Hogyan vásároljon mosogatógépet?

Ma már a mosogatógépek is egyre több háztartás alapfelszereltségét képezik, még ha nem is ez a legelső eszköz, aminek helyet szorítanak a vásárlók az életünkben és költségvetésükben.

Minden szempontot összevetve azonban egy igen hasznos energia- és víztakarékos megoldás a kézi mosogatással szemben és nagy kényelmet biztosít, továbbá időt spórol - különösen a nagy háztartások, nagycsaládosok számára, vagy azoknak, akik sokszor rendeznek vendégséget otthonukban.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy mosogatógép és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a méretet, vagy a kialakítást?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy mosogatógépnek?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen mosogatógépet szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új készülékében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel mosogatógépének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Mosogatógép kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A gyártók az elmosható terítékek számában határozzák meg a mosogatógépek kapacitását, így a jó választáshoz fontos, hogy nagyjából meg tudja határozni, mennyi mosatlan edényt termel egy nap. Mint a legtöbb nagy háztartási berendezés, a mosogatógép vásárlása esetén is azt javasoljuk, gondolja át, esetleg néhány napig figyelje meg, hogy mire van szüksége: mennyi és milyen típusú mosatlan edény keletkezik otthonában. Sokan abba a hibába esnek, hogy kisebb méretű készüléket választanak, hogy így takarékoskodjanak. Azonban a kisebb kapacitású mosogatógép többszöri elindítása hosszú távon sokkal nagyobb energia- és vízfogyasztással jár, mint nagyobb társáé, amellyel egyszerre több edényt, azonban ritkábban szükséges elmosni. Nem mindegy az sem, hogy a használó jellemzően csak sietve étkezik valamilyen egyszerű ételt, vagy rendszeresen süt-főz otthon, ezzel szaporítva a mosatlan edények mennyiségét.

Amennyiben mosogatógép vásárlására szánta el magát, további fontos szempont a méret, és hogy a lehető legoptimálisabb helyet találja meg neki otthonában, konyhájában. Ezután érdemes meghatározni egy körülbelüli összeget, amelyet a vásárlásra tud fordítani - ettől maximum 10%-kal érdemes eltérni, amennyiben esetleg olyan extra funkciót talál egy drágább modellben, amit biztosan használni fog. Ezután ellenőrizze a fogyasztást és az energiahatékonyságot, mivel ez is nagyon fontos szempont manapság.

Vizsgálja meg, milyen extra funkciókra vagy programokra lenne még szüksége. Mindenképp érdemes például olyat modellt választani, ahol a belső teret minél jobban ki tudja használni. A programok és funkciók szempontjából ajánljuk tehát, hogy előre határozza meg igényeit és szokásait. Milyen edényeket használ leggyakrabban, milyen gyakran mosogat, mennyire fontos Önnek az alacsony fogyasztás, illetve milyen gyorsan szükséges elmosni az edényeket. Véleményünk szerint például fontos lehet az automata funkciók, gazdaságos és intenzív programok jelenléte is, valamint a gyors és csendes program megléte.

A legfontosabb szempontok

Ár
Méret
Kialakítás
Kapacitás
Programok

További fontos paraméterek

A belső tér felosztása
Energia- és vízfogyasztás
Zajszint
Design
Extra funkciók

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

Az inverter motorok új, erős, szénkefe nélküli fordulatszám-szabályozása nagy teljesítményt biztosít észrevehetően csendesebb működés, alacsonyabb energiafelhasználás és hosszabb élettartam mellett.

Az AirDry rendszernek köszönhetően a mosogatógép ajtaja automatikusan kinyílik a szárítási ciklus végén, és az edényeket így száradnak meg teljesen, a gép pedig kiszellőzik. Az energia megtakarítás mellett cseppmentes száradást is biztosít az edényeknek ez a funkció.

Legyen körültekintő

Új mosogatógépének beszerelésekor kellő körültekintéssel járjon el a vízvezetékhez való csatlakoztatáskor. Ezen felül az Aquastop, AquaSafe, AquaControl, WaterStop rendszerek fontos biztonsági óvintézkedéseket jelentenek a lefolyócső meghibásodása, sérülése esetén. A közvetlen vízcsatlakozáshoz szerelt biztonsági szelep a cső sérülésekor azonnal elzárja a vizet, így akadályozza meg az esetleges vízkárokat. Ez a védelmi rendszer áramellátástól függetlenül működik.

Ügyeljen rá, hogy mosogatás előtt úgy pakolja be az edényeket a mosogatógépbe, hogy a vizet forgató kar mozgását - különösen a nagyobb edények az alsó részben - ne akadályozzák, így minél jobban megelőzheti a gép meghibásodását.

Mind higiéniai, mind működési szempontból rendszeresen tisztítsa a gépet és a szűrőt is.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető mosogatógépeket és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.
Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb mosogatógépet, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik mosogatógép illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!