Hogyan vásároljon PlayStation4 játékot?

A PlayStation4 játékok különböző műfajok és vezérlések sokaságát kínálják. Hogy megkönnyítsük a választást, összeállítottunk néhány tippet, amelyek segíthetnek a döntésben. Amennyiben gyerekeknek szánt PS4-játékokat keres, különösen figyeljen az ajánlott életkorra.


• Dia, szerkesztő, Árukereső.hu

• Olvasási idő: 7 perc

Játéktípusok

PS4 játékok két személynek

A PS4-en a többjátékos móddal rendelkező játékok lehetővé teszik, hogy együtt játszhasson a barátaival. Az egyik lehetőség az online játék a hálózaton keresztül, vagy az offline, kooperatív vagy osztott képernyős játék, ahol mindkét játékos egy képernyőn osztozik.

 • Közös játék a barátokkal
 • Kommunikáció és koordináció gyakorlása

PS4 játékok gyerekeknek

A 3-as és 7-es PEGI-besorolásnak köszönhetően nem kell aggódnia, hiszen ezek a játékok nem tartalmaznak káromkodást és erőszakot. A gyerekeknek szánt PS4-játékok gyakran ismert mesehősökön alapulnak, és szórakoztatóak vagy tanulságosak.

 • Oktatási cél
 • Biztonságos szórakozás a kicsiknek, tiltott tartalom nélkül

Versenyjátékok PS4-en

Próbálja ki magát a leggyorsabb motorkerékpárokkal, versenyezzen vad terepen vagy a városban. A PS4-en elérhető versenyjátékok segítségével egy Forma-1-es autó volánja mögé vagy egy gokart ülése mögé ülhet az árkád küldetésekben.

Akinek egy klasszikus gamepad nem elég a versenyjátékok irányításához, szerezzen be egy pedálokkal ellátott kormánykereket, hogy fokozza a valós élményt.

 • A vezetés élménye
 • A kifinomultabb játékok tökéletesen szimulálják a valódi autó irányítását

VR-játékok PS4-en

A PS4 VR-játékok a virtuális környezetben való navigálás közben a szemüvegen keresztül közvetlenül az akcióba vetik bele magukat. Műfajt tekintve választhat a vadászrepülőgépek irányítása, a hátborzongató épületekben játszódó horrorisztikus történetek, vagy rejtvények megoldása között.

 • A cselekmény valósághű megtapasztalása
 • Műfajok széles választéka

Tánc- és mozgásjátékok PS4-en

Gyakoroljon különböző mozdulatokat az otthoni táncparketten! A játékok lehetővé teszik, hogy a Playstation Move kontrollerrel rögzítse a keze mozgását.

 • Otthonában is mozoghat
 • Tökéletes szórakozás egy családi estéhez vagy egy baráti összejövetelhez
 • Élvezze a játékot akár egyedül is

Stratégiai játékok PS4-en

Tervezzen meg egy stratégiát, és építsen fel egy várost, vagy állítsa meg egy járvány vagy vámpírinvázió terjedését. Gyakorolja ismereteit és tervezési képességét.
Építhet városokat, civilizációkat, vagy kezelheti a közlekedési hálózatot.

> Stratégiai játékok PS4-en

Sportjátékok PS4-en

Vegye fel korcsolyáját vagy cipőjét, fogja a baseballütőt, és lépjen pályára a csapatáért.

A PS4 sportjátékok az egyéni sportolóknak is kedveznek, így száguldozhat a gördeszkaparkban, ringbe szállhat, vagy megmérkőzhet a wimbledoni sztárokkal.

Horror- és posztapokaliptikus játékok PS4-en

Félelemre van teremtve, vagy csak az adrenalinszintjét szeretné felpörgetni? A horror- és zombis játékok a rettegés sűrűsödő légkörén, valamint a szörnyek és csapdák tájain vezetnek keresztül. Ez a műfaj általában PEGI 16 és 18 besorolású, és nem alkalmas gyerekek számára.

