Hogyan vásároljon hajvasalót?

Összejövetelre, étterembe készül, vagy csak nem tudja mit kezdjen a dús hajzuhatagával? A tökéletes hajvasaló képes kezelni a vastag- vagy a vékonyszálú és a töredezett hajat is. Vannak olyan modellek, amelyek nemcsak szimplán egyenesíteni tudnak, hanem göndörítésre és kreppelésre is használhatóak.

A választásnál nagy szerepet játszik a vasaló lemezek anyaga és kialakítása, a hőmérséklet-tartomány, valamint az olyan kiegészítő funkciók, mint az automatikus kikapcsolás vagy az ionizáció. Ezek nemcsak hatékonyabbá, hanem kellemesebbé is teszik a készülék használatát. Ismerje meg a termékpalettát, és válassza ki az ideális hajformázó eszközt!

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

 • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
 • Mennyibe kerül ma egy hajvasaló és milyen paraméterekkel rendelkeznek az egyes modellek?
 • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat vagy a típust?
 • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
 • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy hajvasalónak?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen hajvasalót szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb paraméterekről, amelyekkel hajvasalójának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Hajvasaló kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A hajvasaló kiválasztásánál döntő jelentőséggel bírnak az Ön elképzelései és a hajtípusa. Ezek az információk segítenek meghatározni egy adott típusú vasalólapot, hőmérséklet-tartományt és az egyéb hasznos funkciókat.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Teljesítmény
Hőmérséklet-szabályozás
Melegítési sebesség
A lemezek anyaga

További fontos paraméterek

A hajvasaló funkciója
Vezérlők
Ergonómia és kezelhetőség
Egyéb funkciók

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

Mielőtt belekezdene a hajformázásba, ismerje meg a biztonságos hajvasalás alapvető szabályait, hogy a lehető legjobb eredményt érje el anélkül, hogy károsítaná a haját.

Először elő kell készítenie a haját a vasaláshoz. Száraznak, jól fésültnek, hajlakk és egyéb hajformázó szerektől mentesnek kell lennie. Alapvető fontosságú, hogy először védő terméket alkalmazzon a hajra, hogy korlátozza a haj hő általi károsodását és túlzott kiszáradását. Ezután állítsa be megfelelőre a vasalófelületek hőmérsékletét.

Milyen hőmérsékletet válasszon?

 • Gyenge és törékeny haj vasalása alacsonyabb, 100 és 140 °C közötti hőmérsékleten.
 • Vékony haj kezelése 140-160 °C-on.
 • Normál haj esetén 160-180 °C-ot is megengedhető.
 • Az egészséges vastag és göndör haj elviseli a 180-240 °C-ot.

A magasabb hőmérséklet általában a durva, rakoncátlan vagy göndör hajra alkalmas, de még ezeknél sem szabad túlzásba esni. Amennyiben új hajvasalót vásárol, érdemes kipróbálni az egyes hőmérsékletek hatékonyságát a saját haján. Kezdje a legalacsonyabb hőmérsékleti beállítással, és fokozatosan növelje. Előfordulhat, hogy a hajtípusához ajánlottnál alacsonyabb hőmérséklet is elegendő a tökéletes eredmény eléréséhez.

Legyen körültekintő

A haj típusa az alfa és az omega a hajvasaló választásakor. Közvetlenül befolyásolja a vasaló lemezek anyagát és formáját, a hőmérséklet-tartományt, valamint az olyan védő funkciókat, mint az ionizáció vagy a lemezek olajokkal és tápláló szérumokkal való feltöltése, amelyek megvédik a sérült hajat a kiszáradástól. A gőzölős és titánlapos vasalók alkalmasak a vastag és rakoncátlan haj kiegyenesítésére, melyek képesek könnyebben megbirkózni a magas hőmérséklettel. A vékony szálú haj viszont kíméletesebb ápolást igényel, az ilyen típusú hajra célszerűbb egy kerámia laposat használni.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető hajvasalókat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb hajvasalót, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

 • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
 • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
 • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
 • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
 • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik hajvasaló illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!