Hogyan vásároljon kazánt?

Bár a kazánt általában egy háztartási helyiségben vagy pincében szokás elhelyezni, ahol nincs szem előtt, mégis a ház egyik legfontosabb berendezésének számít. Célja, hogy hőt termeljen a lakásban vagy házban, és lehetővé tegye, hogy akkor is élvezhesse a családias kényelmet, amikor téli hideg van. Amikor azonban egy régebbi kazán eléri élettartama végét, és újat kell választani, vagy egy új vagy felújított épület számára kell megtalálni az ideális hőforrást, sajnos nincs univerzális megoldás. Ezért több kritériumot is figyelembe kell vennie.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy kazán és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a kazán teljesítményét vagy méretét?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy kazánnak?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen kazánt szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új modellben.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel gofrisütőjének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Kazán kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Fűtés és vízmelegítés

További fontos paraméterek

Üzemanyag
Elhelyezés
Fogyasztás és éves költségek
Szolgáltatás

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

Különböző kazántípusok és sajátosságaik

Szilárd tüzelésű kazánok esetében kéményen keresztül szükséges megoldani a füstgáz elvezetést. Amennyiben nincs kéménye az adott helyiségnek, szerelt kéménnyel is megoldható. Hosszú távú és biztonságos megoldást jelentenek a saválló kémények, amelyek többrétegű kialakítással rendelkeznek. Saválló cső, rendkívül magas hőfoknak ellenálló szigetelőréteg, és egy borítás, ami a külső környezeti hatásoktól védi a kéményt, továbbá merevséget és stabilitást biztosít.

Gázkazánok esetében pedig szellőzők és ventilátorok segítségével is megoldható a szellőzés. Amennyiben kondenzációs kazánt csatlakoztat a kéményhez, akkor azt a füstgázok összetétele miatt speciálisan bélelni kell.

Legyen körültekintő

Készüljön fel a rendszeres karbantartásra; a kazánokat gyakran kell tisztítani a koromtól és más lerakódásoktól, amelyek csökkentik a hatékonyságukat. Szükséges továbbá, hogy 3 évente egy hitelesített szakember elvégezze a jogszabályban előírt ellenőrzést, emellett a füstgázokat is el kell távolítani a kazánból.

A karbantartási követelmények típusonként jelentősen eltérnek. A szilárd tüzelésű kazán igényli leggyakrabban figyelmet és a karbantartást. A fűtési szezonban a hőcserélő eltömődik korommal és kátránnyal, ami csökkenti a kazán huzatát és ezáltal a hatékonyságát. A tisztítás optimális időpontja 14 naponta egyszer, és legalább havonta egyszer a kazán egyéb belső területeire is érdemes összpontosítani. Szüksége lesz egy acélkefére és egy kaparóra, illetve a kazánok túlnyomó többségén van egy alsó lyuk, ahonnan egyszerűen kisöpörheti a szennyeződéseket. A kazánt 3 évente ellenőrizni kell, és ezt csak a kazán gyártójának képzett munkatársa végezheti.

A gázkazánokat évente körülbelül egyszer, általában a fűtési szezon előtt tisztítani kell, így a kazán állapotát is ellenőrizni kell. A belek túlzott eltömődése nemcsak a hatékonyság csökkenését jelentheti, hanem mérgező szén-monoxid képződéséhez is vezethet. Az is jó ötlet, hogy évente egyszer egy képzett szakemberrel rendszeresen ellenőriztesse a berendezést.

Hőszivattyú esetén havonta vagy kéthavonta egyszer ellenőrizni kell, hogy a fűtési rendszer megfelelően szellőzik-e és nyomás alatt van-e. Meg kell győződnie arról is, hogy a szivattyú közelében nincs fűtővíz szivárgás. Legalább 2 évente egyszer érdemes a gyártó szakemberével elvégeztetni egy teljes körű ellenőrzést. Egyes hibák nem láthatók, de szükségtelenül megnövelhetik a villanyszámlát.

Általános szabály, hogy mindig csak bevált kereskedőktől vásároljon, akik betartják a garanciális feltételeket és minőségi termékeket értékesítenek. Ugyanígy nézze meg a garancia hosszát is, a szabványos 2 év egy olyan fontos berendezés esetében, mint a kazán, nem biztos, hogy elegendő. Az összes információt megtalálja az egyes termékleírásokban, emellett tekintse meg felhasználói véleményeinket is.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető kazánokat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb kazánt, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik kazán illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!