Hogyan vásároljon kompresszort?

Amikor otthon fel kell fújnia egy labdát vagy egy gumiabroncsot, vagy lakkot szeretne fújni a kerti padra, esetleg egy csapolt sörrel akar hűsölne a kertben, a kompresszor nélkülözhetetlen eszköz. Ismerje meg a különböző kompresszortípusokat, azok paramétereit, tudja meg, hogyan kell a kompresszort ápolni, és válassza ki a legmegfelelőbb tartozékokat az eszközéhez.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

 • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
 • Mennyibe kerül ma egy kompresszor és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
 • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a kompresszor teljesítményét, fajtáját vagy méretét?
 • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
 • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy kompresszornak?


  Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen kompresszort szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új modellben.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel kompresszorának mindenképp rendelkeznie kell. Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Kompresszor kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Szívó- és kimeneti teljesítmény

További fontos paraméterek

Áramfelvétel
Maximális üzemi nyomás
Működési intenzitás / működési idő
Nyomástartály térfogata
Súly
Tervezett felhasználás

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

Mikor a levegő áthalad a kompresszoron és megnő a nyomása egyben fel is melegszik, ez azért szükséges, hogy a szerkezet ne legyen tökéletesen hő szigetelve a környezettől. Emiatt ugyan veszteség észlelhető, ám ez szükséges a kompresszor rendeltetésszerű működéséhez, és a levegő térfogatának csökkentéséhez.

A csavarkompresszorokat a kozmetikában és fogászati területen is használják.

Minőség

A készülék valódi minősége csak bizonyos idő után válik ismertté. Ha nincs lehetősége kipróbálni a készüléket vásárlás előtt, olvassa el véleményünket. A szerviz szintén fontos, mind a garancia alatt, mind a garancia lejárta után. Egy márkás gyártó valószínűleg rendelkezik szervizközponttal az Ön lakóhelyéhez közel, így az esetleges hibák javítása gyorsan elvégezhetők. A kompatibilis tartozékok és tanácsok széles választéka szintén fontos.

Tartozékok

A tartozékok között számos kiegészítőt, adaptert és sokfajta tömlőre csatlakoztatható pneumatikus szerszámot talál.

A fúvópisztoly ideális, például a szennyeződések eltakartítására, ha nem szeretne rongyot vagy durva anyagot használni.

Ha egy felület lakkozásáról vagy festéséről van szó, a szórópisztoly tökéletes az Ön számára. A megfelelő méretű tartállyal a festés munkafolyamata folyamatossá válik, az állítható szórófej pedig állíthatja a kifújt festék irányát, ezzel is könnyítve a munkát.

A szórópisztolyt továbbá felhasználhatja a rozsda vagy vízkő csiszolóanyagokkal történő eltávolítására. Minden pisztolyon fel van tüntetve, hogy milyen durvaságú anyagot képes befogadni.

A tömlő, amely a kompresszortól a pneumatikus szerszámhoz vezet, szintén hasznos tartozék. Különböző hosszúságban, anyagban és különböző átmérővel kaphatók.

Az ütvecsavarozó, vagy más néven légkulcs, a kompresszorok egyik leggyakoribb tartozéka. Rendkívül hasznosak és megkönnyíti és felgyorsítja a munkát például acélszerkezetek összeszerelésekor, az autókerék csavarjainak meghúzásakor és meglazításakor.

Legyen körültekintő

Soha ne húzza ki a tápkábelt a konnektorból, ha a kompresszor működés alatt van. Ez megkerüli az automatikus tartályszellőztető funkciót. Ez nemcsak azt akadályozná meg, hogy a kompresszor újrainduljon, hanem a motor leégésének kockázatát is magában hordozza!

Karbantartás

A vízelvezetés csak a nyomástartállyal rendelkező kompresszorok esetében fontos. A levegő szennyeződéseket, port tartalmaz, és ezek lerakódhatnak a légtartályban. A tartályban ezért van egy öblítőszelep, amelyen keresztül a tisztítás történik.

Ha a kompresszor olajjal van kenve, feltétlenül pótolja azt. Mindig a gyártó által ajánlott olajat használja, és ellenőrizze az olajszintet mérőpálcával vagy olajmérővel. Természetesen az olajkompresszoroknál is szükséges az olaj cseréje. A csereintervallum lehet 100 vagy 300 üzemóra, vagy 2 évente egyszer. Ellenőrizze az olajszintet a forgattyúsházban lévő kémlelőüveg segítségével.

Természetesen a kompresszort egy hagyományos garázsban is tarthatja, de ezzel csökkentheti az élettartamát. Sok levegő áramlik át a gépen, és ennek a lehető legtisztábbnak és hűvösebbnek kell lennie. A kompresszorral ellátott helyiséget is szükséges szellőztetni, hogy az ne melegedjen túl.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető kompresszorokat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.
Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb kompresszort, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

 • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
 • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
 • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
 • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
 • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik kompresszor illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!