Hogyan vásároljon mikrohullámú sütőt?

Akár szeret gyakran főzni, akár a gyors ételeket részesíti előnyben, egy mikrohullámú sütő elengedhetetlen eszköze lesz a háztartásában.

A mikrohullámú sütők ma már ötvözik a sebességet a sokoldalúsággal és a technológiával, hogy intelligens konyhai készüléket hozzanak létre, stílusok, funkciók és színek széles választékával. Rendkívül nagy kényelmet és időmegtakarítást jelentenek minden háztartás számára.

Kiválóan alkalmasak bármilyen maradék étel, például pizza, vagy az előző napi ebéd gyors felmelegítésére, fagyasztott ételek kiolvasztására, pattogatott kukorica készítésére és még sok minden másra. Az időmegtakarítás mellett a mikrohullámú sütővel energiát is megtakarít - hatalmas mennyiséget tud megspórolni azzal, hogyha nem a hagyományos sütőt használja kis mennyiségű ételek melegítéséhez, vagy nem a vízforralót üzemeli be például egy bögre forró víz elkészítéséhez.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy mikrohullámú sütő és milyen tudással rendelkeznek az egyes készülékek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a kialakítást, vagy a mikró teljesítményét és méretét?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy mikrohullámú sütőnek?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen mikrót szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új készülékében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt készülékében; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel mikrohullámú sütőjének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Mikrohullámú sütő kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Ebben a vásárlási útmutatóban minden olyan információt megadunk, amelyre szüksége van egy olyan termék megtalálásához, ami leginkább passzol életviteléhez, ízléséhez, étkezési szokásaihoz és költségvetéséhez, legyen szó teljesítményről, méretről, vagy a különböző plusz funkciókról.

Korábban a mikrohullámú sütők nem rendelkeztek ennyi tulajdonsággal, a választás sokkal egyszerűbb volt - egyszerű készülékeket dobtak piacra a gyártók, amelyeknek a funkciója mindössze annyi volt, hogy néhány perc alatt képesek legyenek felolvasztani a fagyasztott készételeket, felmelegíteni a maradék ebédet, vagy elkészíteni egy adag pattogatott kukoricát. A kényelem és a gyorsaság volt az elsődleges szempont, de ma már sokkal többféle változat és számtalan plusz között lehet válogatni.

A megvásárolt típustól függően a mikrohullámú sütő például egyszerű grill ételeket is képes készíteni a grill funkció segítségével, akár egy hagyományos sütő - csak ebben az esetben egyszerűbb és gyorsabb formában. Elkészíthet akár konkrét, szintén egyszerű recepteket előre beprogramozva egy érintőpad segítségével a konyha túlmelegedése nélkül, egyes készülékek pedig automatikusan kikapcsolnak, amikor egy érzékelő megállapítja, hogy az étel elkészült, vagy a program lefutott.

Számos modell sütésre, grillezésre is használható, néhány termék továbbá gőzölés funkcióra is képes. Amennyiben Ön úgy szeret főzni, hogy előre elkészít nagyobb mennyiségű ételt a következő hétre, akkor fontos funkció egy jó leolvasztási program is. Nem minden mikrohullámú sütő rendelkezik minden extra tulajdonsággal, ezért fontos, hogy a vásárlás előtt meghatározza, milyen funkciókra és tulajdonságokra van szüksége elsősorban.

A legfontosabb szempontok

Ár
Kialakítás
Teljesítmény
Űrtartalom
Hagyományos vagy hőlégkeveréses?

További fontos paraméterek

Méret
Vezérlés
Energiaosztály
Design

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

A grill funkció talán az egyik legnépszerűbb, amelynek segítségével szendvicset, húst, zöldséget grillezhet időt és energiát megtakarítva - ezzel a funkcióval tulajdonképpen valamennyit a hagyományos sütője tudásából is átvállal a mikrohullámú sütő. Természetesen amennyiben a megvásárolni kívánt mikróban grill is található, ne feledje, hogy a grill elem valószínűleg kevésbé hatékony, mint a hagyományos verzió, így a pirítás lassabb lehet. Az úgynevezett crisp funkcióval rendelkező termékek továbbá alkalmasak arra, hogy a mikróban lévő ételt a készülék a melegedés közben alulról is pirítsa.

A felsőkategóriás mikrók előre beprogramozott menüket is kínálnak, amelyek lehetővé teszik az ételek elkészítését anélkül, hogy először meg kellene határozni a melegítési időt, vagy a teljesítmény fokozatát. Ennek a funkciónak a használatával különféle módokat programozhat be olyan sorrendben, amely a folyamat során automatikusan megváltozik. Például kezdheti az étel kiolvasztásával, majd válthat melegítésre.

