Hogyan vásároljon autós kihangosítót, headsetet?

Egy nagyszerű kihangosítóval egy hívás akár órákig is kényelmesen eltarthat.

A kihangosított hívásokat leggyakrabban az autós hívásokhoz társítjuk, de sok olyan helyzet van, amikor nem tudjuk a fülünkhöz szorítani a telefont. Főzés, munka a kertben vagy rohanás egyik találkozóról a másikra. Manapság részben a fejhallgatót is felváltják a zenehallgatásban.


• Dia, szerkesztő, Árukereső.hu

• Olvasási idő: 5 perc

Személyi kihangosító

A személyi kihangosító általában egy fül mögé csíptethető beszélő, amellyel minden hívást távolról bonyolíthat le. Az autóban is kényelmesen használhatja.

 • Telefonáljon és hallgasson zenét mobiltelefon nélkül
 • Kompatibilis számos telefonmodellel
 • Sétához vagy kertészkedéshez is alkalmas
 • Az olcsóbb modellek gyenge akkumulátor-üzemidővel rendelkeznek
 • Rosszabb hangzás a low-end készülékeken

Autós kihangosító

Az autóhoz való kihangosítást két alapvető típusra osztják. Mobiltelefonon keresztül vezérelt önálló eszközök (hasonlóan a személyihez), és autórádión keresztül csatlakoztatott kihangosító. Amennyiben nincs saját akkumulátora, akkor a gyújtás/autótöltő táplálja őket.

 • Biztonságos telefonálás a volán mögött szabályszegés nélkül
 • Lehet fejhallgató-csatlakozó vagy közvetlenül a műszerfalba épített tartozék
 • Hosszú akkumulátor élettartam
 • Magasabb ár


  A rádiós modellek esetében a többi utas hallhatja a beszélgetést.

Kihangosító motorkerékpárhoz

A motorkerékpár-kihangosítót elsősorban telefonként használják, ahol egy készülék saját kommunikációs csatornát hoz létre akár 10 motoros számára is. Ezáltal ideális csoportoknak (például kerékpárosoknak), de egyéneknek is.
Elsősorban a versenyzők közötti egyértelmű kommunikációra szolgál.

 • Vezérlés sisakon vagy kormányon keresztül
 • A hatótávolság akár több kilométer
 • A sisakban lévő kábelek útban lehetnek
 • Az olcsóbb modellek zajosak


  A választásnál mindenképpen vegye figyelembe a megfelelő ergonómiát. Minden emberi fül más és más, és különösen a napi több órás használat esetén az a kényelmes, amikor a fülhallgató a lehető legjobban illeszkedik a füléhez.

Paraméterek

Hangátviteli módszer

A vezetékes kihangosítók főként mindkét fülre való változatokban találhatók. Jobb hangzással és alacsonyabb beszerzési árral büszkélkedhetnek. A vezeték nélkülieket lehet, hogy gyakran kell tölteni, de jóval kényelmesebb a használatuk.

Beszélgetési idő

Az egyetlen töltéssel elérhető maximális beszélgetési időt jelenti. Különösen az elfoglaltabb járművezetők fogják értékelni a magasabb értékeket.

Maximum 7 óra
7 - 8 óra
9-12 óra
12 óra vagy afelett

Készenléti idő

Ez a szám azt jelzi, hogy a kihangosító mennyi ideig működik közvetlen használat nélkül bekapcsolva. A legdrágább készülékek akár egy teljes hónapig is kibírják egyszeri töltéssel.

14-80 óra
90-170 óra
180-240 óra
250 óra felett

Elérés
Vezetékes kihangosító esetén ezt a kábel hossza határozza meg. Vezeték nélküli kapcsolat esetén az adatok változnak, és azt befolyásolja a kihangosító és a készülék, amelyhez csatlakozik, és a közöttük lévő akadályok száma. Ez általában az alsó tízméteres tartományban van. Kivételt képeznek az akár több kilométeres hatótávolságú eszközök.

Súly
Az egyszerű kihangosítók általában a legkönnyebbek, gyakran 10 gramm körüliek. Találhat azonban olyan nagyméretű kihangosítókat is, amelyek súlya meghaladhatja a 100 g-ot, például a jó zenehallgatáshoz szükséges nagyméretű hangátalakítók miatt. Tehát ez elsősorban a felhasználástól és a tervezéstől függ.

Méret
Egyes kihangosító headsetek csak minimálisan állnak ki a fülből, de vannak olyanok is, amelyek mindkét fület takarják és fedik. A kisebb, fülbe épített headsetek jobban használhatók fejfedővel vagy szemüveggel kombinálva, de könnyen elveszítheti őket.
Számos modell hangvezérléssel is rendelkezik. A túlnyomó többség azonban csak angol nyelven érhető el.

Funkciók

Sport - aktívan is használható
Sztereó - két fejhallgató zenehallgatáshoz vagy telefonáláshoz
Zajcsökkentés - a tisztább hívásminőségért
Hangvezérlés - egyszerűsíti a kéz nélküli kezelést
Újratárcsázás - olyan funkció, amely lehetővé teszi, hogy például a vezérlőgomb dupla vagy tripla megnyomásával tárcsázza az utoljára hívott számot
Intercom - közös kommunikációs hálózatot hoz létre az összes készüléktulajdonos számára, hogy szabadon beszélhessenek egymással. Ideális különösen motorosok vagy kerékpárosok számára
Környezeti zajszűrés (ANC) - elszigeteli a kihangosítást a környezettől

Gyakori kérdések

A kihangosító helyettesítheti a fejhallgatót a zenehallgatásban?
Hogyan párosíthatom a kihangosítót a mobiltelefonommal?
A vezeték nélküli kihangosító bármilyen telefonnal kompatibilis?