Hogyan vásároljon párásítót, légtisztítót?

A mai világban a légszennyezettség sajnos mindenkinek az élete része lett, és sokan természetesnek veszik, hogy a kinti szmogos levegő után hazaérve a lakás levegője majd biztonságot jelent. Azonban ez nem minden esetben van így, hiszen előfordulhat - lakóhelytől függően -, hogy a lakások levegője akár szennyezettebb is lehet a kinti levegőnél. Az utakon létrejött szmog szellőztetéskor könnyedén bejuthat a lakásba, illetve a ruhákon is bekerülhetnek különböző szennyeződések. A megfelelő légtisztító készülékkel azonban kellő minőségű levegőt tarthat fenn otthonában.

Továbbá az egészség szempontjából szintén fontos a megfelelő páratartalom fenntartása és szabályozása a lakásban, és elsőre nem is gondolnánk, hogy még a bútorok élettartamát is befolyásolhatja. A téli fűtési szezon beindulásakor pedig különösen lecsökkenhet ez az érték, amit pedig egy megfelelő párásító készülék kompenzálhat.

Ezek alapján kellő segítség lehet az otthonában egy párásító/légtisztító készülék beszerzése, amely mind a szennyezett levegő ellen segítséget nyújt, mind pedig a téli fűtésszezon száraz levegője vagy az allergiásoknak, porra érzékenyeknek fontos tiszta levegő elérésében segíthet.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy párásító vagy légtisztító és milyen tudással rendelkeznek az egyes készülékek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a készülék típusát vagy extra funkcióit?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy légtisztítónak?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen légtisztítót szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel párásítójának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Párásító, légtisztító kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A légtisztító és a párásító közötti különbség

A légtisztító a levegő tisztításában játszik szerepet, a párásító pedig a levegő nedvesítésében, amikor az túl száraz a lakásban. Ezek a készülékek továbbá az egészség védelmét is szolgálják: amennyiben valaki például asztmás vagy allergiás, és érzékeny a levegőben lévő porra, pollenekre, érdemes egy légtisztítót beszereznie. Ezek az eszközök úgy vannak kialakítva, hogy csökkentsék a levegőben lévő allergének koncentrációját, például a poratkát, a háziállatok szőrét vagy a penészt.

Egy párásító készülék is jól alkalmazható különféle allergiás reakciók és betegségek ellen, mivel a készülék használatával kellően nedvessé válik a levegő, így nem száradnak ki a nyálkahártyák.

Léteznek továbbá kombinált készülékek, amelyek mind a párásítás, mind a légtisztítás feladatát el tudják látni. Így amennyiben arra van igénye, érdemes egy ilyen eszközt vásárolni. Előnyös lehet például akkor, amikor allergiás él a háztartásban, emellett városi környezetben, esetleg forgalmas út mellett él, továbbá a téli fűtési szezonban kifejezetten száraz a levegő.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Teljesítmény
Zajszint

További fontos paraméterek

Méret
Karbantartás

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

A párásítók és a légtisztítók esetében a szűrőkön nagyon nagy hangsúly van, hiszen ezek biztosítják a levegő tisztaságát. Ahogy sok, szűrővel rendelkező eszköz esetében (például légkondicionáló), itt is folyamatosan fejlesztik a gyártók az eszközöket.

Léteznek a vízkeménység csökkentésére szolgáló gyantaszűrők, amelyek segítségével a párásítás során kifújt levegő is tisztításon esik át. Amennyiben tudja, hogy az Ön otthonában és a környéken kemény a víz, érdemes komoly szűrőrendszerrel ellátott készüléket választania.

A magas minőségű légtisztítók szűrőrendszere a legkisebb részecskéket is képes eltávolítani a levegőből, antibakteriális filtereiknek köszönhetően a vírusokat, baktériumokat, polleneket is kiszűrik.

Legyen körültekintő

Fontos odafigyelni a párásító működésének megfelelő szabályozására. A túl párás levegő sem előnyös, mivel így a szobák falai hosszú távon bepenészedhetnek, ami az egészségre káros hatással van. Az 55 százaléknál magasabb páratartalom már nem javasolt a téli időszakban. Ultrahangos párásítók esetében hasznos a higrosztát, amivel szabályozhatja a lakása páraszintjét. Amennyiben elérte a kívánt páraszintet a szoba levegője, nyomban kikapcsol a készülék a higrosztát segítségével.

Minden párásítónál fontos a karbantartás, annak érdekében, hogy a készülékek hosszú ideig jól és biztonságosan működjenek. A párásítóban érdemes mindig friss vizet használni, amelyet kétnaponta javasolt cserélni. Minden készüléket hetente tisztítani szükséges a gyártó által előírt utasítások alapján. A vizet ki kell önteni belőle, majd a tartályt kimosni. Vízkőlerakódás esetén egy egyszerű ecetes áttörlés is hatékony lehet.

Attól függően, hogy melyik helyiségben és milyen időszakban használja a párásítót vagy légtisztítót, annak megfelelően határozza meg a gép maximális zajszintjét. Általánosságban elmondható, hogy a drágább párásítók kevesebb zajt produkálnak. Típus tekintetében az ultrahangos párásítót lehet kifejezetten halk készüléknek nevezni.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető párásítókat, légtisztítókat, és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.
Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb párásítót, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik párásító illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!