Hogyan vásároljon parfümöt?

Parfümöt választani mindig izgalmas dolog, akár saját magának, akár ajándékba veszi. Egy illat meghatározhatja a kedvét, üzenhet vele, vagy csak élvezheti vele a mindennapokat és az élet apró örömeit. Biztos mindenkinek van kedvenc illata, ami kellemes emlékeket idéz fel, amikor csak magára fújja, vagy vannak féltve őrzött parfümjei, amiket csak különleges alkalmakkor visel. Egy új vagy egy régi jól megszokott illat feldobhatja a kedvünket, ezért érdemes néha kipróbálni pár különlegességet is.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy parfüm és azok milyen paraméterekkel rendelkeznek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, az parfüm illatát vagy stílusát?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen parfümöt szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket szeretne érezni az új illatban.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány illatnak, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb paraméterekről, amelyekkel parfümjének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Parfüm kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Ki fogja használni a parfümöt?

Amikor saját használatra vásárol illatot, akkor érdemes azokat az illatjegyeket keresni, amiket eddig is szeretett, vagy azt a márkát választani, ami eddig bevált. Amikor ajándékba vásárol parfümöt, akkor az ajándékozott személyiségéből is ki lehet következtetni, hogy milyen illatok tetszenének neki vagy abból, hogy eddig miket használt. A parfümök összetevői és leírásai sokat segíthetnek abban, hogy elképzelhesse az illatot, ezért érdemes azokat is átolvasni. Amennyiben pedig már egy meglévő, jól bevált illatot keres, akkor hasonlítsa össze az árakat és válassza a legmegfelelőbbet!

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Az illatok felépítése

További fontos paraméterek

Koncentráció
Kiszerelés

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

Szavatosság

Sajnos úgy, mint majdnem minden, a parfümöknek is lejárhat a szavatossági idejük. Ez szomorú hír lehet mindazok számára, akiknek már évek óta gyűlnek a nyitott parfümök a fürdőszobaszekrényükben, de szerencsére a legtöbb illat felnyitás után 2 évig is használható. Meghosszabbíthatja az illatok élettartamát azzal, ha nem teszi ki közvetlen napfénynek vagy melegnek.

Általában a legkönnyebben úgy állapíthatja meg, hogy parfümje lejárt, hogy savanyúbb illata van. Amennyiben a fő illatjegyei oxidalizálódtak, akkor metálos, vasas illata lesz. Általában a citrusos, gyümölcsös, aromásabb zöld illatok és a pacsuli vannak a leginkább kitéve az oxidációnak. Úgy is ellenőrizhető a szavatosság, hogyha egy keveset egy papírlapra fúj, és amikor bármilyen furcsa elszíneződést lát, akkor valószínűleg a parfüm romlott. Ezzel megelőzheti azt is, hogy egy kellemetlen illatot viseljen egész nap.

A régi parfümök ugyanolyanok ma is?

Az International Fragrance Association – parfümöket szabályozó szervezet sok parfümanyagot betiltott, például védett növényeket vagy állati eredetű alapanyagokat, ezért a régi megszokott illatokban a hozzávalókat szintetikus alapanyagokkal helyettesítik, így ugyanazt az illatot ne várja, mint amit akár a 80-as, 90-es években megszokott.

Hogyan vásároljon parfümöt ajándékba?

Nincs is jobb, mint mikor ajándékba az Önhöz, stílusához és ízléséhez egy szuperül passzoló parfümöt kap, de még jobb érzés valakinek kiválasztani egy új illatot úgy, hogy az tetszik is az illetőnek. Érdemes odafigyelni, amennyiben valakinek ajándékba vesz parfümöt, hogy eddig milyen illatokat használt, milyen márkákat vagy milyen illattípusokat szeret és természetesen, hogy férfinak, nőnek, gyereknek vásárol vagy éppen uniszex illatot keres.

Tájékozódjon a színekből és a leírásokból! Egy arany doboz vagy üveg legtöbbször egy éjszakai viseletet, egy gazdag, fényűző illatot sejtet. Halványabb zöld és kék csomagolás természetességet és frissességet sugároz, ami nyárias és nappali illat. A rózsaszín csomagolás általában virágos parfümöt rejt magában, ami nőies jegyeket hordoz.
Habár a parfümöket az illatáért szereti mindenki és az alapján a legkönnyebb dönteni, mégis a vásárlói vélemények és az illatanyag részletes leírása, amit általában a gyártó fogalmaz meg, egy nagyon leíró képet adhat a parfümről. Keresse a kulcsszavakat a leírásokban, mint például: intenzív, csábító, körülölelő. Amennyiben ezeket a szavakat látja, akkor valószínűleg egy fás, keleties illatot rejt magában az üveg, amik arra az esetre jók, amikor nagy benyomást szeretne valaki kelteni, vagy amikor esti órákban viselné az illatot. A kitörő, robbanó, csillogó illatok pedig főleg virágos, gyümölcsös, feminin illatot rejtenek.

Összefoglalva tehát; gondolja át, hogy az ajándékozott személy milyen stílust képvisel, milyen a személyisége, eddig milyen illatokat kedvelt és milyen márkát, valamint, hogy inkább nappal vagy este hordaná, illetve melyik illattípus jellemzi a legjobban az ajándékozott személyt.

Amennyiben még így is bizonytalan, akkor vagy egy tiszta illat vagy egy Eau de Parfum lehet a legmegfelelőbb választás, azokon belül is érdemes megnéznie a TOP termékeket, hiszen a népszerű parfümökkel nehéz melléfogni.

Egyes üzletekben kérhet akár díszcsomagolást is, így ha kézügyességében nem bízik vagy nincs ideje a csomagolni, akkor már ezzel sem kell bajlódnia!

Legyen körültekintő

Amennyiben ajándékba szeretné venni a parfümöt, akkor mindenképp ellenőrizze, hogy van-e raktáron, valamint, hogy mennyi a szállítási idő, hogy mindenképp megérkezzen a kívánt napra. Olvassa el az értékeléseket és a parfümök leírásait, hogy jól döntsön és elégedett legyen a végeredménnyel, akár saját részre, akár ajándékba veszi.

Nézze át az illatjegyeket, eddigi parfümjeit, kedvelt márkáit és válogasson kedvenc parfümjei közül!

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető parfümöket és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb parfümöt, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, amit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik illat illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!