Hogyan vásároljon laminálót?

A laminálásnak köszönhetően a plakátok, névjegykártyák és a sima papír is tovább tartanak. Nem szeretné, ha a plakátjai, névjegykártyái vagy dokumentumai megsérülnének? Zárja őket laminálóval védőfóliába. A mai készülékek percek alatt elvégzik a munkát, és emellett megfizethetők is. Van azonban néhány kulcsfontosságú kérdés, amellyel vásárlás előtt foglalkoznia kell.


• Dia, szerkesztő, Árukereső.hu

• Olvasási idő: 6 perc

A laminálógépek segítenek meghosszabbítani a nyomtatott anyagok élettartamát azáltal, hogy védőfóliával látják el azokat. Ezt a módszert talán már ismeri néhány iratból vagy ajtóra helyezett kiírásból. Ezek a papírok így tovább tartanak eredeti állapotukban - nincsenek gyűrődések, szennyeződések vagy meghajlott sarkok.

A legfontosabb kérdés a vásárlás előtt az, hogy milyen nyomtatott anyagokat és milyen gyakran fog laminálni. Az alkalmi felhasználók számára elég egy olcsóbb, lassabban melegedő gép, míg az ipari felhasználók, nyomdászok vagy grafikusok értékelni fognak egy fejlettebb, nagyobb formátumú, jobb funkciókkal rendelkező gépet.

Előnyök és hátrányok

  • Növeli a nyomtatott anyagok szilárdságát és meghosszabbítja az élettartamát
  • Alkalmas személyi igazolványok, névjegykártyák, plakátok stb. megerősítésére
  • A3 és A4 méreteket is kezel
  • Egyes modellek hideg laminálást is lehetővé tesznek
  • Az olcsóbb modelleknek sokáig tart a felmelegedése
  • A gyengébb gépek lassan laminálnak

Paraméterek

Formátum
A gépet aszerint válassza ki, hogy általában mekkora dokumentumot kíván laminálni. A feltüntetett méret mindig a maximális méret - a laminálógép kisebb méreteket is mindig képes kezelni. Az A2-es laminálógépek ritkaságnak számítanak.

A3-as laminálógépek
A4-es laminálógépek

Egyes készülékek kombinálják a laminálót és a vágót. Ez lehetővé teszi, hogy a laminálás előtt a dokumentumot saját igényei szerint vágja és szerkessze.

Laminálási sebesség
A sebesség azt jelzi, hogy a gép percenként mennyi anyagot képes lezárni. Ez szorosan összefügg a görgők számával a gépben - amennyiben csak egy pár van, a laminálás lassabb és kevésbé pontos. Ezért a nagyobb sebességű gépek általában két vagy három görgőpárral rendelkeznek.

Maximális fóliavastagság
A mikronban megadott érték a fólia maximális vastagságát jelzi. A minimális vastagság 125 mikron. A drágább gépek vastagabb fóliákat tudnak kezelni, amelyek szilárdabban tartanak, általában 250 mikron körül.

0 - 125 mikron
150 - 175 mikron
175 mikron vagy több

Ki kell választania a megfelelő laminálófóliát is a gépéhez. Fordítson különös figyelmet a megfelelő formátumra, vastagságra és kialakításra.

Jellemzők

Állítható hőmérséklet - szabályozza a gép hőmérsékletét és a különböző filmvastagságokhoz szükséges optimális beállításokat.
Visszafordítás - lehetővé teszi a dokumentum visszahúzását elakadás esetén
Zajmentes működés - a gép csendesen laminál
Hideg laminálás - lehetővé teszi a fóliák hideg olvasztását egy speciális ragasztóval.
LED kijelző - a gép működésének könnyebb ellenőrzéséhez

Gyakori kérdések

Mennyi ideig tart a laminálógép felmelegedése használat előtt?
Hogyan működik a hideg laminálás?
Hogyan kell helyesen laminálni?