Hogyan vásároljon nyomtatót?

Legyen szó beadandó dolgozatról, aláírandó dokumentumról vagy egy családi kép nyomtatásáról, időnként minden háztartásban jó szolgálatot tesz egy otthoni nyomtató, amelynek segítségével nem kell megkeresni a legközelebb található, erre szakosodott üzletet, vagy például egy hétvégi napon nem szükséges megvárni, hogy akinek a munkája ezt lehetővé teszi, az irodában ki tudja nyomtatni a szükséges papírokat. Még akkor is érdemes elgondolkodni akár csak egy egyszerű nyomtató vásárlásán, amennyiben ritkán, véletlenszerűen van rá szükség otthoni körülmények között - ilyenkor egy saját eszköz nagyban megkönnyítheti az életét mindenkinek.

A megfelelő nyomtató kiválasztása azonban nem egyszerű feladat, hiszen a széles kínálat és a számtalan technikai paramétert látva nem minden esetben könnyű eldönteni, hogy melyik eszköz, milyen felhasználáshoz illik - a következő bekezdések ebben segítenek.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy nyomtató és milyen tudással rendelkeznek az egyes készülékek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az típust, a papírméretet, vagy a nyomtatási sebességet?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy nyomtatónak?Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen nyomtatót szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt nyomtatójában; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében vagy milyen eszközök állnak rendelkezésre a munkahelyén; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel nyomtatójának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Nyomtató kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Ebben a vásárlási útmutatóban minden olyan információt megadunk, amelyre szüksége van egy olyan nyomtató megtalálásához, amire igényei alapján szüksége lehet.

A nyomtató típusának kiválasztásánál mérlegelni kell, hogy milyen céllal vásárolja a terméket. A lézernyomtatók például azoknak ajánlottak, akik sokat szeretnének nyomtatni és gyorsan, ezért ez a fajta nyomtató irodai felhasználásra is kifejezetten ideális, míg a tintasugaras nyomtató az elsősorban jobb minőségű nyomtatványt kedvelőinek javasolt.

A legfontosabb szempontok

Ár
Tintasugaras vagy lézer?
Multifunkciós nyomtatók
Fotónyomtatók
Sebesség, felbontás és képminőség
Csatlakoztathatóság

További fontos paraméterek

Nyomtatási költségek
Duplex (kétoldalas) nyomtatás vagy szkennelés
Papírkezelés

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

Sok, nyomtató vásárlása előtt álló felhasználó szembesül az alábbi helyzettel: az otthonuk többnyire papírmentes, munkájuk nagy része digitálisan zajlik. Ettől függetlenül szükségük van egy nyomtatóra, amikor eseti jelleggel nyomtatnának fényképeket vagy épp egy aláírt dokumentumot szkennelnének be és küldenének tovább. A hasonló helyzetben lévő vásárlók számára egy nagyobb nyomtató nem reális opció, mivel a tonerek karbantartása időt és pénzt, magának a nyomtatónak a tárolása pedig nem kevés helyet igényel.

Erre a trendre reagálva a gyártók olyan modelleket fejlesztettek ki, melyek kompaktabbak (gyakran akár könnyedén hordozhatóak is), így kevesebb helyet foglalnak el és a karbantartásuk is egyszerűbb. Jó példa a Canon Pixma TR150 vezeték nélküli nyomtató vagy az ultrahordozható HP Tango X. Ezeket az eszközöket arra tervezték, hogy közvetlenül mobiltelefonjáról vagy notebookjáról küldjön rájuk nyomtatnivalót, miközben akár egy hátizsákban is könnyedén magunkkal viheti.

Legyen körültekintő

Első körben természetesen a nyomtató üzembe helyezése előtt fontos körültekintően eljárni. Figyeljen rá, hogy csak a nyomtató paramétereinek megfelelő hálózati feszültséget használjon, és úgy helyezze el, hogy ne legyenek lefedve a nyomtató nyílásai. A nyomtatóhoz a saját kábelét használja, elkerülve a tűz keletkezését vagy az áramütést, továbbá, ahogy minden elektromos készülék esetében, itt is körültekintően helyezze el a kábeleket, hogy azok ne sérüljenek meg.

A nyomtatót stabil, sík felületen helyezze el és ügyeljen rá, hogy ne lógjon le a felületről, illetve amennyiben fal mellé helyezi, körülbelül 10 cm távolságra helyezze a nyomtató hátulját a faltól, hogy a kábelek kényelmesen elférjenek.

A tintapatronokat gyermekektől elzárt helyen tárolja. A patronokat ne rázza meg miután kivette őket a csomagolásából, mert a tinta kifolyhat.
A használt tintapatronokkal óvatosan bánjon, mert tintamaradványok maradhatnak annál a nyílásnál, ami a tintát adagolja a nyomtatónak. Amennyiben festék kerül a bőrére, szappannal és vízzel azonnal mossa le, a szembe kerülés viszont kellemetlenebb tüneteket is okozhat.
Ne távolítsa el és ne tépje le a patronon lévő címkét, különben a tinta kifolyhat.
A patront azonnal helyezze be azután, hogy kivette a csomagolásból.

Rendszeres nyomtatás esetén érdemes szót ejteni a környezet védelméről is, mind a patronok tekintetében (milyen műanyagból készültek, újra felhasználhatóak-e) és a papír felhasználásának tekintetében is - ha teheti, a leginkább környezetbarát megoldást válassza.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető nyomtatókat, és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.

Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a készülékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb nyomtatót, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket a Boltokról is, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Válassza az Ön számára legkedvezőbb ajánlatot!

Úgy gondoljuk, hogy most már döntése biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik nyomtató illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!