vizet az egész rendszerből leengedni, nehogy megfagyjon és tönkretegye a készüléket.

Vegye figyelembe, hogy a szivattyú milyen gyakran lesz üzemben. Ha lehetséges, kerülje a túl sok műanyag alkatrészt, és összpontosítson a minőségi anyagokra, esetleg rozsdamentes acéltartályra. Hasonlóképpen, ne hagyja túl sokáig futni a hagyományos háztartási szivattyút, mert túlmelegedhet.

Tartsa szem előtt a pótalkatrészek elérhetőségét is. Előfordulhat, hogy a legolcsóbb modellek némelyikét egyáltalán nem gyártják le, és azonnal új szivattyút kell vásárolnia meghibásodás esetén. Természetesen a szűrőket is folyamatosan ellenőrizni és tisztítani kell.

A szivattyúnak nem szabad "szárazon" futnia. Ha nem szivattyúzik folyadékot, a szivattyú visszafordíthatatlanul károsodik. Ezt például úszókapcsolóval vagy merülő szondával lehet megakadályozni.

A hagyományos szivattyúk 8 és 40 m között használhatók. Óvatosan kell eljárni a "merülési mélység" számadattal, amelyet a felszíntől számolnak, ez azt jelzi, hogy a szivattyút milyen mélyre lehet a felszín alá meríteni a károsodás veszélye nélkül.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető szivattyúkat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb szivattyút, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik szivattyú illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!