Hogyan válassz permetezőt?

A permetezők főleg kerti munkára, de akár beltéri fertőtlenítésre is alkalmasak. A kerti permetező elsősorban rovarölő, repellens és gombaölő szerek permetezésére szolgál, és alkalmas területi és helyi alkalmazásra. Akár mechanikus, akár akkumulátoros permetezőt választasz, minden esetben megkönnyíti a munkádat, és minden kertész számára hasznos segítséget nyújt.

Típus szerint

háti permetező

Milyen háti permetezőt vegyek

A háti permetezőt, ahogy a neve is mutatja, úgy tervezték, hogy a hátadon hordozd. Ergonomikus kialakításának köszönhetően kényelmesen használható akár több órás munkavégzéshez is. A permetező nagyobb térfogattal rendelkezik, ezért nagyobb területek permetezésére alkalmas. A kínálatunkban találhatsz akkumulátoros háti permetezőt és motoros háti permetezőt egyaránt.

Milyen szivattyús/kompressziós permetezőt vegyek

A szivattyús/kompressziós permetező a leggyakoribb permetezőtípusok egyike. A fogantyú meghatározott számú pumpálásával kerül nyomás alá a gép, melynek eredményeként célzottan juttathatjuk ki a permetszert. Forgatható szórófejet is tartalmaz a permet egyszerű alkalmazásához, még a nehezen hozzáférhető helyeken is.

A kézi szivattyús permetezőgép alkalmas mind a pontszerű, mind a szórásos permetezésre, és ideális a növények, fák és szőlőtőkék ápolására. A kiváló minőségű tömítés biztosítja a biztonságos kezelhetőséget.

A virágágyások gondozásával kapcsolatos számos információt a A növények és virágok gondozása című cikkünkben találsz.

Permetező meghajtás szerint

akkumulátoros permetező

Milyen akkumulátoros permetezőt vegyek

Az akkumulátoros permetező használható erdészetben, gyümölcsösökben, nagy kertekben és szőlőültetvényeken. Kiválóan alkalmas nagyobb területek minimális erőfeszítéssel történő permetezésére. Általában nagy, legalább 15 literes tartálykapacitással, robusztus és könnyű szerkezettel, könnyen tartható hevederrel és nyomásszabályozóval van felszerelve.

motoros permetező

Milyen motoros permetezőt vegyek

A motoros permetező (üzemanyagtípustól függően benzines permetező) használata elsősorban nagy kertekben, gyümölcsösökben és szőlőültetvényeken ajánlott. Nagy permetezési tartományt, permetezésvezérlést és a kényelmes egykezes használat biztonságát kínálja. Rendszerint kézi indítószerkezettel és nagy teljesítményű kétütemű motorral rendelkezik.

kézi permetező

Milyen kézi permetezőt vegyek

A kézi permetező, más néven mechanikus permetező, növények és kisebb cserjék permetezésére szolgál. Az otthoni, melegházi és kisebb üvegházakban való használatra alkalmas. Egy állítható szórófejet tartalmaz, amely finom porlasztást vagy erős sugárzást tesz lehetővé. A nagy töltőnyílás kényelmes vízfeltöltést biztosít, a szűrő pedig védi a fúvókát az eltömődés ellen. A permetező könnyen kezelhető.

A permetezőt az év nagy részében ki tudod használni a kertben. A Tavaszi kerti munkák című cikkünkben mindezt részletesen összefoglaltuk.

Permetező szivattyú

Dugattyús

A dugattyús szivattyúnak köszönhetően a nyomás a permetezőben mechanikusan szabályozható. A dugattyús szivattyú a vákuum elvén működik, ami biztosítja, hogy a folyadékot oda szívja be, ahová szüksége van rá. Ennek eredményeképp rövid idő alatt nagy területet tud kezelni, és megszabadulhatsz például a nem kívánt gyomoktól.

Dugattyús permetezők >>

Membrános

A membránszivattyúval szilárd részecskéket tartalmazó folyadékok szivattyúzására van lehetőség. A szivattyú zárt, ezért a folyadékkeverék nem érintkezik a környezettel. A szivattyú egy rugalmas membránnal elválasztott edényből áll, amelyet egy rúd rezegtet. Ez a mozgás vákuumot hoz létre és beszívja a folyadékot. Természetesen a nyomás szabályozott. Ezt a típusú szivattyút benzines és akkumulátoros permetezőgépekben egyaránt használják.

Membrános permetezők >>

Tanácsok

Állítható nyomásszabályozás
Hogyan válasszuk ki a permetező megfelelő térfogatát