 • A horrorrajongók a saját otthonuk biztonságában is átélhetik
 • Tesztelni fogja a félelemtűrő képességét
 • Gyerekek számára nem alkalmas

Akció- és harci játékok PS4-en

Az akció- és harci játékok a PS4-en a klasszikus lövöldözős játékokat képviselik, de a történetvezérelt játékok is próbára teszik a saját erkölcsi kódexét

 • Az érzékelés gyakorlása
 • Történetjátékok, lövöldözős játékok és mindkettő kombinációja széles választéka
 • A legtöbb történetes játék esetében a játékbeli döntéseivel befolyásolhatja a befejezést


  > Akciójátékok PS4-en

LEGO játékok PS4-en

A népszerű LEGO építőkockák PS4-játékként a legendás kockák humoros és szórakoztató módján elevenítik meg a híres filmtörténeteket, ahogy még sosem látta őket.

 • Minden korosztály számára alkalmas
 • Híres filmes történetek széles választéka
 • Egy vagy két játékos számára

Szimulátorok PS4-en

A szimulátorok lehetővé teszik, hogy egy fiktív világot valósághűen éljünk át. A valós élet elvét követve különböző tevékenységeket szimulálnak.

A Playstation 4 néhány ilyen játékát tanításra is használják. Kipróbálhatja magát egy sportklub vezetésében, egy farmon való munkában, vagy a népszerű lovasjátékokban.

 • Oktatási és nevelési cél
 • Lehetővé teszi például méhek vagy lovak tartását
 • Hűen szimulálja a valós környezetet, a megfelelő játékbeli következményekkel


  > Szimulátorok PS4-en

Különkiadások

Hagyományosan, amikor egy játék megnyeri az Év játéka címet, egy speciális GOTY-kiadás jelenik meg, amely tartalmazza az összes kiegészítő tartalmat. Néha egy ilyen kiadást adnak ki egy játékhoz is, amely nem viseli az említett címet, általában Complete Edition vagy Director's Cut felirattal.

The Last of Us: Part II
Különösen a nagy stúdiók címei gyakran lehetővé teszik a letölthető tartalmak (DLC-k) megvásárlását. Egyes címekben ezek kisebb kiegészítések, amelyek megkönnyítik a játékban való előrehaladást, míg másokban csak apróbb kiegészítések, amelyek megvásárlása nem befolyásolja a játék fejlődését. Egyes stúdiók a kiterjedt DLC-kre összpontosítanak, amelyek kibővítik az eredeti történetet, vagy új csatatereket biztosítanak.

Paraméterek

Ajánlott életkor
A legtöbb játéknak van egy ajánlott alsó korhatára - a dobozos verziók esetében ez a csomagoláson, a PS4-en futó online játékok esetében pedig a termékleírásban szerepel. A kibővített PEGI (Pan European Game Information) szabvány az életkoron kívül a problémás játéktényezőket is felsorolja.

A PEGI-besorolás öt kategóriából áll:

A játékos kora Tartalom
PEGI 3 Nincs káromkodás vagy erőszak. Humoros kontextus exrém jelenetek nélkül.
PEGI 7 Nincs káromkodás, erőszak csak humoros formában (pl. Tom és Jerry). Néhány jelenet megijesztheti a gyermeket.
PEGI 12 Erőszak csak egyértelműen kitalált karakterek ellen, soha nem emberek vagy állatok ellen. Engedélyezi a finom meztelenséget és a trágárságot szexuális felhang nélkül.
PEGI 16 A valós életen alapuló erőszakot és szexuális tevékenységet ábrázol. Megengedi a vulgáris beszédet, a dohány- és droghasználatot, valamint a bűncselekményeket.
PEGI 18 Felnőtteknek szóló játékok - Grafikus erőszakot, szexuális tartalmat ábrázolnak.


A Playstation játékrendszer lehetővé teszi a szülők számára, hogy kezeljék és korlátozzák gyermekeik játékfiókját. Ez lehetővé teszi a felelős személy számára, hogy beállítsa a maximális játékidőt, vagy blokkolja a Playstation felhasználói funkcióihoz (pl. streaming vagy üzenetküldés) való hozzáférést. Ez a funkció a gyermekek számára nem megfelelőnek minősített játékok részeit is blokkolja.

A legtöbb játék alapértelmezett nyelve az angol. A hazai piac mérete miatt a szinkronizált játékok ritkák, ezért a fejlesztők a lokalizáció olcsóbb, feliratokat és lefordított szövegeket használó változatát választják.

Egyes PS4-játékok esetében az angol nyelv egyáltalán nem érhető el.

Gyakori kérdések

Használhatok USB flash meghajtót a PS4 memóriájának bővítéséhez?
Milyen játékokat játszhatok ketten?