Hogyan vásároljon ózongenerátort?

Az ózongenerátor nagyon praktikus eszköz otthonokban és autókban, valamint kereskedelmi és egyéb nagy létesítmények tereiben. A generátor által termelt ózonnak köszönhetően képes minden vírust, beleértve a koronavírusokat, a baktériumokat, a penészgombát, a vegyi anyagokat és a szagokat is eltávolítani. Ráadásul hatékonyabb mint a fertőtlenítőszerek, mert mindenhová eljut. Mindössze annyit kell tennie, hogy bekapcsolja az ózongenerátort, és elhagyja a szobát.


• Dia, szerkesztő, Árukereső.hu

• Olvasási idő: 3 perc

Típusok

Otthoni ózongenerátor

Háztartási ózongenerátorként egy körülbelül 3000 mg/h, azaz 3 g ózon/h teljesítményű ózongenerátor is elegendő. 3000-7000 mg/óra, de akár 7000-10000 mg/óra is alkalmas lehet, főként nagyobb otthon esetén, például penész vagy ágyi poloska megjelenésekor.

Fertőtleníti a kis helyiségeket.
Nagyobb terek esetén is használható.
A nagy terek fertőtlenítése túl sokáig tart vele.

Hordozható ózongenerátor

Alkalmas kis helyiségekbe, például egy lakásba, egy kis irodába vagy egy autó belső terében történő használatra. Az ilyen típusú generátorok teljesítménye azonban csekély, körülbelül 500 mg/h, azaz 0,5 g ózon/óra.

Hordozható.
Kompakt méret.
Alacsonyabb teljesítmény.

Kereskedelmi ózongenerátor

A körülbelül 10 000 mg/h, azaz több mint 10 g ózon/óra teljesítményű ózongenerátor alkalmas olyan helyiségekbe, mint például vállalkozások, rendelők vagy szállodák.

Kereskedelmi helyiségek fertőtlenítése.
Kisebb és nagyobb terek esetén egyaránt használható.
Gyorsabban fertőtleníti a kisebb tereket.
Hosszabb ideig fertőtleníti a nagy tereket.
Magasabb ár.

Ipari ózongenerátor

Nagy ipari létesítményekben vagy tömegközlekedésben 20 000 mg/h-nál nagyobb kapacitású ózongenerátorokat használnak, azaz több mint 20 g ózon/óra mennyiséget.

Nagyon nagy tereket fertőtlenít.
Kisebb terek esetén is használható.
Gyorsabban fertőtleníti a kisebb tereket.
Magasabb ár.

Paraméterek

Teljesítmény
Az ózongenerátor szabadon mozgatható helyiségről helyiségre, ezért célszerű a generátort annak a legnagyobb helyiségnek a térfogata szerint kiválasztani, amelyben a generátort használni kívánja. Ennek oka, hogy minél nagyobb teljesítményű a készülék, annál gyorsabban fertőtleníti a helyiséget.

Tisztítási idő
A tisztítási idő hossza nagyon fontos paraméter, vagyis az az idő, amely alatt a készülék megtisztítja a környezetet. Például, ha egy 100 m²-es helyiséggel rendelkezik, célszerű egy olyan készüléket használni, amelynek kapacitása körülbelül 10 000 mg/h. Egy ózongenerátor 1-2 óra alatt képes megtisztítani egy ilyen helyiséget. Például egy 5 000 mg/h teljesítményű gép 2-3 óra alatt fertőtlenítene egy 100 m²-es teret.

Biztonság
Bár az ózon sokat tesz az egészségünkért, sőt, a természet része, fontos, hogy bizonyos biztonsági irányelveket kövessünk, és a következő szabályokat tartsuk szem előtt, amikor használjuk:

A túlzott ózonkoncentráció irritálhatja a nyálkahártyákat és a légutakat.
Emberek, állatok és növények sem lehetnek a helyszínen, amíg a berendezés üzemel.
Miután a generátor befejezte működését, alaposan szellőztessen ki és hagyjon az ózónnak legalább 1 órát a lebomlásra.
A generátor túl hosszú ideig tartó túlzott működtetése károsíthatja a teret és a benne lévő tárgyakat.
A generátor optimális használati hőmérséklete -10 és +40 °C között van, de a biztonság kedvéért mindig olvassa el az adott modell használati utasítását.

Gyakori kérdések

Hogyan működik az ózongenerátor?
Hol használható az ózongenerátor?
Mire használják az ózongenerátort?
Az ózongenerátor hatékonyabb, mint a tisztítószerek?