Hogyan vásároljon iskolatáskát?

Az iskolai hátizsák vagy iskolatáska beszerzése minden évben nagy kihívás lehet, különösen, amikor kisiskolás gyermekét hívja segítségül A gyerekeknek kimondottan tetszenek a szép, színes, a kedvenc mese motívumokkal díszített termékek, de hogyan lehet megbizonyosodni arról, hogy az ilyen hátizsákok egyúttal bizonyos fontos szabványoknak is megfeleljenek és sokáig kitartsanak?

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

 • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
 • Mennyibe kerül ma egy iskolatáska és milyen paraméterekkel rendelkeznek az egyes modellek?
 • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust vagy a méretet?
 • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
 • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy iskolatáskának?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen iskolatáskát szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új modellben.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb paraméterekről, amelyekkel az iskolatáskának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Iskolatáska kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Az iskolatáska hasznos az első osztályosok illetve a többi alsó osztályba járóknak is. A kis kezek számára is könnyen nyitható és rendszerezetten lehet belepakolni. A belső elrendezés egyszerű és könnyen átlátható - belül egy vagy két nagy rekesz található, amelyekben gyermeke azonnal áttekintheti tanulási segédeszközeit. Az iskolatáskának stabil felépítésűnek és szilárd aljúnak kell lennie, amely lehetővé teszi az iskolás számára, hogy bárhol letehesse a padlóra. További előny, amennyiben a táska könnyen, jól tisztítható, minőségi anyagból készül.

A legfontosabb szempontok

Ár
Anyag és kialakítás
Mellkasi-és derékhevederek
Vállpántok
Súly

További fontos paraméterek

Méretek és teherbírás
Belső elrendezés
Iskolai kiegészítők

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

10 tipp az első osztályosok iskolatáskáinak kiválasztásához:

 • Az iskolatáskának a lehető legközelebb kell lennie a gyermek hátához.

 • Győződjön meg róla, hogy a háta kipárnázott.

 • Egy elsős gyerek iskolatáskája nem lehet lényegesen szélesebb, mint a válla.

 • Erős, de könnyű felépítésűnek kell lennie.

 • A teljes tömeg ne haladja meg az 1,2 kg-ot. Egy elsős gyermek számára a táska optimális súlya 900g körül van.

 • A vállpántok legyenek állíthatóak, párnázottak és légáteresztőek.

 • Az iskolatáska felső szélének el kell érnie a vállmagasságot.

 • Az alsó szélének csípő magasságban kell végződnie.

 • Az első osztályosok számára ajánlott olyan táskát választani, melynek egy fő rekesze van.

 • Az iskolatáskának minden oldalról biztonsági elemekkel kell rendelkeznie.


Legyen körültekintő

Iskolatáska választásánál mindenképp figyeljen oda gyereke magasságára és súlyára, hiszen a túl nagy és nehéz hátizsák nagy terhelést jelenthet a gerincnek, ami későbbi egészségügyi problémákhoz vezethet.

Figyeljen oda arra is, hogy a táska el legyen látva fényvisszaverő elemekkel, hogy sötétben, szürkületkor is látható legyen gyermeke, így elkerülve az esetleges baleseteket. Az iskolatáskákon vagy hátizsákokon általában minden oldalon és a vállpántokon is megtalálhatóak ezek.

A sok fakk, zseb és egyéb tartók jól jöhetnek a gyerekeknek, amikor az iskolaszereiket és tankönyveiket szeretnék rendezni és rendszerezni. Könnyebb benne megtalálni a tanórákhoz szükséges dolgokat, elkülöníthetőek az írószerek, az uzsonna és a könyvek, így egyik sem tesz kárt a másikban.

Végül, válasszon olyan mintázatú és színű táskát, ami gyerekének biztosan tetszik majd, vagy ami még nagyobb öröm és izgalom, amikor a gyerek saját maga választja ki az iskolatáskáját.

Győződjön meg róla, hogy az iskolatáska alja szilárd, műanyag lábakkal rendelkezik, hogy megtartsa az alakját. Ezzel megelőzhető tartalmának esetleges sérülése, és iskolás gyermeke könnyedén elhelyezheti akár az íróasztala mellett is. A lábak hasznosak lehetnek a szennyeződések elkerülésének céljából is.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni a szóba jöhető iskolatáskákat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia gyermeke számára a legideálisabb iskolatáskát, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

 • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
 • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
 • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
 • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
 • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik iskolatáska illik gyermekéhez leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!