Hogyan vásároljon televíziót?

Egy új televízió vásárlása mindenki számára nagy kiadást jelent, így ezt a döntést érdemes alaposan átgondolni, hiszen ez egy olyan készülék lesz, amit szinte mindennap használni fog a következő években.

A televíziózás technológiája hatalmas fejlődésen és átalakuláson ment át az elmúlt években, így amennyiben egy új televízió vásárlása előtt áll, akkor rendkívül lehengerlőek lehetnek a legújabb készülékek a maguk rengeteg funkciójával és tulajdonságával.

A TV-k nem csak képteljesítményben változtak sokat (a legkisebb, legolcsóbb modellek kivételével a legtöbb TV felbontása ma már legalább 4K), hanem vadonatúj technológiák is létrejöttek, például HDR, OLED és QLED; de más esszenciális tulajdonságok is fontosak lehetnek a modern televízióknál, mint például a képernyőméret, a tévék elhelyezési módja, a bemenetek száma; illetve a manapság kihagyhatatlan online streaming platformok támogatása, mint például a Netflix, az Amazon Prime vagy az Apple TV.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy tévé és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típusát vagy méretét?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy televíziónak?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen tévét szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.

Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.
Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb tulajdonságokról, amelyekkel TV készülékének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a LED TV, LCD TV, OLED TV kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A legfontosabb szempontok

Ár
Képátló
Felbontás
A TV típusa

További fontos paraméterek

Kapacitás
Csatlakozási lehetőségek

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

A folyamatosan elérhető internet kapcsolatnak és az alkalmazások futtatásának köszönhetően manapság a legtöbb tévét intelligens tévéknek nevezhetjük, de nem mindegyiket. Az okostévék (Smart TV), hasonlóan az okostelefonokhoz és az okos otthoni eszközökhöz, internetkapcsolatot és számos alkalmazás támogatását kínálják. Ez új szórakozási lehetőségek világát nyitja meg, videó streamingtől kezdve a játékokon, a közösségi médián át akár egy csatlakoztatott eszközzel teli ház vezérléséig. Egyre több modell tartalmaz olyan hangfelismerő eszközöket, mint az Amazon Alexa és a Google Assistant, alkalmasak továbbá csatornaváltásra és programok keresésére. Az intelligens tévék egyre több integrált intelligens otthoni funkciót is kapnak. Számos tévé kompatibilis a ház egyéb csatlakoztatott eszközeivel, beleértve az intelligens fényeket, az intelligens zárakat és egyéb érzékelőket illetve berendezéseket.

A TV gyártók hálózatra/internetre csatlakozó úgynevezett „okos TV” (Smart TV) modelljei az okostelefonokhoz, táblagépekhez hasonlóan alkalmazásokon keresztül férnek hozzá a legkülönbözőbb internetes szolgáltatásokhoz, játékokhoz és tartalmakhoz. Az ilyen készülékeken internetes böngészőt is használhat weboldalak olvasására, kommunikálhat közösségi oldalain keresztül, továbbá videó- és képmegosztók tartalmai és internetes hírek, információk érhetőek el.

A TV gyártók közül többen az Android TV operációs rendszert alkalmazzák. A Samsung, az LG és a Panasonic a maguk által fejlesztett Tizen, webOS illetve My Home Screen okos TV platformokat alkalmazzák, bár a Panasonic is kínál már TV-ket Android TV platformmal. Más okos platformokkal is találkozhat persze tévéken, de az imént említettek a legfejlettebbek.

Az okos TV-k alkalmasak az okostelefonon, táblagépen és számítógépen lévő tartalmak vezeték nélküli kapcsolaton keresztüli megosztására, és vezérelhetők is az erre szolgáló iOS és Android applikációkkal.

Választhat olyan televíziót, ami a 3D tévézés élményét kínálja. A 3D tévék térhatású filmek és műsorok nézését teszi lehetővé. A kevés térhatású tartalom miatt megkülönböztetünk 3D-Ready és 3D televíziókat. A 3D-Ready is 3D képes, de külön jeladót és speciális szemüveget kell vásárolni ehhez a típushoz.

Azokra a felhasználókra is fontos kitérni, akik valamilyen játékkonzolt használnak tévéjükhöz csatlakoztatva - ők választhatnak akár Gaming TV-t is, amelyek külön játék módot kínálnak. Ebben az esetben a szükséges beállítások automatikusan aktívak lesznek az eszközön, tehát például a kép és a hang optimális szintje vagy a jobb képminőség - a megfelelő szín, kontraszt nagyban tudja befolyásolni a játékélményt. Természetesen a nagy képernyő is segít a játékok élvezhetőségében, különösen többjátékos módban. Számos modell a csatlakoztatott konzolt is felismeri, így az indítás gyors és kényelmes.

Legyen körültekintő

Amikor elhelyezi a készüléket otthonában, ügyeljen rá, hogy körülötte megfelelő szellőzést biztosítson. Ne helyezze olyan pontra, ahol huzamosabb ideig nagyobb hő vagy napfény érheti.

Biztosítsa a kábelek megfelelő és biztonságos elhelyezését, hogy ne sérüljenek meg, továbbá a készüléket stabil helyre telepítse, illetve amennyiben fali konzolra helyezi, szintén ügyeljen a stabilitásra és a szakszerű rögzítésre.

Amennyiben anyagi lehetőségei engedik, válassza a lehető legjobb minőségű kijelzővel rendelkező tévék valamelyikét, amelyek szemkímélő kijelzőikkel megfelelnek vagy túl is szárnyalják a kék fényre és képminőségre vonatkozó szabványokat. Emellett természetesen vegye figyelembe az ajánlott távolságot tévézés közben.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető TV készülékeket és már csak néhány közül kellene kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a készülékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb TV készüléket, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket a Boltokról is, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Válassza az Ön számára legkedvezőbb ajánlatot!

Úgy gondoljuk, hogy most már döntése biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik tévé illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott TV-t.