Hogyan vásároljon hordozható hangszórót?

A Bluetooth hangszórók nagyszerű választás strandoláshoz, biciklizéshez, sátorozáshoz egyaránt. Felhasználási módjukból adódóan sokféle kivitel létezik, amely minden igényt kielégít az adott szituációban, legyen szó kollégiumi szobáról, családi házról vagy akár autóról is, bármely felhasználási célra fejlesztettek eszközöket. A következőkben bővebben beszélünk ezekről, és több más jellemzőjükről is, amelyet érdemes tudni a következő hordozható hangszórója vásárlása előtt.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy hordozható hangszóró és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a hangminőséget, vagy az akkumulátor üzemidejét?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy hordozható hangszórónak?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen hordozható hangszórót szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel hangszórójának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Hordozható hangszóró kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Mi az a Bluetooth hangszóró?

A Bluetooth hangszóró egy audió-periféria, kiegészítő, amely a zene forrásával - legyen az telefon, laptop, vagy egyéb okoseszköz - Bluetooth-on keresztül kommunikál. Némely Bluetooth hangszóró képes Wi-Fi-n vagy kábelen keresztül csatlakozni a rendszerhez, de a lényeg mégis a hordozhatóságukban rejlik.

Nem csak Bluetooth-on keresztül szeretne csatlakozni?

Az összes Bluetooth hangszóróhoz lehet Bluetooth-on keresztül kapcsolódni, de nem ez az egyetlen módja a csatlakozásnak. Egyes modelleken megtalálható a jó öreg jack aljzat, így kábelesen is össze tudjuk kötni azt a telefonunkkal. Az okos hangszórók pedig Wi-Fi-n keresztül is képesek kapcsolatot létrehozni. Mindegyik módszernek megvan az előnye és a hátránya, de utazáshoz a Bluetooth a legjobb.

Az Ön számára legmegfelelőbb hordozható hangszóró kiválasztása előtti első lépés eldönteni hogy, milyen körülmények között is szeretnénk használni. Sportoláshoz, utazáshoz vagy csak otthoni összejövetelekre. Rengeteg gyártó van, akiknek általában többféle modell is megtalálható a kínálatában.

Ami igencsak fontos tényező lehet és érdemes figyelembe venni, az az akkumulátor élettartama. Például egy egész hétvégés programhoz hosszú élettartamú akkumulátorra lesz szüksége. Általában igaznak mondható az a szabály, hogy a nagyobb hangszóró nagyobb akkumulátora révén tovább is fogja bírni egy töltéssel kisebb társainál. Ez persze nem minden esetben igaz, mivel az újabb Bluetooth verziók nagy hatással tudnak lenni az akkumulátor élettartamára, például egy nagyobb, de csak Bluetooth 4.0 verzióval rendelkező hangszóró lehet, hogy nem bírná addig, mint egy közepes méretű 5.1-es, újabb verzióval ellátott termék. Ezt a faktort befolyásolhatja a beépített LED, a hangszórók száma és mérete is akár.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Frekvenciaválasz
Stereo hang
Akkumulátor üzemidő
Méret
Design

További fontos paraméterek

Bemenetek és kimenetek
Audio csatlakozók és dokkolók
Távirányító és hangfelismerés
Online zenei szolgáltatások

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

Mi az a Bluetooth codec?

A Bluetooth codec határozza meg, hogy a tartalom hogyan lesz továbbítva a forrástól a készülékig. A magas minőségű codec-ek jobb és gyorsabb adatátvitelt biztosítanak, amely jobb hangminőséget eredményez. Nem minden Bluetooth eszköz támogatja ugyanazt a codec csomagot, de minden Bluetooth hangeszköz támogatja az SBC-nek nevezett legkisebb közös nevezőnek számító kódolást. Android felhasználóknak az aptX támogatású rendszereket, iPhone tulajdonosoknak viszont az AAC formátumot ajánljuk.

Szoftveres támogatás amely többet kihoz a hangszóróból

A vezeték nélküli hangszórókat illetően egy mobilalkalmazás javában felnyithatja a lehetőségek tárházát. A legtöbb neves gyártó rendelkezik ingyenes mobilalkalmazással, amely lehetőséget ad frissítések hozzáférésére, hogy például a legújabb EQ-t (hangszínszabályzó) is kipróbálhasson hangszóróján. A „find my speaker” azaz “találd meg a hangszórómat” megoldás is rendkívül hasznos tud lenni, például ha elfelejtette, hogy hol hagyta az eszközét.

Kihangosító funkció

Ez a funkció lehetővé teszi, hogy telefonhívásokat fogadjon a hangszórón keresztül. A hangszóró nem a legjobb eszköz egy konferencia hívás lebonyolításához, de ha nincs más mód, ez is egy opció. Meglepően kevés eszköz rendelkezik beépített mikrofonnal.

Legyen körültekintő

Fontos és gyakori tulajdonság a vízállóság. Technikailag egy elektromos eszköz sem teljesen vízálló, elegendő idő elteltével és elég mélyre merülve a vízben bármely hangszóró elromolhat, de van olyan Bluetooth hangszóró, amelyet strapabíróbbnak terveztek és készítettek, mint a többit. A strapabíróságot általában a hivatalos „IP” osztályozással (Ingress Protection) jelölik. Ez az osztályozás azt mutatja meg, hogy a kérdésben forgó termék elég próbát kiállt-e ahhoz, hogy megkapja a hivatalos minősítést por- és vízállóságra is. A standard vízállóság osztályozása IPX4. Bármi, ami IPX7 vagy felette teljesít, víz alá merítve sem lesz baja. Ha IP44-es minősítéssel találkozik, az azt jelenti, hogy por-és vízálló is egyben az adott termék.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető hordozható hangszórókat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb hordozható hangszórót, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik hordozható hangszóró illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!