Hogyan vásároljon légkondicionálót?

Egy klímaberendezés vásárlása hosszú távú, költséges beruházás, de legtöbb esetben saját életminőségünket javítja. Amennyiben a célnak legjobban megfelelő készüléket választja, nem csak energiát, hanem pénzt is spórolhat.

Egy légkondicionáló berendezéssel otthonában, a munkahelyén, vagy akár az autójában is biztosíthatja a megfelelő hőmérsékletet és komfortérzetet, az újabb modellek pedig a hűtés mellett fűteni is tudnak. A jó minőségű klíma továbbá egyszerű használatot is biztosít, és valóban megfelelően tisztítja a levegőt a megfelelő szűrési technológiákkal.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy légkondicionáló és milyen tudással rendelkeznek az egyes készülékek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a kialakítást, vagy a szűrők típusát?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy légkondinak?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen klímát szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel klímájának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Klíma, légkondi kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Mindenekelőtt döntse el, hogy szükséges-e a fűtési opció a helyiségbe, ahová a klímát fogja telepíteni, vagy pusztán a hűtés funkció is elegendő. Abban az esetben, hogyha több helyiséget egyszerre szeretne klimatizálni, alkalmas lehet a több beltéri egységgel rendelkező, ám közös kültéri egységet alkalmazó rendszer.

A legtöbb vásárlónak általában a legelterjedtebb, úgynevezett split klímák jutnak eszébe elsőnek, amikor légkondicionálásról hallanak. Természetesen ennél jóval több típus létezik, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb megoldást, legyen szó az adott helyiség típusáról, méretéről, az ott tartózkodók létszámáról vagy egészségi állapotáról, de otthoni vagy ipari felhasználási cél között is lehet választani.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Teljesítmény
Energiahatékonyság
Inverter, hiperinverter
Hűtőközeg
Zajszint
Szűrők

További fontos paraméterek

Okos funkciók
Gyártó

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

Létezik DRY (száraz) üzemmóddal rendelkező légkondicionáló, ez a funkció bizonyos típusú központi légkondicionáló egységekben található meg. Ennek az üzemmódnak a célja a helyiség páratartalmának csökkentése.

Az automatikus újraindulás segítségével egy esetleges áramkimaradás esetén a készülék újraindul az előző beállításokkal, ez némelyik készüléknél kikapcsolható funkció.

A biofilterrel rendelkező készülékek speciális szűrőt tartalmaznak, amely segít kiszűrni a mikroszkopikus részecskéket, egyéb szennyeződéseket, baktériumokat a rendszerből egy egyedi biológiai enzim segítségével.

A gazdaságos, eco üzemmóddal rendelkező klímák segítenek kisebb energiafelhasználással működtetni a készüléket. Akkor érdemes használni, amikor a szoba már a megfelelő hőmérsékletre hűlt, és ezt a hőmérsékletet szeretné szinten tartani.

Legyen körültekintő

Figyeljen a klíma karbantartására, különösen a szűrők rendszeres tisztítására. Amennyiben koszos, eltömődött a szűrő, kevesebb levegő áramlik át rajta, így a klíma hatékonysága és a levegő tisztasága is romlik.

Vásárlás előtt mindig ellenőrizze a légkondi energiahatékonyságát. Amennyiben a lakásban, vagy az irodában több klíma működik, érdemes egyszerre mindegyiket működtetni, így érheti el a legnagyobb hatékonyságot.
Ide kapcsolódik a helyiség túlzott felmelegedése, amit érdemes elkerülni, mert a klíma csak lassan tudja a megfelelő hőmérsékletre hűteni a helyiséget.

Energiát spórolhat azzal, hogyha életviteléhez igazítja a klíma működését. Amikor elmegy otthonról, állítsa kicsit magasabbra a hőmérsékletet, így szinten tartja a hűtést, de nem dolgozik a rendszer túl nagy energiafelhasználással.

Az ablakok redőnnyel történő eltakarása, vagy hővisszaverő fólia felszerelése a beérkező hő nagy részét képes kívül tartani, így nem melegszik fel túlzottan a helyiség - amennyiben anyagi lehetőségei engedik, érdemes ezeket is használnia a légkondicionáló mellé, így alacsonyabb lesz az üzemeltetési költség.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető légkondicionálókat, és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.

Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a készülékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb légkondit, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket a Boltokról is, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Válassza az Ön számára legkedvezőbb ajánlatot!

Úgy gondoljuk, hogy most már döntése biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik légkondicionáló illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!