Hogyan vásároljon szaunát?

A kezdeti befektetés többszörösen megtérül, hiszen otthona kényelmében pihenhet és feltöltődhet bármikor, akárcsak egy wellness üdülésen, viszont ehhez nem kell elutaznia. Az otthoni infraszauna vagy finn szauna kiválasztásakor ügyeljen a megfelelő kapacitásra, a fűtőberendezés típusára és a kabin elhelyezkedésére.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

 • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
 • Mennyibe kerül ma egy kazán és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
 • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust és az anyagot vagy a szauna méretét?
 • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
 • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy szaunának?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen szaunát szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új modellben.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel szaunájának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Szauna kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Méretek
A szauna elhelyezkedése és használata
Kapacitás

További fontos paraméterek

Teljesítményfelvétel és fogyasztás
Anyag
Áramlások
Telepítés és szervizelés
Tervezés
Felszerelések és tartozékok

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

A szaunázás folyamata

A szaunázás pozitív hatással van a szív- és érrendszerre, a merev ízületekre, a hátra és a végtagokra. A melegben való tartózkodás átjárja a testet és a bőrt, endorfinok szabadulnak fel, és általános méregtelenítés történik. Kerülje azonban a szaunázást, amennyiben nincs jó egészségi állapotban, pajzsmirigybetegségben, cukorbetegségben, rossz veseműködésben szenved, vagy amennyiben a magas hőmérséklet epilepsziás rohamot válthat ki. A terhesség előrehaladott szakaszában szintén ellenjavallott.

 1. Mielőtt belép a szaunába, zuhanyozzon le, és vigyen törölközőt az izzadság letörléséhez.
 2. A szaunában izzadás közben törölje át magát törölközővel, hogy segítsen megnyitni a bőr pórusait és kimosni a szennyeződéseket.
 3. Általában a finnszaunázóknak ajánlott többször egymás után 10-15 percig szaunázni, szünetekkel a szükséges lehűléshez. Az egész folyamat akár háromszor is megismételhető. Az infraszaunák más elven működnek, így akár 30 percre is meghosszabbíthatjuk a benntartózkodást folyamatos lehűlés nélkül.
 4. Amikor befejezte a szaunázást, pihenjen egy kicsit, és hagyja, hogy lassan lehűljön a teste. Ezután zuhanyozzon le langyos vízzel. Nem ajánlatos tusfürdőt használni, mert az eltömítheti a nyitott pórusokat.
 5. Ne felejtse el pótolni a folyadékot a szaunázás után, ideális esetben egy pohár ásványvízzel vagy gyógyteával.
 6. Amennyiben még nem szaunázott, az első alkalomkor tartózkodjon kevesebb időt a szaunában.

Legyen körültekintő

A szauna karbantartása

A rendszeres karbantartás elengedhetetlen mind a beltéri, mind a kültéri típusok esetében. Mivel a nedves és meleg környezet ideális a penész és a baktériumok szaporodásához, a területet rendszeresen szellőztetni és porszívózni szükséges. A szauna belsejét kezelheti paraffinolajjal, hogy megvédje a túl sok nedvességtől.

A szauna külseje vízzel és lakkozott fatermékekhez javasolt vegyszerekkel mosható. Évente egyszer iktasson be egy teljes karbantartást. Minden felszerelést ki kell venni, ki kell mosni, és hagyni kell megszáradni. Ugyanígy járjon el a szauna belsejével is, majd alaposan szellőztesse ki.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető szaunákat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb szaunát, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

 • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
 • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
 • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
 • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
 • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik szauna illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!