Hogyan vásároljon szárítógépet?

A szárítógépekre vonatkozó újabb és újabb technológiai újításoknak, illetve a folyamatosan alakuló energiaszabványoknak köszönhetően - a következő vásárlási útmutatón keresztül - szeretnénk Önnek is segítséget nyújtani, hogy az egyre bővülő kínálat között könnyebb legyen a választás. Egyre nagyobb teljesítmény, egyre több funkció, mindezt a lehető legkisebb energiafelhasználás mellett - ez a gyártók célja, amellyel nem csak a környezetet kímélik, de anyagilag is gazdaságosabb készülékeket tudnak kínálni a fogyasztók számára.

Fontos, hogy a szárítógép hatékonysága mellett, a szárítandó anyagok is hosszú élettartamúak maradjanak, ezért egy jól megválasztott, háztartása igényeire szabott szárítógép, bár magasabb árfekvésű terméknek számít, hosszú évekre háztartása alapdarabja lehet.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy szárítógép és milyen tudással rendelkeznek az egyes készülékek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a kialakítást, vagy a szárítógép méretét és kapacitását?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy szárítógépnek?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen szárítógépet szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új készülékében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel szárítógépének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Szárítógép kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Gondolja át, hogy mennyi hely áll a rendelkezésére az új gép elhelyezéséhez. Amennyiben elöltöltős, szárító funkció nélküli mosógéppel rendelkezik, lehetősége van a mosógép tetején elhelyezni a szárítót, így alapterületet spórol. Kis alapterület esetén tehát az egymásra helyezés javasolt, egymás melletti elhelyezéskor viszont kihasználhatja a gépek tetejét, például az éppen elöl lévő ruhák ideiglenes tárolására.

Fordítson tehát különös figyelmet a gép méreteire, ne feledje, hogy könnyen, kényelmesen el kell tudni helyezni a választott helyre. Ugyanígy figyelmet kell fordítani arra is, hogy a háztartásban élők számával arányosan megfelelő kapacitással rendelkezzen az új gép, azaz adott esetben nagy mennyiségű ruhát tudjon benne elhelyezni.

Érdemes megnézni, hogy milyen elektronikai paraméterekkel rendelkezik a termék: milyen energiaosztályba tartozik, mennyi az energiafogyasztása (a termékleírásban legtöbb esetben programonkénti és éves energiafogyasztási értéket is talál) és milyen teljesítménnyel éri el ezt az értéket.

Amennyiben az alapvető technikai paraméterek rendben vannak, következhetnek a külső, esztétikai tulajdonságok, például, hogy az új gép passzoljon a berendezéshez és a többi háztartási gép színéhez, anyagához. Kényelmi, és nem elhanyagolható dolog továbbá például a zajszint kérdése: fontos, hogy olyan gépet válasszon, amely a mindennapokban nem fogja zavarni működés közben.

A szárítógépeken, ahogy a mosógépek esetében is, ugyanúgy választhat különböző szárítási programok/ciklusok közül attól függően, hogy mekkora mennyiségű, milyen anyagú ruhákat szárít, szeretné-e késleltetni az indítást, esetleg extra gyors vagy extra kíméletes programot futtatna. A klasszikus pamutprogram, a sok vizet magukba szívó törölközők szárítása, Allergy Plus program a szösz- és pollenmentes ruhákhoz (magas hőmérséklet segítségével), sport/fitnesz program a technikai ruházathoz, ingek/blúzok vagy gyapjú anyagok kíméletes szárítása - számtalan programot kínálnak a gyártók, hogy megtalálhassa az Ön számára megfelelő modellt.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Kivitel
Méret
Kapacitás

További fontos paraméterek

Energiaosztály
Energiafogyasztás
Zajszint
Design

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

A nedvességérzékelő funkció abban segít, hogy a gép ne szárítsa túl a ruhákat, mivel az károsíthatja az anyagot. A nedvességérzékelővel ellátott gépek automatikusan kikapcsolnak, amikor ruhák még nem száz százalékosan szárazak.

A textilkímélő szárításnak köszönhetően a ruhákat minden irányból érkező enyhe, keringetett levegő szárítja, így azok nem fekszenek rá a dobra - ennek köszönhetően friss, gyűrődésmentes ruha az eredmény. Az Autodry technológia pontosan érzékeli a ruhák nedvességtartalmát és a hőmérsékletet, így a rendszer elkerüli, hogy túlszárítsa a ruhákat, ami védi az anyagokat.

Az érintőgombos kijelzőpanellel rendelkező gépek modern kezelést kölcsönöznek minden program elindításakor. Léteznek olyan készülékek is, amelyeknek a dobja belső megvilágítást kapott, így például a program végeztével könnyen megtalálhatja a zoknik párját vagy az egyéb kisebb ruhaneműket.

A fehérneműk, ágyneműk, törölközők, vagy az erősen szennyezett ruhaneműk alacsony hőmérsékleten történő mosása és szárítása táptalajt teremt a baktériumok számára, de léteznek erre alkalmas, antibakteriális szárítók, amelyek fertőtlenítési ciklussal is rendelkeznek.

Számos típusnál megtalálható, de a késleltetett indítás funkció is nagyban tudja segíteni főleg a rohanós hétköznapokat, amikor könnyítést jelent a szárítás időzítése.

Legyen körültekintő

Kisgyerekes családoknak ajánlott a gyerekzár funkcióval ellátott termékek közül választani, így elkerülhetik, hogy a gép működése közben a gyerekek esetleg megnyomjanak bármilyen, a programot befolyásoló gombot, szüneteltessék vagy kinyissák az ajtót.

A gép elhelyezésekor figyeljen, hogy olyan helyiségben helyezze el a szárítót, ami megfelelően szellőzik. A méret kiválasztásánál ügyeljen arra, hogy elegendő hely legyen a gépek és a fal, illetve a gépek melletti berendezések között, különösen fontos a megfelelő szellőzés beépített gépek esetében - így a ruhák, a gép és a szoba is gyorsan kiszellőzik, amellyel főként a téli időszakban a helyiség penészedését is elkerülheti.

Beüzemeléskor is fontos néhány dologra figyelni, ami a későbbi használatra is kiterjed. Ide tartozik például a szűrő rendszeres tisztítása, a mosógépekhez hasonlóan a szárítógépek is nagy mennyiségű szöszt, állatszőrt és egyéb, az anyagokhoz tapadt szennyeződést képesek összegyűjteni - néhány modell például AutoClean technológiával rendelkezik, amely a ruhára tapadt szöszöket egy külön gyűjtőbe távolítja el, amelyet egyszerűen üríthet.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető szárítógépeket és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.
Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb szárítógépet, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik szárítógép illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!