Hogyan vásároljon okosórát?

Napjaink csúcskategóriás okosórái egyre több funkcióval rendelkeznek és sokban hasonlítanak is egymásra, azonban mégsem mondhatjuk, hogy egy mintára készülnének. A nagy techóriásoktól kezdve, mint az Apple, a Samsung vagy a Fitbit, egészen a tradicionális óragyártókig, mint az TAG Heuer vagy a Fossil, számtalan gyártó készít olyan okosórákat, melyek értesítések megjelenítésére és applikációk futtatására is alkalmasak. Az évente megújuló Apple Watch vagy a Samsung Galaxy Watch termékcsalád folyamatosan tágítja az okosórák képességeinek határait.


Habár az okosórák dizájnja és a funkcióik eltérőek lehetnek, általánosságban elmondható, hogy segíthetnek időt spórolni és odafigyelni a használója egészségére. Egyre több modellben találhat meg olyan szenzorokat is, amelyek segítenek a testmozgás követésében például pulzusmérő vagy GPS használatával. Egyes típusokat kifejezetten a mobiltelefonok kiterjesztéseként reklámoznak, míg más gyártók inkább a sportosabb életet támogató eszközként tekintenek rájuk. Egyes okosórák pedig képesek akár a mobiltelefontól függetlenül is működni.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy okosóra és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, az óra kijelzőjének típusát vagy a kompatibilis eszközöket és beépített funkciókat?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy okosórának?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen okosórát vagy aktivitásmérőt szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel okosórájának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat az Okosóra, aktivitásmérő kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Csak akkor vásárolja meg a hőn áhított okosórát, amennyiben egyértelműen megbizonyosodott róla, hogy az kompatibilis is a mobiltelefonjával! Jó példa erre az Apple Watch, ami csak az Apple iPhone-okkal kompatibilis, így amennyiben Android operációs rendszerrel rendelkezik a telefonja, másik típus után kell néznie. A Google Wear OS és a Samsung Tizen operációs rendszert használó okosórák egyaránt tudnak működni az Androidos készülékekkel és az iPhone-okkal is, viszont iPhone-ok esetében kevesebb funkciót tudnak kihasználni.

Amennyiben a sportolása hatékonyabb követéséhez keres okosórát, válasszon pulzusmérővel és beépített GPS-szel rendelkező típust!
Tartsa szem előtt az okosóra akkumulátor élettartamát! A hibrid okosórák, melyek leginkább egy hagyományos karórára hasonlítanak, rendelkeznek a leghosszabb üzemidővel, ellenben nem is található meg rajtuk érintőképernyő.

Ellenőrizze, hogy mennyire könnyen használható és cserélhető az óraszíj! Vásárlás előtt annak is érdemes utánanézni, hogy az adott típushoz kapható-e csereszíj.

A legfontosabb szempontok

Ár
Operációs rendszer és kompatibilitás
OLED vagy LCD kijelző
Érintőképernyő vagy hagyományos kialakítás
Applikáció választék
Fitnesz funkciók, pulzusmérés és GPS

További fontos paraméterek

Dizájn és testreszabhatóság
Telefonálás és fizetési funkciók
Akkumulátor élettartam és töltés

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

A legújabb okosórák és aktivitásmérők között a legkülönbözőbb szinten lévő sportolók is megtalálhatják a nekik való eszközt. Számos gyártó kínál akár több tíz előre beépített edzésmódot, akár professzionális szinten, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

A magasabb árkategóriában kapható termékek között sok eszköz rendelkezik például magassági barométerrel és iránytűvel, gyorsulásmérővel, de akár a tervezett terep nehézségét is segítenek ellenőrizni és az útvonalat összeállítani.

A pulzusfigyelés, a véroxigénszint mérés vagy az alvásfigyelés az egészsége megőrzését támogathatja.

Legyen körültekintő

Attól függően használja okosóráját esős időben vagy vízközelben, hogy az rendelkezik-e vízálló tulajdonsággal. Beázás esetén mindig kapcsolja ki a készüléket.

Az óra kijelzőjét kezelje körültekintően, mert a kijelző felülete érzékeny lehet - megkarcolódhat vagy elrepedhet. A tisztításhoz puha, nem karcoló anyagot használjon, például szemüveg tisztításhoz ajánlott tisztítókendőt.

Egy esetleges hiba esetén az órát ne szerelje szét, ezt bízza a szervizre - mind a garancia, mind a további megfelelő működés érdekében.

Az okos eszközökhöz való csatlakoztatáskor mindig figyeljen (akárcsak a számítógépek, egyéb eszközök esetében), hogy kéretlen applikációk, vírusok ne települjenek az eszközre. Csak megbízható forrásból származó kapcsolódási kéréseket fogadjon el.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető okosórákat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.
Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb okosórát, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik okosóra illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!