Hogyan vásároljon mobiltelefont?

Talán pont most jött el az ideje annak, hogy lecserélje mobiltelefonját, esetleg segít valakinek kiválasztani a legelső készülékét?

Egy új mobiltelefon vásárlása nagy kiadást jelenthet, így ezt a döntést érdemes alaposan átgondolni, hiszen nagy valószínűséggel ez egy olyan készülék lesz, amit mindennap használni fog a következő néhány évben. Tehát fontos, hogy a megfelelőt válassza!

Az okostelefonok napjainkban életünk szerves részévé váltak.

Kommunikációra, játékra, fényképezésre, zenehallgatásra, dokumentumok felhőbe mentésére, útvonaltervezésre, internetes böngészésre vagy akár power bankként, más készülékek töltésére is használhatja őket.

Egy tökéletes mobiltelefon helyettesíti a fényképezőgépet, naprakész információval lát el, útközben is szórakoztat és elegendő akkumulátoridőt biztosít a hazajutásig.

A választási lehetőségek tengerében a telefonvásárlás meglehetősen ijesztő folyamatnak tűnhet, és természetesen nagyon sok kérdés merülhet fel, amelyekre ebben a vásárlási útmutatóban válaszolni fogunk:

 • Miket kell átgondolni, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
 • Mennyibe kerül ma egy mobiltelefon, és milyen tudással rendelkeznek az egyes készülékek?
 • Mit kell figyelembe venni, amikor kiválasztja a kijelző méretét, az operációs rendszert, a kamerát vagy az akkumulátort?
 • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
 • Milyen egészségre gyakorolt hatásai lehetnek egy mobiltelefonnak?

  Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb mobiltelefont választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen telefont szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új készülékében.
Gondolja át, mi az, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt az előző készülékében; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel okostelefonjának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Mobiltelefon kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A legfontosabb szempontok

Ár
Méret, forma és kialakítás
Operációs rendszer
Tárhely
Kijelző
Kamera
Akkumulátor
RAM

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

5G
NFC

Legyen körültekintő

A mobiltelefon-használat egészségügyi következményei

Jól ismert, hogy az RF (rádiófrekvenciás) sugárzásnak igen magas „termikus” hatása van, ami azt jelenti, hogy emeli a test hőmérsékletét. Aggodalomra adhat okot, hogy a mobiltelefonok által kibocsátott alacsony RF-sugárzás egészségügyi problémákat okozhat a felhasználóknál: például fejfájást, depressziót vagy szorongást.

Általánosságban elmondható, hogy a mobiltelefon-függőség és a pszichológiai egészség közvetlen kapcsolatban állnak egymással. A túlzott telefonhasználat rosszul befolyásolhatja a serdülők mentális egészségét: rosszkedvűnek vagy fáradtnak tűnhetnek.

Amennyiben a gyermeke számára vásárolna mobiltelefont, tudnia kell, hogy az ehhez ajánlott átlagos életkor 12 és 13 év között van, de amikor fiának vagy lányának készüléket választ, az legyen egy megalapozott, személyes döntés, amely változhat a gyermek érettsége és igényei alapján. Mielőtt gyermekének okostelefont vesz, mérlegeljen, és mindenképp tegye fel magának a következő kérdést: miért van rá szüksége?

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető mobiltelefon készülékeket, és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.

Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a készülékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb mobiltelefont, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

 • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
 • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
 • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
 • Olvashat véleményeket a Boltokról is, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
 • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Válassza az Ön számára legkedvezőbb ajánlatot!

Úgy gondoljuk, hogy most már döntése biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik telefon illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!

Kiegészítők

A számológéptől a kameráig és rengeteg egyéb funkcióig a mobiltelefonok már szinte mindenre képesek. Természetesen hiányzó funkció mindig akad, de szerencsére a folyamatosan fejlődő mobiltelefon-kiegészítő iparág pótolja ezeket a hiányosságokat.

Az egyik legnépszerűbb termék a fülhallgató - hogyha zenét hallgatna vagy telefonálna, rengeteg fajta közül választhat. Amennyiben új telefonjának nincs jack csatlakozója vagy bluetooth kiegészítőket szívesebben használ, kiváló vezeték nélküli headsetek közül választhat. Esetleg a mobilja szép, dizájnos külsejének épsége miatt aggódik? Többféle anyagból készült telefontok vagy kijelzővédő fólia lesz hasznára. Amennyiben nagy energiafelhasználású alkalmazásokat használ, esetleg sokat játszik, akkor egy power bank/külső akkumulátor segítségével bármikor újra tudja tölteni telefonkészülékét.

A fentieken kívül természetesen még sok egyéb kiegészítő közül válogathat: autós telefontartó, mobiltöltő, bluetooth hangszóró, aktivitásmérő, okosóra - az Ön döntése, hogy milyen kiegészítőkkel használja ki még jobban a telefonjában rejlő lehetőségeket.