Sok eszköz különböző olvasztási beállításokat kínál, amelyek kiküszöbölik az olvadásból keletkező nagyobb mennyiségű nedvességet. Bizonyos modellek késleltetett indítási idővel rendelkeznek, vagy melegen tartják az ételt, miután elkészült, de még nem fogyasztja el.

A legtöbb mikrohullámú sütő kivehető tányérral rendelkezik, amely az egyenletes melegítés érdekében forog. Néhány modell rendelkezik olyan beállítással, amely lehetővé teszi, hogy ezt a funkciót kikapcsolja, így a tányér állva marad. Olyan edények esetében hasznos funkció, amelyek füllel rendelkeznek és nagyobb méretűek, mivel ezek a forgásnál útban lehetnek. Néhány új verzióban pedig téglalap alakú tálcák vannak, amelyek előre-hátra csúsznak. A hőlégkeveréses mikrohullámú sütők más technológiát alkalmaznak, amely egyenletesen osztja el a hőt, hasonlóan a légkeveréses sütőkhöz. Ezen funkció esetében tehát a készülék nem a tányért forgatja, hanem a levegőt keringeti - így lehetősége van többféle formájú, méretű edény elhelyezésére a mikrohullámú sütőben anélkül, hogy a forgással számolnia kellene. Tisztántartása is könnyebb, mint a tányérral ellátott mikrohullámú sütőké.

A teljesítményszabályozók segítségével nem mindig kell teljes mértékben a mikrohullámú sütőt kihasználni. A változó teljesítmény lehetővé teszi a beállítási szint megváltoztatását. Párolhatja az ételeket 50%-os teljesítménnyel, vagy leolvaszthatja 30%-kal, így energiát is megtakarít.

A gyerekzárral rendelkező mikrók különösen fontosak kisgyerekes családok számára, amennyiben a mikró a gyerekek számára is elérhető magasságban van. A gyermekbiztos ajtókat egy billentyűzettel lehet zárni és kioldani. Hasznos funkció, ami megakadályozza, hogy a gyerekek véletlenül elindítsanak egy programot, vagy hogy megváltoztassák az időzítést. Könnyen kezelhetők, és általában gombok meghatározott sorrendjánek megnyomásával nyitható az ajtó.

Az automatikus, szenzoros érzékelővel ellátott modellek érzékelik az ételek nedvességtartalmát és a sütő páratartalmát, és ennek megfelelően állítják be a teljesítményszintet és a főzési időt a legjobb eredmény érdekében. A mikrohullámú sütő a megfelelő idő után automatikusan kikapcsol, garantálva, hogy az ételek ne legyenek túlsütve, vagy alulfőzve.

Legyen körültekintő

A mikrohullámú sütő elhelyezésekor javasolt egy külön konnektort használni az áramforráshoz való csatlakoztatáskor, olyat, amelybe más eszköz nincs bedugva, így nem áll fenn a veszélye, hogy a nagy energia miatt a mikró lecsapja a biztosítékot.

Mindig használjon mikrohullámú sütőben tárolható edényeket. A kerámia, az üvegáru és néhány műanyag anyag használható, de ne tegyen bele semmiféle fémet. A lefedett ételt melegítés közben fontos szellőztetni, ehhez elég egy kisebb rés, hogy a gőz tudjon távozni. Kevergesse az ételeket, vagy forgassa el az az edényt az egyenletes melegítés érdekében. Az ételek széle melegszik először, ezért érdemes vastagabb ételrészeket a főzőedény szélére helyezni, a vékonyabb részeket pedig a közepére.

Amikor melegítés után az ételeket kiveszi a mikrohullámú sütőből, és a tetőt eltávolítja, a felszabaduló gőz forró lehet.

Ne üzemeltesse a mikrohullámú sütőt, amennyiben az üres - a mikrohullámok visszapattannak a belső részről, és károsíthatják a sütőt.

Amennyiben van pacemakere, bár a modern szívritmus-szabályozók védve vannak az interferenciától, néha mégis káros hatással lehet a mikrohullámú sütő közvetlen közelében lenni, mindig legyen körültekintő és egyeztessen orvosával.

Az inverteres mikrohullámú sütők az inverter rendszerrel a mikró működését rugalmasan és egyenletesen szabályozzák, ami csökkenti az energiafogyasztást és gyorsabb főzést tesz lehetővé az élelmiszer-sejtek károsodása nélkül - amennyiben ez fontos szempont Önnek, érdemes ilyen terméket választani.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető mikrohullámú sütőket, és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.

Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a készülékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb mikrót, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket a Boltokról is, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Válassza az Ön számára legkedvezőbb ajánlatot!

Úgy gondoljuk, hogy most már döntése biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik mikrohullámú sütő illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!